.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: skuteczne kombo na negatywne objawy

Post autor: hvp2 »

on12345 pisze: sob sie 05, 2017 9:33 pm 10 mg olanzapiny + 40 mg fluoksetyny powoduję umnie to, że przestaje zagłuszać symtomy negatywne telewizją czy grami - mam mysli by wyjść z obecnego stanu psychicznego. Jednak mimo dolączenia do olanzapiny 10 mg fluoksetyny nie pomaga specjalnie na objawy negatywne - kiedy już poprawia nastrój z 5/10 na 6/10. Wycofanie społeczne oceniam na poziomie 4/ 5 czyli duże. Amotywacja i inne nagatywne objawy też są w dużym nasileniu
Skala; 5 - bardzo duże nasilenie negatywnego objawu. 4 - duże nasilenie. 3 - średnie nasilenie 2 - małe nasilenie 1 - bardzo małe nasilenie

Natomiast gdy dołącze do tego metylofenidat 20 mg CR o przedłużonym uwalnianiu amotywacja znika całkowicie, jest motywacja, są intencje takie jak u zdrowych ludzi z tym wyątkiem, że człowiek się jeszcze trochę cycofuje społecznie (z 4/5 poprawia się na 2,5 / 5 ) . Apatia jest średnia - jednak wiele rzeczy ma dla nas znaczenie. Alogia poprawia się z 4 / 5 na 2,5 / 5

A i jeszcze jedno gdy bierze się samą olanzapinę i dolączy sie metylofenidat 20 mg CR to alogia, wycofanie społeczne nie poprawia się. Jest u mnie wciąż na dużym nasileniu (4/5)

Natomiast kiedy do olanzapiny 10 mg, fluoksetyny 40 mg, metylofenidatu 20 mg CR dolączy się soplówkę jezowatą w dawce 1000 mg następuje jeszcze większa poprawa. jako ciekawostkę powiem, że soplówka w tej dawce nie wywołuje żadnych pozytywnych efektów na negatywne objawy schizofrenii jeśli nie połączy się jej z metylofenidatem. Dopiero te kombo powoduję, że w porównaniu do brania olanzapiny 10 mg, fluoksetyny 40 mg, metylofenidatu 20 mg CR , że jak się dołączy do tego soplowkę jezowatą alogia spada z 2,5 / 5 do 0/5 wycofanie społeczne z 2,5 / 5 na 1/5 apatia z 2,5 / 5 spada do 2/5. amotywacji żadnej u siebię nie widzę

Wyniki tej analizy podaję po to aby pomóc innym. Wierzę także, że dzieląc sie tymi informacjami popchnę trochę naprzód naukę o układzie nerwowym gdy te informacje dotrą do psychiatrów naukowców. W wyniku czego lepiej poznają te zagadkowe, nierozumiane objawy, będą chętniej wypisywać metyloenidat i polecać soplówkę jeżowatą.
Metylofenidat jest obecnie stosowany do leczenia ADHD u dorosłych, nie stosuję się go przy negatywnych objawach a przecież może bardzo pomóc - sam jestem tego zywym przykładem.
jak udowodnił to Dr Amen metylofenidat rozbudza płaty czolowe mózgu.

Podsumowując - informacje tę podałem mając nadzieje, że pomogę i posunę nauke naprzód. Mam nadzieje, że metylofenidat i soplówka jeżowata czy te kombo znajdzie kiedyś oficjalnie zastosowanie do leczenia negatywnych objawów!

Dziękuje za wysłuchanie!

PS;
Te kombo jest chronione patentem 10154123 i wszelkie jego rozpowszechnianie bez wiedzy autora będzie karane!
Jak napisałeś na tym forum dokładnie JEDNEGO posta to na jakiej podstawie mamy uznać Cię za osobę wiarygodną :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
seebek
zaufany użytkownik

Post autor: seebek »

A czy ten metylofenidat przepisuje ci psychiatra??? Jest to środek uzależniający i troche podobny do działania
kokainy czy amfetaminy. Lekarze nie chcą przepisać zwykłego relanium a co dopiero psychostymulanty.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
PiotrM
zarejestrowany użytkownik

Post autor: PiotrM »

Ameryki nie odkryłeś z tym metylfenidatem. Nie od dziś wiadomo, że jedynymi substancjami mającymi znaczny wpływ na negatywne objawy są psychostymulanty. Amfetamina,metylphenidat,RC, modafinil itd. Niestety mogą nasilać objawy pozytywne, lekarze nie chcą ich przepisywać a inne żródła są nielegalne.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Tylko pytanie, jak długo organizm wytrzyma zwiększone obroty na stymulantach? Po narkotykach ludzie stają się wrakami. Moim zdaniem jest to droga w jednym kierunku, niestety nie najlepszym.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
PiotrM
zarejestrowany użytkownik

Post autor: PiotrM »

Soplówka nigdy nie miała na mnie żadnego działania, ale moja schizofrenia jest dziwna tzn.. prawie w ogóle nie mam żadnych objawów i funkcjonuje lepiej niż przed chorobą. Dlatego nie mam zamiaru udzielać rad komukolwiek, chociaż eksperymentowałem z wieloma nootropami, rxami, suplementami itd. Mogą to czytać naprawdę chore osoby Wiec jedyną radę jaką udzielę jest taka że bezpieczniej zmniejszyć dawkę neuroleptyku niż do normalnej dawki dodać stymulant, efekt będzie podobny.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

on12345 pisze: sob sie 05, 2017 11:49 pm
seebek pisze: sob sie 05, 2017 11:09 pm A czy ten metylofenidat przepisuje ci psychiatra??? Jest to środek uzależniający i troche podobny do działania
kokainy czy amfetaminy. Lekarze nie chcą przepisać zwykłego relanium a co dopiero psychostymulanty.
Tak psychiatra na ADHD, mam problemy z koncentracją. Mojej znajomej z internetu też przepisuje no ale mówie musi być zdiagnozowane ADHD
Ty to ile ty masz lat?
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”