co mam wpisac? chodzi o prace

F25 - zaburzenia schizoafektywne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Coma_Ona
zarejestrowany użytkownik
Status: brak zawodu

co mam wpisac? chodzi o prace

Post autor: Coma_Ona »

mam papiery do wypelnienia o prace i tam jest rubryka ze jak ktos ma rente musi wpisac od kiedy do kiedy a ja teraz przedluzalam rente i pare dni temu bylam dopiero na komisji i przyznali mi do 2020r ale wpisac mam od kiedy to nie wiem od dnia komisji? od wtedy kiedy skladalam wniosek? czy od pierwszej renty? pomozcie bo musze to miec na poniedzialek
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Re: co mam wpisac? chodzi o prace

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Kiedy Ci się renta kończyła? Logiczne, że od dnia następnego wpisujesz datę.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Początek pobierania.Orzeczenie też jest istotne kiedy zaczełaś brać,bo to wszystko gdy nie pracujesz liczy się do lat pracy,są odprowadzane składki i pózniej masz dodatkowe dni urlopowe.
Awatar użytkownika
Coma_Ona
zarejestrowany użytkownik
Status: brak zawodu

Post autor: Coma_Ona »

Chłopiec Papuśny pisze: pt cze 09, 2017 9:47 am Kiedy Ci się renta kończyła? Logiczne, że od dnia następnego wpisujesz datę.
konczyla mi sie 31 maja, to mam wpisac ze od 1 czerwca tak?
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Tak. Jest ciągłość. Musi być zachowana.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Chłopiec Papuśny pisze: pt cze 09, 2017 10:19 am Tak. Jest ciągłość. Musi być zachowana.
Nawet na orzeczeniu nie masz co do dnia.Ostatnio miałem komisję w maju 15 około,a kończyła się 29 kwietnia,a dostałem decyzję,że orzeczenie od 20 taki przykład.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Nie wiem jak jest przy rencie socjalnej ale przy inwalidzkiej na komisji ZUS dostałem tylko orzeczenie o niezdolności do pracy a decyzję o przyznaniu renty przysłali dopiero pocztą po jakimś czasie. Nie wiem jaką masz rentę ale jak dostałaś decyzję o niezdolności do pracy to nie jest to samo co przyznanie renty więc jeśli dostałaś tylko decyzję o niezdolności do pracy to nie możesz nic wpisać o przedłużeniu renty. Papuśny źle Ci radzi poza tym ciągłość nie musi być zachowana bo każdy może składać papiery o przedłużenie renty kiedy chce. Jak ktoś złoży za późno to nie będzie miał ciągłości pobierania renty. Jak rentę miałaś do 31 maja a wniosek złożyłaś wcześniej to pewnie będziesz miała przyznaną rentę od 1.06.
Awatar użytkownika
Gucio
zaufany użytkownik

Post autor: Gucio »

nie czytałem całości wątku ale zdaje mi się, że można za przyczynę choroby wpisać taką jak podczas orzeczenia przez komisję - 02P - czyli choroby psychiczne. Precyzować chyba nie ma co - zawsze można powiedzieć, że depra i teraz masz parcie na pracę, na stabilizację, na poprawę itp.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizoafektywne”