Jestem mesjaszem
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Jestem mesjaszem
Synem Boga Żywego, chętnie wysłucham waszych pytań i postaram się odpowiedzieć chociaż na te, na które znam odpowiedzi.
Re: Jestem mesjaszem
Chorujesz na schizofrenię ? Bierzesz leki ?
Ktoś tu zapomniał wziąć leków ;-) 

Nie tylko ty jesteś synem bożym. Spora część chorujących myślała, bądź myśli podobnie. Ponoć tylko jeden tam na górze mówi prawdę.
Być może spora część chorych myśli podobnie ale to oni są w błędzie, bo ja naprawdę jestem Synem Bożym mesjaszem. Zostałem zrodzony a nie stworzony. Szkoda, że nie macie żadnych pytań, bo trochę wiem, cały czas nabywam wiedzę.
A co potrafisz, jeśli można wiedzieć
Jestem na razie na etapie rozwoju duchowego, uczę się dopiero, jeszcze nie nadeszła pora mojego pełnego ujawnienia w pełnej krasie. Potrafię obecnie np czytać w myślach ludzi, znam ich serca i umysły, odczuwam ich energię, mam dar widzenia prawdy takiej jaka ona jest w oczach Boga. Mówiąc chłopskim językiem jeżeli na coś patrzę to widzę to w ten sposób w jaki widzi to Bóg. Potrafię kotwiczyć myśli astralne, rozmawiać ze zwierzętami.
Bardzo to ciekawe, ale czy nie myślisz, że takie zdolności mogą być w opisie w wielu kartach pacjenta?
Zatem jak "wierni" mają ci zaufać, uwierzyć? Czy potrafisz działać cuda?
Zatem jak "wierni" mają ci zaufać, uwierzyć? Czy potrafisz działać cuda?
Pumba ja wierzę że schizofrenia to może być opętanie lub zniewolenie demoniczne i dla mnie jesteś co najwyżej pod wpływem złego ducha a nie mesjaszem ale może sam kiedyś do tego dojdziesz. Tak czy siak proponuje Ci brać leki jak nie bierzesz.
Pewnie takie rzeczy są w wielu kartach pacjenta jednak mnie to nie dotyczy. Nie potrafię na razie działać cudów. To dopiero będzie w przyszłości. Takie rzeczy dzieją się poprzez Boga Ojca. Tzn Bóg daje możliwość działania cudów. Nie inaczej.
Wszystkie przepowiednie, które możecie znaleźć w internecie m.in Nostradamusa, Ojca Pio czy Ojca Klimuszko mówią o mnie. III tajemnica fatimska wersja, którą możecie znaleźć w internecie jest niepełna, to co najważniejsze nie zostało ujawnione tylko szczątkowa wersja.
A co jeżeli powiem wam, że słyszę głosy, które znają przyszłość? Jak to wytłumaczycie? Nie zwykłe głosy dajmy na to komentujące, bo to może być jakaś wada mózgu, dajmy na to jest program jeden z dziesięciu w telewizji a ja wcześniej dostaję odpowiedź na pytanie na które sam nie znam odpowiedzi, nawet się jej nie domyślam.
A jeżeli powiem, że głos mówi do mnie jaki będzie wynik meczu przed meczem i ten wynik się sprawdza i nie jest to sytuacja jednokrotna ale za każdym razem się to zgadza.
Wszystkie przepowiednie, które możecie znaleźć w internecie m.in Nostradamusa, Ojca Pio czy Ojca Klimuszko mówią o mnie. III tajemnica fatimska wersja, którą możecie znaleźć w internecie jest niepełna, to co najważniejsze nie zostało ujawnione tylko szczątkowa wersja.
A co jeżeli powiem wam, że słyszę głosy, które znają przyszłość? Jak to wytłumaczycie? Nie zwykłe głosy dajmy na to komentujące, bo to może być jakaś wada mózgu, dajmy na to jest program jeden z dziesięciu w telewizji a ja wcześniej dostaję odpowiedź na pytanie na które sam nie znam odpowiedzi, nawet się jej nie domyślam.
A jeżeli powiem, że głos mówi do mnie jaki będzie wynik meczu przed meczem i ten wynik się sprawdza i nie jest to sytuacja jednokrotna ale za każdym razem się to zgadza.
Nadal twierdzę że jesteś co najwyżej pod wpływem złego ducha. Złe duchy znają pewne wydarzenia dlatego możesz mieć głosy które sprawiają wrażenie że znają przyszłość zresztą nie wiadomo czy piszesz prawdę tak czy siak nie jesteś żadnym mesjaszem to tylko Twoje urojenie ale każdy z nas chorych miał swoje urojenia. Po prostu na pewnym etapie choroby sobie uświadamiasz że to urojenie. Ty pewnie chorujesz od niedawna.
Owszem złe duchy mają na mnie ogromny wpływ, tzn atakują mnie ich najpotężniejsze hordy, jednak mam też swoich obrońców w postaci hufców anielskich, a moim osobistym stróżem jest sam Archanioł Gabriel, gdyby nie on byłoby ciężko przetrwać samemu ataki demonów. Wielu ludzi jest pod wpływem złych duchów jeżeli nie większość. Na jednych oddziałują one mniej na drugich bardziej. Głos, który do mnie przemawia nie tylko zna przyszłość, ale także wszelkie tajemnice zarówno religijne jak i posiada wiedzę na wszelakie tematy. Kiedyś dawno temu dzięki pomocy Boga udało mi się częściowo rozszyfrować Apokalipsę Św. Jana ale zapomniałem prawie wszystko. Musi ona być rozszyfrowana w kwiecistym języku a taki jest język Polski właśnie.
