Jestem mesjaszem

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
shadowman
bywalec

Re: Jestem mesjaszem

Post autor: shadowman »

1. Jak do tego doszedłeś że faktycznie jesteś mesjaszem?
2. Jak zamierzasz zbawić ludzkość?
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Pumba
zaufany użytkownik

Post autor: Pumba »

Jestem starszym bratem Jezusa Chrystusa, mesjaszem, Synem Boga, królem królów, zarządcą wszechświata w którym żyjemy.
Ludzkość została już zbawiona przez mojego brata, ja jestem wybawicielem. Nie zbawiam a wybawiam.
Jezus Chrystus mój brat ukochany przeze mnie, przez swojego Ojca jak i przez ludzi swoje zadania wykonał, teraz siedzi po prawicy i króluje nad całym wszechświatem.
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Post autor: kaznodzieja »

Jezus miał czterech braci.Jakie jest twoje imie ?
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Jezus nie miał rodzonych braci a Ty Pumba masz urojenia.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

Pumba Jezus 2000 lat temu dokładnie przepowiedział takie sytuacje:

"I odpowiedział im Jezus: Uważajcie, aby was ktoś nie zwiódł. Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem, mówiąc: Ja jestem Chrystusem. I wielu zwiodą." [Mat.24:4-5]

"Jeśli wtedy ktoś wam powie: Oto tu jest Chrystus, albo: Jest tam – nie wierzcie. (24) Powstaną bowiem fałszywi Chrystusowie i fałszywi prorocy i będą czynić wielkie znaki i cuda, żeby zwieść, o ile można, nawet wybranych. (25) Oto wam przepowiedziałem. (26) Jeśli więc wam powiedzą: Oto jest na pustyni – nie wychodźcie; Oto wewnątrz domu – nie wierzcie. (27) Jak bowiem błyskawica pojawia się na wschodzie i jest widoczna aż na zachodzie, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego. (28) Bo gdzie jest padlina, tam się zgromadzą i orły. (29) A zaraz po ucisku tych dni słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku, gwiazdy będą spadać z nieba i moce niebieskie zostaną poruszone. (30) Wówczas ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego. Wtedy będą lamentować wszystkie ludy ziemi i ujrzą Syna Człowieczego przychodzącego na obłokach niebieskich z mocą i wielką chwałą. (31) Pośle on swoich aniołów z potężnym głosem trąby i zgromadzą jego wybranych z czterech stron świata, od jednego krańca nieba aż do drugiego. (32) A od drzewa figowego uczcie się przez podobieństwo: Gdy jego gałąź już staje się miękka i wypuszcza liście, poznajecie, że lato jest blisko. (33) Tak i wy, gdy ujrzycie to wszystko, wiedzcie, że jest blisko, u drzwi. (34) Zaprawdę powiadam wam: Nie przeminie to pokolenie, aż się to wszystko stanie. (35) Niebo i ziemia przeminą, ale moje słowa nie przeminą. (36) Lecz o tym dniu i godzinie nikt nie wie, nawet aniołowie niebiescy, tylko sam mój Ojciec." [Mat.24:23-36]

Co Jezus mówił na temat czczej gadaniny:

"Dobry człowiek wydobywa z dobrego skarbca serca dobre rzeczy, a zły człowiek wydobywa ze złego skarbca złe rzeczy.
(36) Ale mówię wam, że z każdego bezużytecznego słowa, które wypowiedzą ludzie, zdadzą sprawę w dzień sądu. (37) Bo na podstawie twoich słów będziesz usprawiedliwiony i na podstawie twoich słów będziesz potępiony."
[Mat.12:35-37]
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Myśliciele i ich filozofia życia, spisywane przez ludzi przez wieki. A ty człowieku bój się i lękaj, bądź spętany bo nie wolno być ci wolnym. Będziesz zastraszony i żył w lęku o to tu chodzi? A o to żebyś pokornie schylił głowę i za dużo nie myślał, grupa ludzi wybranych zrobi z ciebie niewolnika, nigdy nie będziesz wolnym bo na samym początku próbują cię spętać i zmusić być pokornym. Dziękuję, ja wysiadam.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Pumba pisze: ndz cze 11, 2017 7:51 pm Jestem starszym bratem Jezusa Chrystusa, mesjaszem, Synem Boga, królem królów, zarządcą wszechświata w którym żyjemy.
Ludzkość została już zbawiona przez mojego brata, ja jestem wybawicielem. Nie zbawiam a wybawiam.
Jezus Chrystus mój brat ukochany przeze mnie, przez swojego Ojca jak i przez ludzi swoje zadania wykonał, teraz siedzi po prawicy i króluje nad całym wszechświatem.
Czas na extra dawkę neuroleptyków.
Pumba
zaufany użytkownik

