Zniewolenie duchowe

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Zniewolenie duchowe

Post autor: pawel534 »

Schizofrenia a może zniewolenie duchowe ? Ciekawy artykuł o zniewoleniach duchowych do poczytania:

http://www.marana-tha.pl/index.php?go=c ... niewolenia
Poganin
zarejestrowany użytkownik

Re: Zniewolenie duchowe

Post autor: Poganin »

No nie powiem, ciekawy artykuł, ale czy mający wiele wspólnego z prawdą? Ja bardziej myślę w takich kategoriach, że to życie nie wyzwoli ze schizofrenii ani innych udręk duchowych, ale to drugie, po śmierci, już tak.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Ja wierzę że różaniec może mnie wyzwolić ze schizofrenii. Ciekawy artykuł o mocy różańca pasujący do artykułu powyżej:

http://rozaniec.maryjni.pl/wydruki/strona_00_12.html
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Post autor: kaznodzieja »

ewangelia jana 8 ;32
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Rozaniec moze nie tyle wyzwolic co zlagodzic objawy, pomoc sobie radzic z choroba i trudnymi sprawami. Wyzwolic moze tylko Bog, ale po co by mial to robic, skoro postanowil inaczej. Doswiadcza nas wiec dlaczego mialby zmienic zdanie? Tylko dlatego, ze blagamy, nie sadze. Raczej powinnismy niesc nasze brzemie nie szemrajac, z pokora.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Ja widzę w ostatnim czasie i na przestrzeni kilku ostatnich lat poprawę w swoim stanie zdrowia. Ja wierzę że kiedyś odstawię leki, być może podejmę nawet próbę w tym roku. Widzę Anton że chyba nie wierzysz że możesz zostać wyzwolony ze schizofrenii, szkoda, ja wierzę że to możliwe. W różańcu i ogólnie modlitwie upatruje swoją pomoc. Różaniec to nie magiczne zaklęcia ale prośba o wstawianie się Maryi za nas u Boga więc czy powiesz że różaniec Ci pomaga czy Bóg Ci pomaga to tak naprawdę jest bardzo bliskoznaczne.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Prosba o pomoc, a pomoc to rozne rzeczy.
Mowi sie, ze wiara czyni cuda.
Ja sie przekonalem, ze moja choroba jest nie wyleczalna.
Oby Twoja byla inna, czego Tobie zycze z calego serca!
Prosic modlac sie warto, nigdy bym tego nie smial negowac.
Odstawiac leki nie polecam, chyba, ze pod scisla kontrola i za zgoda lekarza, gdyz po kazdym kryzysie zmniejszaja sie szanse diametralnie na wyjscie z choroby wogole. A nawet wtedy gdy lekarz sie zgodzi trzeba byc gotowym na pobyt w szpitalu i wielomiesieczne dochodzenie do siebie.
Jak sie mialo kilka kryzysow lub jeden dlugi szans raczej nie ma. Owszem mozna sie starac nauczyc sie zyc z choroba, tak jak to uczynilo wielu schizofrenikow, ale nie nalezy w takim przypadku mowic o uleczeniu. Poza tym jakosc takiego zycia jest nieporownywalnie nizsza, niz na przyklad na podtrzymujacej dawce leku.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Zamierzam odstawiać pod kontrolą lekarza. Czy mi się uda nie wiem ale chcę spróbować.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Ale to po prostu taka chec? Jest tak, ze juz jest calkowicie wszystko z Toba ok, uczysz sie, pracujesz, zyjesz spolecznie na pelna stope, ogolnie czujesz sie 100% zdrowy i tylko leki Tobie przeszkadzaja, spowalniaja, sa kula u nogi, zamulaja? Nie miewasz przy tym zadnych schiz, ani stanow psyhotycznych, najmniejszych nawet urojen?
Czy jestes owladniety mania lub jakas obsesja na punkcie lekow nieczym nieuzasadniona :?: :icon-ugeek:
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Nie pracuje ale to moim nie jest wyznacznik tego czy mogę odstawić leki czy nie bo gdyby tak było wszyscy bezrobotni powinni brać psychotropy :) Nie będę opisywał dokładnie swojego stanu ale czuję że być może uda mi się w tym roku odstawić.
AntonPawlowicz pisze: sob sty 14, 2017 3:39 pm Czy jestes owladniety mania lub jakas obsesja na punkcie lekow nieczym nieuzasadniona :?: :icon-ugeek:
Nie trzeba być niczym owładniętym, wystarczy przeczytać ulotkę o skutkach ubocznych leków. Zachwalany przez Ciebie solian podwyższa u mnie znacznie prolaktynę co z kolei może prowadzić do osteoporozy. To mało ?
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Drogi Kolego, prolaktyna nie ma nic wspolnego z osteoporoza. Osteoporoza to braki w organizmie witaminy K, juz chyba pisalem o tym wielokrotnie.
Jesli zauwazasz u siebie niegatywne skutki dzialania leku porozmawiaj o tym z lekarzem, prawdopodobnie skoreguje dawke lub zmieni lek na inny.
Bezrobotni nie powinni brac psychotropow, ale ludzie ze schizofrenia powinni zazywac neuroleptyki :naughty:
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

