on12345 pisze: ↑sob sie 05, 2017 9:33 pm
10 mg olanzapiny + 40 mg fluoksetyny powoduję umnie to, że przestaje zagłuszać symtomy negatywne telewizją czy grami - mam mysli by wyjść z obecnego stanu psychicznego. Jednak mimo dolączenia do olanzapiny 10 mg fluoksetyny nie pomaga specjalnie na objawy negatywne - kiedy już poprawia nastrój z 5/10 na 6/10. Wycofanie społeczne oceniam na poziomie 4/ 5 czyli duże. Amotywacja i inne nagatywne objawy też są w dużym nasileniu
Skala; 5 - bardzo duże nasilenie negatywnego objawu. 4 - duże nasilenie. 3 - średnie nasilenie 2 - małe nasilenie 1 - bardzo małe nasilenie
Natomiast gdy dołącze do tego metylofenidat 20 mg CR o przedłużonym uwalnianiu amotywacja znika całkowicie, jest motywacja, są intencje takie jak u zdrowych ludzi z tym wyątkiem, że człowiek się jeszcze trochę cycofuje społecznie (z 4/5 poprawia się na 2,5 / 5 ) . Apatia jest średnia - jednak wiele rzeczy ma dla nas znaczenie. Alogia poprawia się z 4 / 5 na 2,5 / 5
A i jeszcze jedno gdy bierze się samą olanzapinę i dolączy sie metylofenidat 20 mg CR to alogia, wycofanie społeczne nie poprawia się. Jest u mnie wciąż na dużym nasileniu (4/5)
Natomiast kiedy do olanzapiny 10 mg, fluoksetyny 40 mg, metylofenidatu 20 mg CR dolączy się soplówkę jezowatą w dawce 1000 mg następuje jeszcze większa poprawa. jako ciekawostkę powiem, że soplówka w tej dawce nie wywołuje żadnych pozytywnych efektów na negatywne objawy schizofrenii jeśli nie połączy się jej z metylofenidatem. Dopiero te kombo powoduję, że w porównaniu do brania olanzapiny 10 mg, fluoksetyny 40 mg, metylofenidatu 20 mg CR , że jak się dołączy do tego soplowkę jezowatą alogia spada z 2,5 / 5 do 0/5 wycofanie społeczne z 2,5 / 5 na 1/5 apatia z 2,5 / 5 spada do 2/5. amotywacji żadnej u siebię nie widzę
Wyniki tej analizy podaję po to aby pomóc innym. Wierzę także, że dzieląc sie tymi informacjami popchnę trochę naprzód naukę o układzie nerwowym gdy te informacje dotrą do psychiatrów naukowców. W wyniku czego lepiej poznają te zagadkowe, nierozumiane objawy, będą chętniej wypisywać metyloenidat i polecać soplówkę jeżowatą.
Metylofenidat jest obecnie stosowany do leczenia ADHD u dorosłych, nie stosuję się go przy negatywnych objawach a przecież może bardzo pomóc - sam jestem tego zywym przykładem.
jak udowodnił to Dr Amen metylofenidat rozbudza płaty czolowe mózgu.
Podsumowując - informacje tę podałem mając nadzieje, że pomogę i posunę nauke naprzód. Mam nadzieje, że metylofenidat i soplówka jeżowata czy te kombo znajdzie kiedyś oficjalnie zastosowanie do leczenia negatywnych objawów!
Dziękuje za wysłuchanie!
PS;
Te kombo jest chronione patentem 10154123 i wszelkie jego rozpowszechnianie bez wiedzy autora będzie karane!