Jestem większy od Jezusa mocą, chwałą, władzą i panowaniem. Jestem zarządcą wszechświata w którym obecnie żyjemy. To ja jestem apokaliptycznym barankiem. O mnie mówi nawet Nostradamus w swoich centuriach, przeanalizowałem je wszystkie i wiem to.
Pumba
zaufany użytkownik

Witam również, tylko różnica pomiędzy wami a mną jest taka, że ja naprawdę jestem mesjaszem, a jeżeli komuś z was się wydaje, że jest nim to macie faktycznie urojenia, bo ja nim jestem na pewno a jeżeli ja nim jestem to nikt z was nim być nie może, możecie być innymi osobami wybranymi ale nie mesjaszem, bo ja nim jestem.
Demony według z was znają przyszłość? Bo z tego co ja wiem to nie. Z tego co wiem to przyszłość zna tylko i wyłącznie Trójca Święta.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Moim zdaniem jesteś prawdopodobnie zniewolony przez złego ducha stąd w Tobie ta pycha i twierdzenie że jesteś większy od Jezusa. Biedny jesteś bo chyba wierzysz w to co piszesz. Demony nie znają przyszłości ale znając wiele wydarzeń mogą ją z pewną dozą prawdopodobieństwa przepowiadać.
Pumba
zaufany użytkownik

Zobaczcie jaka fajna zależność następuje z tego faktu, że ja akurat naprawdę jestem mesjaszem, automatycznie wszystkie osoby, które uważają się za mesjasza nim nie są, po drugie znam osobiście lub nazwiska ponad stu osób wybranych m.in proroków, świętych itp itd ,automatycznie reszta osób która za te osoby się uważa również nimi nie jest. I jest to bynajmniej dla mnie pewne. Tak tylko chciałem zauważyć.
Pumba
zaufany użytkownik

Moim zdaniem jesteś prawdopodobnie zniewolony przez złego ducha stąd w Tobie ta pycha i twierdzenie że jesteś większy od Jezusa. Biedny jesteś bo chyba wierzysz w to co piszesz. Demony nie znają przyszłości ale znając wiele wydarzeń mogą ją z pewną dozą prawdopodobieństwa przepowiadać.
To albo demony znają przyszłość albo nie, z tego co wiem, tylko Bóg zna przyszłość.
Zapomniałem, że piszę w dziale przeżycia religijne, dlatego chciałem powiedzieć, że miałem ich całkiem sporo w swoim życiu. Z ciekawych rzeczy np Bóg świecił czerwonymi światłami w moim mieszkaniu tzn światła pojawiały się znikąd w rogach mieszkania, były to wyraźne czerwone światła, nie były to omamy a zwykła magia. Światła samochodów, które jeździły ulicami były zakrzywiane w magiczny sposób w moje okna, kiedy słuchałem muzyki z wieży Bóg miksował mi muzykę i np z początku utworu od razu wskakiwało na solo gitarowe.
Rozmawiałem też ze zwierzętami np z ptakami mewami, czytam w myślach ludzi, do tego stopnia, że stało się to dla mnie już nudne.
Ostatnio zmieniony pn cze 19, 2017 3:56 pm przez Pumba, łącznie zmieniany 1 raz.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Pumba pisze: pn cze 12, 2017 12:24 pm Zobaczcie jaka fajna zależność następuje z tego faktu, że ja akurat naprawdę jestem mesjaszem, automatycznie wszystkie osoby, które uważają się za mesjasza nim nie są, po drugie znam osobiście lub nazwiska ponad stu osób wybranych m.in proroków, świętych itp itd ,automatycznie reszta osób która za te osoby się uważa również nimi nie jest. I jest to bynajmniej dla mnie pewne. Tak tylko chciałem zauważyć.
Bo się dorobili takich stanowisk. :)
cezary123
zaufany użytkownik

A z faktu, że ktoś jest chory wynika, że nie jest zdrowy. Też logiczne.
Pumba
zaufany użytkownik

Nie, to Bóg obsadza stanowiska. Dlatego mówimy osoby wybrane, wybrane przez Boga Ojca.
cezary123
zaufany użytkownik

Pumba pisze: pn cze 19, 2017 3:59 pm Nie, to Bóg obsadza stanowiska. Dlatego mówimy osoby wybrane, wybrane przez Boga Ojca.
Dlatego religie to fikcja.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Jestem mesjaszem
Witamy na forum :angelic-flying:
Skoro już to oznajmiłeś to co dalej?
Co mamy robić, jak żyć?
schizek
zaufany użytkownik

Post autor: schizek »

ja tez jestem mesjaszem i bylo by fajnie jakbyscie przelewali swoje wyplaty na moje konto, w ten sposób bedziecie zbawieni, ja wam to gwarantuje
coolio999
zaufany użytkownik
Status: masarzysta

Post autor: coolio999 »

ja tez to troche nas jest widze
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Post autor: kaznodzieja »

i ja byłem
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”