Na depresje dobre są witaminy i przypomnienie co sprawiało radość

Moderator: moderatorzy

cremik1
zaufany użytkownik

Na depresje dobre są witaminy i przypomnienie co sprawiało radość

Post autor: cremik1 »

Witam Na depresje najlepsze są witaminy najlepiej w dawce forte czyli podwójnej polecam vitotal dla mężczyzn lub kobiet. Już po kilku dniach przyjmowania witamin zmienia się energia do działania , człowiek się lepiej koncentruje czuje się lepiej. Potem pozostaje przypomnieć sobie co sprawiało radość przed depresją i próbować do tego wrócić mając energie z witamin. Dodam że gdy dzwoniłem na numer ratunkowy dla samobójców i ludzi w depresji to tam zawsze ktoś próbował zachęcić mnie do zrobienia czegoś co sprawia radość lub sprawiało radość.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Na depresje dobre są witaminy i przypomnienie co sprawiało radość

Post autor: hvp2 »

cremik1 pisze: sob cze 03, 2017 2:15 pm Witam Na depresje najlepsze są witaminy najlepiej w dawce forte czyli podwójnej polecam vitotal dla mężczyzn lub kobiet. Już po kilku dniach przyjmowania witamin zmienia się energia do działania , człowiek się lepiej koncentruje czuje się lepiej. Potem pozostaje przypomnieć sobie co sprawiało radość przed depresją i próbować do tego wrócić mając energie z witamin. Dodam że gdy dzwoniłem na numer ratunkowy dla samobójców i ludzi w depresji to tam zawsze ktoś próbował zachęcić mnie do zrobienia czegoś co sprawia radość lub sprawiało radość.
Niestety... bredzisz po prostu!
(sorry za szczerość).

Na depresję nie są w stanie pomóc witaminy oraz nic nie sprawia radości.
Depresja to jest taki czarny głęboki dół
w który wpada człowiek i wtedy zapomina o tym wszystkim co jest na zewnątrz tego dołu, a jeśli to pamięta, to te wspomnienia sprawiają jedynie psychiczny ból.

Na depresję pomagają leki od psychiatry, a gdy człowiek już się wzmocni tymi lekami (przeciwdepresyjnymi lub małymi dawkami "Solianu") to należy dążyć do usunięcia ze swojego życia przyczyn depresji, a gdy to jest niemożliwe to przynajmniej jakoś tak przemyśleć swoje życie, żeby te przyczyny były mniej depresjogenne.

Na depresję pomaga też wiara jakiegoś drugiego człowieka, że osoba dotknięta depresją z tej depresji w końcu wyjdzie. Na depresję pomaga też wytrwała i zarazem nienarzucająca się pomoc drugiego człowieka, właściwie zwykłe ludzkie systematyczne zainteresowanie, które zmniejsza samotność osoby w depresji.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

cremik1 pisze: Dodam że gdy dzwoniłem na numer ratunkowy dla samobójców i ludzi w depresji to tam zawsze ktoś próbował zachęcić mnie do zrobienia czegoś co sprawia radość lub sprawiało radość.
Na obniżony nastrój pomaga zrobienie czegoś niekonwencjonalnego, co sprawia radość.
cezary123
zaufany użytkownik

Depresja uniemożliwia samo przeżywanie radości, jak daltonizm uniemożliwia widzenie kolorów. Radość istnieje, ale gdzieś daleko, kiedyś, dawno, albo dla innych a dla osoby chorującej jest aktualnie niedostępna.
Oczywiście warto szturmować, może się w końcu coś odblokuje.
cezary123
zaufany użytkownik

Depresja ma często przyczyny organiczne i wtedy samą psychologią niewiele się zdziała. Potrzebne są leki.
cezary123
zaufany użytkownik

cremik1 pisze: sob cze 03, 2017 2:15 pm zawsze ktoś próbował zachęcić mnie do zrobienia czegoś co sprawia radość lub sprawiało radość.
A co Ci sprawia największą radość w życiu?
Sądzę, że dla wielu osób jest to pewnie na przykład udane życie osobiste, jakieś głębokie relacje międzyludzkie, które leczą samotność, udana randka, przyjaźń, zakochanie się, przeżycie czegoś pasjonującego. To przywraca nadzieję.

Sprawy osobiste mogą zarówno polepszyć nastrój, jak i całkowicie go zniszczyć.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Trzeba czasu żeby wyjść z depresji i różnych dziwnych stanów psychiki. Tak sobie myślę że nawet 5 lat żeby wszystko się unormowało na tip top.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Spróbujcie oleju lnianego, uważam że pomaga po dłuższym czasie zażywania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „depresja”