Depresja

Moderator: moderatorzy

Satur55
zarejestrowany użytkownik
Status: Brak Zawodu
Gadu-Gadu: Nie mam

Depresja

Post autor: Satur55 »

Witajcie jestem tu nowa walczę z depresją nie chcę życ biorę tabletki zycie jest okrutne mieszkam na wsi boję się wyjsc jestem posmiewiskiem tak to boli mówię psychiatrze a on mnie nie rozumie ludzie są podli jestem z tymi myslami wpadłam w bagno i nie umiem z niego wyjsc mysli mi kazą sie zabic jestes zerem nic nie warta pusta do niczego się niemadaję boję się cały dzien te mysli nawet sensownie nie umiem pisac trochę ruszam chcę cos zrobic i nieogę już nie. mam sił walczyc
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Depresja

Post autor: hvp2 »

Cześć, witaj na forum! :icon-smile:

A w tą depresję to wpadłaś tak "sama z siebie"
czy też pod wpływem jakichś niekorzystnych wydarzeń życiowych :?:

Ile masz lat :?: :?:

Masz jakieś przyjaciółki lub przyjaciół w realu :?:
...lub chociaż bliższych znajomych...
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Witaj.
Tu na forum ludzie raczej nie mają uprzedzeń.
Prawie wszyscy miewali lub mają depresję i leczą ją też.
Jakie leki bierzesz?
Satur55
Status: Brak Zawodu
Gadu-Gadu: Nie mam

Post autor: Satur55 »

cezary123 pisze: czw kwie 20, 2017 11:22 am Witaj.
Tu na forum ludzie raczej nie mają uprzedzeń.
Prawie wszyscy miewali lub mają depresję i leczą ją też.
Jakie leki bierzesz?
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Satur55 pisze: biorę tabletki
Jakie tabletki bierzesz?
jerzymat

Post autor: jerzymat »

Leki to ostatecznośc Ale skoro tak piszesz to jest źle. Ja też mam wrazenie że stałem się pipą a nie facetem. Ale to dlatego bo nie funkcjonowalem jak trzeba. Jak się postrzega świat poprawnie i odczuwa to wszystko wraca do normy. Mi pomógł dopiero arypiprazol. Wracają mi dobre stany mam duża ochotę na kobiety na przebywanie z nimi co jeszcze muszę przerodzić w czyny. Nie potrafiłem sobie ułożyć nigdy dnia żeby mieć z niego radość jak nie poszedłem na siłownię z apatii to potem wyrzuty że teraz kiedy robię też coś ważnego powinna być silownia. Stąd drazliwosc dodam też niska ocenę siebie i wycofanie i brak pewnosci który przedkładał się na mowę. Odkryłem dopiero że to mi jest na arypiprazolu i zacząłem mieć sìłe aby z tym walczyć. Dostaje skrzydeł po tym leku. Nie wie się to depresja i lecz i próbuj wyjść i nie przerywaj leczenia. Tam dalej jest wszystko ok i jak pokonasz depresję to zrozumiesz że to wszystko przez nią. Problemy się nawarstwiaja i z czasem przestajesz się rozumieć nie zdajesz sobie sprawy do czego się doprowadzasz. Masz wrażenie o nieuleczalnosci niemożliwości wyjścia że stanow w jakie się wpędzasz. I taka rada - kazda myśl, nerwy czy generowanie uczuć ma wpływ na nasz stan umyslu
aga2113

Post autor: aga2113 »

Depresja to bardzo poważna sprawa :( Dobrze, że jesz tabletki i jesteś w stałym kontakcie z lekarzem. Jak się teraz czujesz?
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

Satur55 pisze: czw kwie 20, 2017 10:41 am Witajcie jestem tu nowa walczę z depresją nie chcę życ biorę tabletki zycie jest okrutne mieszkam na wsi boję się wyjsc jestem posmiewiskiem tak to boli mówię psychiatrze a on mnie nie rozumie ludzie są podli jestem z tymi myslami wpadłam w bagno i nie umiem z niego wyjsc mysli mi kazą sie zabic jestes zerem nic nie warta pusta do niczego się niemadaję boję się cały dzien te mysli nawet sensownie nie umiem pisac trochę ruszam chcę cos zrobic i nieogę już nie. mam sił walczyc
Hej witam.Cos się pomysli.Nie zostawi Cię tu nikt samej.
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Post autor: kuubaw »

Satur55 pisze: czw kwie 20, 2017 10:41 am Witajcie jestem tu nowa walczę z depresją nie chcę życ biorę tabletki zycie jest okrutne mieszkam na wsi boję się wyjsc jestem posmiewiskiem tak to boli mówię psychiatrze a on mnie nie rozumie ludzie są podli jestem z tymi myslami wpadłam w bagno i nie umiem z niego wyjsc mysli mi kazą sie zabic jestes zerem nic nie warta pusta do niczego się niemadaję boję się cały dzien te mysli nawet sensownie nie umiem pisac trochę ruszam chcę cos zrobic i nieogę już nie. mam sił walczyc
Wiecznie tego stanu nie będziesz miała ,kwestia czasu ,a wszystko wróci do normy .Bądź dobrej myśli .
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Dobrze by było, gdyby przy apatii i smętnych myślach lekarz przepisał Cipram, Escitalopram. Są łagodniejsze i nie powodują sztywnienia mięśni jak u mnie Mirtazepina 2,5 lata temu i Trittico dwa lata temu. Ale wpis jest z kwietnia...
Awatar użytkownika
Alex1950
zaufany użytkownik

Post autor: Alex1950 »

Może autorka jeszcze kiedyś zajrzy na nasze forum. Oby nie stało się najgorsze i wszystko potoczyło się ku lepszemu. Każdy osoba przez jakiś czas musi pobyć sama. Ważne by ten czas był jak najkrótszy. Znaleźć motywacje, chęci do życia (w przypadku autorki tematu). Dużo łatwiej radzić sobie z depresją, gdy ma się obok siebie bliskich/przyjaciół.

Jeżeli ktoś chodź przez chwilę mieszkał na wsi, to wie jacy potrafią być ludzie.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Po co bawicie się w archeologię ? :P Spójrzcie czasem na daty postów. Autorka napisała ostatni post pół roku temu.
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Post autor: kuubaw »

pawel534 pisze: śr paź 11, 2017 5:04 pm Po co bawicie się w archeologię ? :P Spójrzcie czasem na daty postów. Autorka napisała ostatni post pół roku temu.
depresja może się utrzymywać dość długo lub może powracać co jakiś czas .
ODPOWIEDZ

Wróć do „depresja”