Rośliny doniczkowe

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Rośliny doniczkowe

Post autor: Niemamnie »

Mam niezłą kolekcję kaktusów i roślin śródziemnomorskich. Chciałbym dodać do kolekcji kauczukowca, ale nie mogę znaleźć nasion lub sadzonek.
Pomożecie w poszukiwaniach?

Aktualizacja: Mam już, podaję link.
https://pl.aliexpress.com/w/sprzedarz-hevea.html

PS. Zaznaczam że pozyskiwany z drzewa Hevea brasiliensis sok nie jest toksyczny, chociaż może powodować uczulenia u osób wrażliwych. Nie jest również narkotyczny. Jest bezpieczny dla ludzi i zwierząt, ale jedzenia go nie polecam, ponieważ nie należy do roślin jadalnych.
Takiej egzotycznej ciekawostki po prostu nie mam a chciałbym mieć.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
finall33s
zarejestrowany użytkownik

Re: Rośliny doniczkowe

Post autor: finall33s »

Kaktusy to nie zwierzaki chyba ;d
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Nie ma działu dotyczącego roślin.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
lmp
zaufany użytkownik

Post autor: lmp »

miałem kiedyś silene capensis do ćpania ale wełnowce ją zjadły :( z ciekawszych roślin pozostały mi nasionka rosiczek i stary dzbanecznik wieloletni już ale bez dzbanków bo trzymam go poza terrarium i w pokojowej wilgotności nie wytwarza dzbanków :( aha no i mam pływacze w akwariach, takie rośliny owadożerne. kiedyś miałem ich dużo ale szkoda mi było wody destylowanej i uschły ;(
ODPOWIEDZ

Wróć do „zwierzaki”