alkohol
Moderator: moderatorzy
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Re: alkohol
Dzisiaj chciało mi się jak cholera. Na szczęście nie poszedłem.:-)
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Ja tam oglądam niezniszczalnych:)
czerwone winko do obiadokolacji zawsze;)
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ostatnio piłem sporo na imprezce,to musiałem dochodzić do siebie cały dzień.Jednak młodość jest jedna,to jak szaleć,to teraz.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Dwa browary jakieś nowe.Świętuje wygraną wybaczcie.Dziś pani w miniówce mi wypłaciła.
Jestem zła na to że nawet nie moge sobie wypic szampana bo tabletki..
A bym se wypila
A bym se wypila
Ostatnio zmieniony czw gru 15, 2016 9:51 pm przez hi_angini, łącznie zmieniany 1 raz.
żyję nie żyjąc
Z moich smutnych, niestety wieloletnich, doświadczeń z alko przy psychotropach wynika, że zażywając psychotropy zdecydowanie lepiej jest alkoholu praktycznie nie pić wcale.
Np. w ostatnich miesiącach, kiedy już całkowicie zaprzestałem picia, zauważyłem, że "Solian" działa na mnie wyraźnie lepiej, np. nie powoduje bezsenności.
Np. w ostatnich miesiącach, kiedy już całkowicie zaprzestałem picia, zauważyłem, że "Solian" działa na mnie wyraźnie lepiej, np. nie powoduje bezsenności.
Dzis zarezykowalam i wypilam sobie kieliszek szampana. Nie powinnam pic biorac tabletki ale na szczescie nie zaszkodzilo...
żyję nie żyjąc
mi lekarz mówił, że lampka wina czy kieliszek szampana raz na jakiś czas nie szkodzą, w sumie podobnie działa kawa a nawet herbata...
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
Dla tych, co pija polecam hiszpanski napoj o nazwie Carajillo, czyli "odwazniaczek". Odwazniaczka pijali kubanscy zolnierze, bo jak nazwa wskazuje dodawal odwagi...
Potrzeba:
- mocna, dobra espresso (parzona w kawiarce sie nada idealnie)
- cukier
- dobry rum (Gran Imperio z Biedrony jest wiecej niz dobry!) lub brandy (tez z Biedrony)
Zaczynamy od dobrego poslodzenia kawusi. Nie zalewamy jej zadnym mlekiem, lecz zalewamy rumem badz brandy do uzyskania prundu i niezaklocenia slodyczy. Proporcje sa tu kluczowe dla osiagniecia dobrego efektu
. A efekt jest - omfg, cukierki z prundem i kawa!
Potrzeba:
- mocna, dobra espresso (parzona w kawiarce sie nada idealnie)
- cukier
- dobry rum (Gran Imperio z Biedrony jest wiecej niz dobry!) lub brandy (tez z Biedrony)
Zaczynamy od dobrego poslodzenia kawusi. Nie zalewamy jej zadnym mlekiem, lecz zalewamy rumem badz brandy do uzyskania prundu i niezaklocenia slodyczy. Proporcje sa tu kluczowe dla osiagniecia dobrego efektu

We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Czasem popijam leki piwkiem. Piwko to nie napój alkoholowy, ale orzeźwiający.
gówno w proszku na kijoszku
To absolutnie nie jest moja sprawa, ale jednak napiszę...spodsztancy pisze:Czasem popijam leki piwkiem. Piwko to nie napój alkoholowy, ale orzeźwiający.
Może zrób sobie raz na rok czy nawet raz na dwa lata próby wątrobowe i USG jamy brzusznej.

- Kiciuś_XXL
- moderator
Byłem już po czterech godzinach szybkiego chlania. Nie wiem jak rozesliśmy się z kumplami. Stałem na dworze z lekka padał deszcz. Chwiejąc się straciłem równowagę, upadłem na kolana i po krótkim czasie stwierdzam, ze mam gębę w kałuży i mazi. Nadeszła właśnie chwila by stwierdzić jak smakuje błoto.
Takie historie lub podobne zna każdy kto zalewał już łeb napojami wysokoprocentowymi.
Przed chorobą raz w tygodniu upijałem sie w towarzystwie sprawdzonych kumpli, którzy nie świrują po pijaku, nie rozrabiają a raczej miło spędzają nadmiar wolnego czasu. Po chorobie już mniej ale by zachować pewne przyzwyczajenia i podtrzymywać znajomość pozwalałem sobie raz na tydzień, dwa . Czesto daję sobie spokój na parę tygodni a nawet miesięcy.
Ogólnie moja opinia jest taka, że alko jest niezdrowy, jest be, niesmaczny i potrafi odbierać rozum, bo po pijaku czasem mówi się rzeczy które nie powinny przejść przez usta a konsekwencją jest potem to, ze najlepiej nie wychodziło by się ze swojego pokoju i łóżka.
Takie historie lub podobne zna każdy kto zalewał już łeb napojami wysokoprocentowymi.
Przed chorobą raz w tygodniu upijałem sie w towarzystwie sprawdzonych kumpli, którzy nie świrują po pijaku, nie rozrabiają a raczej miło spędzają nadmiar wolnego czasu. Po chorobie już mniej ale by zachować pewne przyzwyczajenia i podtrzymywać znajomość pozwalałem sobie raz na tydzień, dwa . Czesto daję sobie spokój na parę tygodni a nawet miesięcy.
Ogólnie moja opinia jest taka, że alko jest niezdrowy, jest be, niesmaczny i potrafi odbierać rozum, bo po pijaku czasem mówi się rzeczy które nie powinny przejść przez usta a konsekwencją jest potem to, ze najlepiej nie wychodziło by się ze swojego pokoju i łóżka.
-
- bywalec
Nie wiem, dlaczego diagnoza "schizofrenia", która i tak jest błędem państwowo- medycznego systemu ma komuś zakazać, się trochę podchmielić.
Ostatnio zmieniony wt sty 31, 2017 1:03 pm przez malgorzateka, łącznie zmieniany 1 raz.