nieudana próba

Moderator: moderatorzy

kruczy
zaufany użytkownik

nieudana próba

Post autor: kruczy »

Podjąłem kolejną, tym razem dość chaotyczną próbę odstawienia leków. Chaotyczną, bo piłem sporo alkoholu i miałem trochę dni przerwy od stosowania alternatywnych metod.
Stosowałem mieszankę ziołową wg receptury Bonifratów:

Męczennica (Passiflorae herba) – 40 g
Serdecznik (Leonuri cardiacae herba) – 110 g
Lawenda (Lavendae flos) – 50 g
Głóg (Crataegi flos) – 45 g
Kozłek lek. (Valerianae radix) – 90 g
Melisa (Melissae folium) – 125 g
Chmiel (Lupuli Strobili) – 10 g
Krwawnik (Millefolli herba) – 20 g
Mięta (Menthae piperitae folium) – 10 g

2 łyżki ziół zalać 2 szklankami wody, zagotować i utrzymać w stanie wrzenia nie dłużej niż 2 minuty. Następnie odstawić na 20-30 minut pod przykryciem i odcedzić. Podawać do picia ciepły wywar po ok 1/2 szklanki 3 razy dziennie przed każdym posiłkiem. (Gotową mieszankę można kupić u Bonifratrów np. w Krakowie, ul. Krakowska 50)

Została mi cała miska zmieszanej mieszanki i odpowiednio w opakowaniach: 30-40g chmielu, 80 g melisy, 80g serdecznika, ok 50 g kozłka, ok. 30g męczennicy, ok. 30g krwawnika, 40g mięty pieprzowej, 25g lawendy, ok. 25g głogu.

Do tego stosowałem Niacynę w dużych dawkach po 500mg, zużyłem 46 tabletek z opakowania Swansona 250 tab., zostało 204 tabsy.
<URL url="http://allegro.pl/niacyna-witamina-b3-p ... 60795.html">

Mi się nie udało ale może komuś innemu się uda, kto podejdzie bardziej regularnie i z głową, ew. dołoży jakieś inne suple.
Zioła i niacynę mogę odstąpić za 40 zł + koszty przesyłki, sam wydałem na to ponad 160 zł.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: nieudana próba

Post autor: hvp2 »

Seks działa leczniczo :!:
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Dobrze jest bzykać co jakiś czas.

Wysłane z mojego STH100-2 przy użyciu Tapatalka

KREJZOL
zarejestrowany użytkownik

Post autor: KREJZOL »

kruczy pisze: pn sie 21, 2017 10:01 pm Podjąłem kolejną, tym razem dość chaotyczną próbę odstawienia leków. Chaotyczną, bo piłem sporo alkoholu i miałem trochę dni przerwy od stosowania alternatywnych metod.
Stosowałem mieszankę ziołową wg receptury Bonifratów:

Męczennica (Passiflorae herba) – 40 g
Serdecznik (Leonuri cardiacae herba) – 110 g
Lawenda (Lavendae flos) – 50 g
Głóg (Crataegi flos) – 45 g
Kozłek lek. (Valerianae radix) – 90 g
Melisa (Melissae folium) – 125 g
Chmiel (Lupuli Strobili) – 10 g
Krwawnik (Millefolli herba) – 20 g
Mięta (Menthae piperitae folium) – 10 g

2 łyżki ziół zalać 2 szklankami wody, zagotować i utrzymać w stanie wrzenia nie dłużej niż 2 minuty. Następnie odstawić na 20-30 minut pod przykryciem i odcedzić. Podawać do picia ciepły wywar po ok 1/2 szklanki 3 razy dziennie przed każdym posiłkiem. (Gotową mieszankę można kupić u Bonifratrów np. w Krakowie, ul. Krakowska 50)

Została mi cała miska zmieszanej mieszanki i odpowiednio w opakowaniach: 30-40g chmielu, 80 g melisy, 80g serdecznika, ok 50 g kozłka, ok. 30g męczennicy, ok. 30g krwawnika, 40g mięty pieprzowej, 25g lawendy, ok. 25g głogu.

Do tego stosowałem Niacynę w dużych dawkach po 500mg, zużyłem 46 tabletek z opakowania Swansona 250 tab., zostało 204 tabsy.
<URL url="http://allegro.pl/niacyna-witamina-b3-p ... 60795.html">

Mi się nie udało ale może komuś innemu się uda, kto podejdzie bardziej regularnie i z głową, ew. dołoży jakieś inne suple.
Zioła i niacynę mogę odstąpić za 40 zł + koszty przesyłki, sam wydałem na to ponad 160 zł.
Podjąłeś od tego czasu jakieś inne próby? Coś Ci pomogło? Jeżeli tak to na jakie objawy?
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

Post autor: milusia12 »

ale to tak odstawiłeś po prostu i zamienniki o niskich zawartościach leczniczych zastosowałeś? czy zmniejszałeś dawki swoich leków i do tego te dodatki swoje?
W ogóle mieszkasz sam czy z kimś? Jak się mieszka z kimś jest trudniej się kontrolować co się je zn. zdrowo się odżywiać.
Poza tym 'duo' Angel już pisał o odstawieniu leków.

Ja mam takie stadium choroby że lepiej dobrać dobre leki, na jakiś muszę być- tak uważam, tak mi się pogorszyło od arogancji budżetowych pseudo lekarzy. !!.
Ale mi chodzi o leki, które będą mnie leczyć a nie buzować dalszy przebieg choroby-efekty uboczne. Tylko problem jest z dogadaniem się z lekarzami, już nie wspomnę o korupcji farmaceutów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „metody alternatywne”