Czy naprawde można schudnąć na amisanie?

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Czy naprawde można schudnąć na amisanie?

Post autor: Miś Uszatek »

Cześć

Biore solian 800 mg i kwetaplex xr 600 mg. Mam pytanie w sprawie amisanu. Chciałbym troche schudnąć(a raczej sporo). Czy jest to możliwe po zamianie solianu na amisan? Czytałem troche to co pisał Anton ale chciałbym poznać innych zdanie. Chudniecie chociaż troche na amisanie? ( w porównaniu do solianu)
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: Czy naprawde można schudnąć na amisanie?

Post autor: piotrs »

na podtrzymującej dawce schudłem pare kilo ale w roku przytyłem 20 jest mniejszy apetyt niż po solianie
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Kwetaplex też powoduje tycie z tego co mi mówił kolega który go brał a 600 mg to duża dawka więc w Twoim przypadku solian to nie jedyny problem. Nie wiem czy uda Ci się schudnąć ale porównując to do olanzapiny którą brałem w wysokich dawkach i na której się roztyłem to ja sobie nie wyobrażam chudnięcia na niej choć pewnie to możliwe jak ktoś się zaweźmie. Próbuj, ja życzę Ci powodzenia. Mi udało się schudnąć na solianie ale na 150 mg a na 200 mg już tyłem.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

po amisanie nie ma tego wilczego apetytu wieczorem jak po solianie ale tez zatrzymuje wode w organizmie a niby nie mial i nie mozna brac wiecej jednorazowo niz 300mg wyczytalem sprobuj to lepsza wersja solianu zamiennik moze troche slabszy
lmp
zaufany użytkownik

Post autor: lmp »

piotrs pisze: pn mar 13, 2017 11:31 am po amisanie nie ma tego wilczego apetytu wieczorem jak po solianie ale tez zatrzymuje wode w organizmie a niby nie mial i nie mozna brac wiecej jednorazowo niz 300mg wyczytalem sprobuj to lepsza wersja solianu zamiennik moze troche slabszy
przeciez to ta sama substancja czynna, cos ci nie wierze
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Ta sama, ale inna, inaczej uzyskiwana, w innych warunkach i w inny sposob. Jest to oficjalny zamiennik, ale lek nowszy i nie powiela wad poprzednika. Kazdy koncern ma swoje tajemnice i za zadne skarby nie zdradzi je innemu, wiec producent Amisanu musial cala robote wykonywac prawie od zera i jak widac lekcje odrobil na 6 z plusem.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Jak zażywałam solian/amisan, to sporo przytyłam. Lek zgodnie z zaleceniami lekarza zażywałam o 21. (Zaraz Anton napisze, że go powinnam była brać rano, ale mnie w ogóle nie aktywizował, nawet w dawce 100/200 mg.)

Na kwetaplex xr i za małą dawką abilify miałam wilczy apetyt i groziło mi, że znowu przytyję. :(

Obecnie zażywam 150 kwetaplex xr i 30 mg Aripilek i nie odczuwam już wilczego głodu, potrafię się najeść.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”