Czy to skutki odstawienia leków?
Moderator: moderatorzy
Czy to skutki odstawienia leków?
Witam,
Leki odstawiałem stopniowo od połowy marca, brałem 3 mg Rispo i 20 mg Seronilu.
Od dwóch dni odczuwam dreszcze, nadmierne pobudzenie i potliwość.
Dodatkowo gdy próbuję zasnąć dochodzi do skurczu np dłoni czy zacisku szczęki i to automatycznie mnie wybudza.
Głosów wręcz nie ma. Zastanawiam się co to może być bo odstawiałem już leki dwukrotnie i psychoza zaczynała rozwijać się dopiero po ponad 2 miesiacach. Teraz stosuje inną terapię ziołową niż kiedyś i zaczynam brać suplementy min niacyne w bd dawkach od przyszłego tygodnia.
Dodatkowo gdy próbuję zasnąć dochodzi do skurczu np dłoni czy zacisku szczęki i to automatycznie mnie wybudza.
Głosów wręcz nie ma. Zastanawiam się co to może być bo odstawiałem już leki dwukrotnie i psychoza zaczynała rozwijać się dopiero po ponad 2 miesiacach. Teraz stosuje inną terapię ziołową niż kiedyś i zaczynam brać suplementy min niacyne w bd dawkach od przyszłego tygodnia.
- PIĘKNO ZDROWIA
- zaufany użytkownik
Re: Czy to skutki odstawienia leków?
To nie są objawy psychozy, tym bardziej schizofrenii. A wymień te zioła co zamierzasz zastosować.
Zastanawiam się czy założyć dziennik jak ostatnio, proszę bardzo
Wg Bonifratrów:
Męczennica (Passiflorae herba) – 40 g
Serdecznik (Leonuri cardiacae herba) – 110 g
Lawenda (Lavendae flos) – 50 g
Głóg (Crataegi flos) – 45 g
Kozłek lek. (Valerianae radix) – 90 g
Melisa (Melissae folium) – 125 g
Chmiel (Lupuli Strobili) – 10 g
Krwawnik (Millefolli herba) – 20 g
Mięta (Menthae piperitae folium) – 10 g
2 łyżki ziół zalać 2 szklankami wody, zagotować i utrzymać w stanie wrzenia nie dłużej niż 2 minuty. Następnie odstawić na 20-30 minut pod przykryciem i odcedzić. Podawać do picia ciepły wywar po ok 1/2 szklanki 3 razy dziennie przed każdym posiłkiem. (Gotową mieszankę można kupić u Bonifratrów np. w Krakowie, ul. Krakowska 50)
Wg Bonifratrów:
Męczennica (Passiflorae herba) – 40 g
Serdecznik (Leonuri cardiacae herba) – 110 g
Lawenda (Lavendae flos) – 50 g
Głóg (Crataegi flos) – 45 g
Kozłek lek. (Valerianae radix) – 90 g
Melisa (Melissae folium) – 125 g
Chmiel (Lupuli Strobili) – 10 g
Krwawnik (Millefolli herba) – 20 g
Mięta (Menthae piperitae folium) – 10 g
2 łyżki ziół zalać 2 szklankami wody, zagotować i utrzymać w stanie wrzenia nie dłużej niż 2 minuty. Następnie odstawić na 20-30 minut pod przykryciem i odcedzić. Podawać do picia ciepły wywar po ok 1/2 szklanki 3 razy dziennie przed każdym posiłkiem. (Gotową mieszankę można kupić u Bonifratrów np. w Krakowie, ul. Krakowska 50)
- PIĘKNO ZDROWIA
- zaufany użytkownik
Najlepiej napisz ogólne wnioski po zakończeniu kuracji i sprawdzaj, próbuj dalej. "Szukajcie a znajdziecie", a wielkim odkrywcom: Chwała, Blaski, i Piękne kobiety

Według mnie to co odczuwasz to są objawy zwiastunowe zbliżającego się nawrotukruczy pisze: ↑pt kwie 07, 2017 5:54 pm Witam,
Głosów wręcz nie ma. Zastanawiam się co to może być bo odstawiałem już leki dwukrotnie i psychoza zaczynała rozwijać się dopiero po ponad 2 miesiacach.

Ewidentnie nawala ośrodek termoregulacji w podwzgórzu, co może być przyczyną-nie wiem, porównując z wcześniejszymi nawrotami psychozy cechą wspólną jest tylko nadmierne pobudzenie.
Oby nie był to nawrót, a jeśli nawet to jestem przygotowany.
Oby nie był to nawrót, a jeśli nawet to jestem przygotowany.