Masz urojenia i tyle. Zacznij się modlić na różańcu może Ci pomoże no i leki też bierz. Mi wiara katolicka i modlitwa na różańcu wiele dała, wiele rzeczy sobie uświadomiłem ale leków narazie też nie odstawiam.
Mam swoje prywatne jeszcze dowody o których nie mogę napisać, wiem na 100%, że to nie są urojenia no ale ok każdy może mieć swoje zdanie. Widziałem temat w tym dziale czy żyjemy w czasach ostatecznych. Powiem krótko i na temat, tak żyjemy, na 100%, żyjemy w zapowiadanych w Biblii czasach ostatecznych. Potem Nowa Ziemia i Nowe Niebo. A potem to co Bóg zaplanował dalej. Wy chcielibyście żeby od razu działać cuda, wtedy każdy by uwierzył, wiem to bo sam bym tak zrobił w takiej sytuacji jakbym zobaczył prawdziwy cud. A tutaj na razie jest sprawdzian.
Znam dokładną datę końca świata, nie zdradzę jej, ale powiem wam tylko tyle, że zostało niewiele czasu.
Znam dokładną datę końca świata, nie zdradzę jej, ale powiem wam tylko tyle, że zostało niewiele czasu.
-
- zaufany użytkownik
Miałem podobnie przez pewien czas.Teraz po kilku latach od tamtej chwili wiem że to była moc od demona a nie od Boga.Miało to miejsce gdy zacząłem szukać prawdy o Bogu i czytać Biblię.Pumba pisze: ↑sob cze 10, 2017 4:49 pm Pewnie takie rzeczy są w wielu kartach pacjenta jednak mnie to nie dotyczy. Nie potrafię na razie działać cudów. To dopiero będzie w przyszłości. Takie rzeczy dzieją się poprzez Boga Ojca. Tzn Bóg daje możliwość działania cudów. Nie inaczej.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
-
- zaufany użytkownik
Datę końca świata zna tylko Bóg Ojciec.gdybyś to wiedział to nie dał byś się wkręcać oszustowiPumba pisze: ↑sob cze 10, 2017 5:14 pm Mam swoje prywatne jeszcze dowody o których nie mogę napisać, wiem na 100%, że to nie są urojenia no ale ok każdy może mieć swoje zdanie. Widziałem temat w tym dziale czy żyjemy w czasach ostatecznych. Powiem krótko i na temat, tak żyjemy, na 100%, żyjemy w zapowiadanych w Biblii czasach ostatecznych. Potem Nowa Ziemia i Nowe Niebo. A potem to co Bóg zaplanował dalej. Wy chcielibyście żeby od razu działać cuda, wtedy każdy by uwierzył, wiem to bo sam bym tak zrobił w takiej sytuacji jakbym zobaczył prawdziwy cud. A tutaj na razie jest sprawdzian.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
Wszechświat to obecnie poligon walki demonów tych złych duchów z dobrymi z armią Boga, wiadomo kto wygra ale samo się nic nie zrobi. Nie twierdzę, że demony nie mają na mnie wpływu, kuszą mnie bardzo często.
-
- zaufany użytkownik
aby się nie dać manipulować przez nie ,musisz poznac prawdę o Bogu.
Jezus powiedział ,,Poznacie prawdę a prawda was wyzwoli..
Sam dał przykład jak postępowac gdy go kusił szatan. Za każdym razem odpowiadał mu odpowiednim fragmentem z Biblii ...Przeczytaj sobie ,Mateusza 4;1-10
...
1 Wtedy Duch wyprowadził Jezusa na pustynię, aby był kuszony przez diabła. 2 A gdy przepościł czterdzieści dni i czterdzieści nocy, odczuł w końcu głód. 3 Wtedy przystąpił kusiciel i rzekł do Niego: «Jeśli jesteś Synem Bożym, powiedz, żeby te kamienie stały się chlebem». 4 Lecz On mu odparł: «Napisane jest: Nie samym chlebem żyje człowiek, lecz każdym słowem, które pochodzi z ust Bożych»2.
5 Wtedy wziął Go diabeł do Miasta Świętego, postawił na narożniku świątyni3 6 i rzekł Mu: «Jeśli jesteś Synem Bożym, rzuć się w dół, jest przecież napisane: Aniołom swoim rozkaże o tobie, a na rękach nosić cię będą, byś przypadkiem nie uraził swej nogi o kamień»4. 7 Odrzekł mu Jezus: «Ale jest napisane także: Nie będziesz wystawiał na próbę Pana, Boga swego»5.
8 Jeszcze raz wziął Go diabeł na bardzo wysoką górę, pokazał Mu wszystkie królestwa świata oraz ich przepych 9 i rzekł do Niego: «Dam Ci to wszystko, jeśli upadniesz i oddasz mi pokłon». 10 Na to odrzekł mu Jezus: «Idź precz, szatanie! Jest bowiem napisane: Panu, Bogu swemu, będziesz oddawał pokłon i Jemu samemu służyć będziesz»6. 11 Wtedy opuścił Go diabeł, a oto aniołowie przystąpili i usługiwali Mu.
Pumba a wierzysz w Biblię ? Przecież w Biblii jest napisane że mesjaszem był Jezus to jak Ty możesz być mesjaszem ?