To że Ty o tym pisałeś to nie znaczy że tak jest.

Hiperprolaktynemia:
Objawy u mężczyzn:

zaburzenia płodności
zaburzenia erekcji
obniżenie libido
ginekomastia
osteopenia/osteoporoza
Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperprolaktynemia
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Rozmawialem o tym z moim doktoro, ja faktycznie autorytetem nie musze byc. Poza tym poczytaj o osteoporozie, to nie takie skomplikowane, co ja wywoluje i jaka jest przyczyna.
Ogolnie leki moga wyplukiwac z organizmu praktycznie kazdy pierwiastek, dlatego jesli czujesz, ze cos jest nie tak, warto, a nawet nalezy skonsultowac sie z dobrym lekarzem i zaczac suplementowac to czego akurat brakuje. Oczywiscie trzeba byc uwaznym i obserwowac objawy swojego organizmu - zazwyczaj przed kazdym schorzeniem sa wstepne symptomy. Jak w pore wychwycimy to czy owo, zazwyczaj da sie zaradzic.
Po czym wznioskujesz, ze masz hiperprolaktynemie? Robiles na to badania?
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Miałem badaną 2 razy prolaktynę w ciągu ostatnich ok. 2 lat i 2 razy była podwyższona na 150 mg solianu. Porozmawiam o tym z lekarką. Nie czuję nie wiadomo jakich symptomów po prostu martwi mnie podwyższenie prolaktyny. Inny użytkownik forum leczy endykronologicznie podwyższoną prolaktynę a bierze chyba jeszcze mniej bo 100 mg solianu.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Podwyzszona prolaktyna to jeszcze nie jest hiperprolaktynemia, mylisz pojecia :) Jezeli nie masz zadnych objawow, zdecydowanie nie ma powodu do obaw. Mam tak od kiedy biore Solian, czyli juz grubo ponad 10 tat :D Lekarz zapewnil mnie, ze jezeli nie ma negatywnych objawow, to nie ma komplentnie czym sie martwic. I rzeczywiscie, odpukac w niemalowane, nic zlego sie nie dzieje :D Moze jedynie cere mam ladniejsza niz facety w moim wieku :lol:
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

AntonPawlowicz pisze: sob sty 14, 2017 5:27 pm Moze jedynie cere mam ladniejsza niz facety w moim wieku :lol:
Anton :!:
Daj fotkę :!:
Strzel sobie selfika i wrzuć na evocika. :D
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Jakbys byl dziunia jakas, to moze :think: Ale z drugiej strony to znaczyloby, ze jestes transem, to chyba wtedy tez nie :lol:
Daj namiary to Cie zaprosze na Fajsiku :D
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Nie mam fb i jestem z tego dumny! :D
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Anton nie znasz moich poziomów prolaktyny więc się nie wypowiadaj czy to już hiperprolaktynemia czy nie, bo ja sam dokładnie nie pamiętam tych wyników. Nie chcę z Tobą dyskutować o solianie bo wiem jak Ty go zachwalasz, ja wolę dbać o swoje zdrowie i nie przekonuj mnie jaki to solian wspaniały i nieszkodliwy jest. Ja jak będę się czuł gotowy to spróbuję odstawić lek ale nie tylko ze względu na skutki uboczne leku ale żeby już zapomnieć o tej chorobie i powrócić do normalnego życia i pracy.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: sob sty 14, 2017 5:49 pm Nie mam fb i jestem z tego dumny! :D
Jak nie jestes na Fejsie, to znaczy, ze nie istniejesz - w dzisiejszych czasach wiec nie ma czym sie chwalic :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”