Kiedy psychiatra ma możliwość przepisania antydepresantu razem z neuroleptykami ?

Moderator: moderatorzy

cremik1
zaufany użytkownik

Kiedy psychiatra ma możliwość przepisania antydepresantu razem z neuroleptykami ?

Post autor: cremik1 »

Witam Byłem u psychiatry kilka razy skarżąc się na spadek nastroju,wzmożoną anhedonie, brak energii i motywacji a nawet problemy ze snem ale za każdym razem lekarz mi odmawia wypisania antydepresantu i tu pytanie kiedy wam wypisał receptę na antydepresant ?
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Re: Kiedy psychiatra ma możliwość przepisania antydepresantu razem z neuroleptykami ?

Post autor: Piotrek007 »

Nie dla psa kiełbasa
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
cremik1
zaufany użytkownik

Re: Kiedy psychiatra ma możliwość przepisania antydepresantu razem z neuroleptykami ?

Post autor: cremik1 »

I nie dla kota mielonka
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Przepraszam,odbiło mi
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

antydepresanty robia papke z mózgu na depresje najlepiej brac 50mg 100mg amisanu solianu niacynę garść orzechow ziemnych wloskich
Maciejka34
zaufany użytkownik

Post autor: Maciejka34 »

mi przepisał jak miałam myśli samobójcze w depresji popsychotycznej. dostal am seronil. aha, i dołożyła mi drugi lek przeciwpsychotyczny.
"Dobrze jest znać prawdę i głośno o niej śpiewać, ale lepiej znać prawdę i śpiewać o śliwkach.."
kamillo
zaufany użytkownik

Post autor: kamillo »

piotrs pisze: ndz lip 09, 2017 8:04 pm antydepresanty robia papke z mózgu na depresje najlepiej brac 50mg 100mg amisanu solianu niacynę garść orzechow ziemnych wloskich
dlaczego twierdzisz że antydepresanty robią papkę z mózgu??? No i jeszcze jedno dlaczego amisan jest lepszy pod tym względem?
schizek
zaufany użytkownik

Post autor: schizek »

antydepresanty moga u nas wywolac psychoze i dlatego nie przepisują, sam namawialem prawie pol roku moją lekarke az w koncu przepisala ale stalo sie tak jak przewidywala i 2 miesiące po odstawieniu anty dochodzilem do siebie bo pojawily a raczej wzmocnilu sie urojenia i glosy wiec nie warto
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Post autor: Necro »

Ja dostałem anty jak jeszcze miałem stany negatywne depresyjne to lekarz nie robił mi przeszkód i w pisał lek mów szczerze jakie obiawy masz na chwilę obecną a lekarz to oceni czy potrzebny jest antydepresant powodzenia Pozdro
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Antydepresanty nie są przepisywane w przypadku nasilonych objawów psychotycznych np. urojeń gdyż mogą one nasilać te objawy psychotyczne. Dlatego też psychiatrzy kiedy widza taką sytuacje to wzbraniają się z przepisaniem antydepresanta. Oto cała tajemnica.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”