.

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
środkowy palec
bywalec

Re: Intronizacja Jezusa na króla z prezydentem - transmisja w tv i radiu

Post autor: środkowy palec »

będzie cudowny obraz intronizowanego?

bo jak tak dalej pójdzie to ja chyba będę musiał przemyśleć sens uczestnictwa w kościele nie zgadzając się z nim wi wielu kwestiach.
Awatar użytkownika
środkowy palec
bywalec

Re: Intronizacja Jezusa na króla z prezydentem - transmisja w tv i radiu

Post autor: środkowy palec »

ja to już zrobiłem nie wiesz jakie to uczucie kiedy...

a tak poza tym jak jesteś tulipan wierzący, w co wąptię. to bym się kiedyś wyspowiadał z tego co piszesz. bo wiesz ja tam nie jestem jakiś skrupulantem, ale jak się pisze takie rzeczy to już wiesz. ale chory jesteś to może ksiądz ci nie karze za to jakoś zbytnio pokutować za bardzo.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Re: Intronizacja

Post autor: Francesco »

Lepiej martwego niż żywego jakiegoś tam króla kogo to tam obchodzić będzie, a każdy żywy też się może nazwać samozwańczym królem i sobie koronę nosić.
Najlepiej jak Jezus .... cierniową ofiarą, niemożną co począć no nie trzeba błagać o ułaskawienie. Ewentualnie wypasioną z kamieniami, jak poczucie własnej wartości coś nie ten teges to jakoś trzeba nadrabiać nie?
Jak dla mnie ta religia i pseudackie pierdolenie kk i katechetek na religii przeszło do żałosnego żartu. Ja tam się tylko śmieję z tego przedstawienia. :D Można jakiś kabarecik zrobić, żeby mochery dupki ściskały. :mrgreen:
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Nadstaw drugi policzek;) żeby Jezus nie miał konkurencji xD
Nic nie rób, czekaj do usranej śmierci na lepsze jutro. Jezus pomoże.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

I Ja się pytam: Kogo on kurva zbawił i od czego od rozumu czy jak? Czy od poczucia sumienia?
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Potem to tak jest... wyprani z rozumu, bo ktoś posłużył się czymś do własnych złych celów.
To jak w reklamie, wygląda na dobre same ach i och, a w środku zepsuta trucizna. Ładnie opakowane. Chwyt... witaminy, samo zdrowie, a wszystko sztuczne.
" Wtedy powtórnie wszedł Piłat do pretorium, a przywoławszy Jezusa rzekł do Niego: «Czy Ty jesteś Królem Żydowskim?» 34 Jezus odpowiedział: «Czy to mówisz od siebie, czy też inni powiedzieli ci o Mnie?» 35 Piłat odparł: «Czy ja jestem Żydem? Naród Twój i arcykapłani wydali mi Ciebie. Coś uczynił?» 36 Odpowiedział Jezus: «Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się, abym nie został wydany Żydom. Teraz zaś królestwo moje nie jest stąd».
Ja się na to narodziłem i na to przyszedłem na świat, aby dać świadectwo prawdzie14. Każdy, kto jest z prawdy, słucha mojego głosu». "
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

A więc jesteśmy kosmitami.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Poganin
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Poganin »

Tą intronizacją Chrystusa na króla Polski ktoś próbuje udowodnić, że rzymski katolicyzm powinien być u nas religią państwową - razi mnie to jak mało co. Ktoś też na fali kryzysu imigracyjnego i walki z islamizacją próbuje realizować swoje interesy za pomocą religii, w tym przypadku chrześcijaństwa w postaci rzymskiego katolicyzmu. Chcecie rzymskiego katolicyzmu jako religii państwowej, zapraszam do Watykanu albo Salwadoru, będzie się tam czuli jak ryba w wodzie. Tak, jest gadka o tym, że ta intronizacja jest symbolem obrony chrześcijańskich wartości Europy(których i tak nie uznaję, tym bardziej nie uznaję wartości świata islamskiego), ale mnie to w ogóle nie przekonuje, nie lubię mieszania religii do polityki, bo zawsze z tego wychodzi bagno i faworyzowanie jednego wyznania kosztem innych. Nie wystarczy to, że z budżetu państwa idzie kasa na budowę Świątyni Opatrzności Bożej?
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

to nie istnieje :oops:
:angelic-blueglow:
bogdan
zaufany użytkownik

Post autor: bogdan »

Jak ktos pragnie intronizacji Jezua na krola Polski, to znaczy, ze jeszcze jest nieleczony, albo jeszcze nie wie, ze powinien byc. Religia jest jak tylek - kazdy ma swoj, ale nie kazdy chce ogladac cudzy.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
bogdan
zaufany użytkownik

Post autor: bogdan »

Intronizacja Jezusa Chrystusa na króla Polski? Ty chyba się spóźniłeś co najmniej 250, albo 2000 lat. Miej se Jezusa w sercu, szanuję wiarę jeśli jest Twoja i daje Ci ona siłę i ulepsza Cię, ale nie będziesz mi wsadzał żadnego Jezusa, Mohameda czy Budde na żaden tron, żaden polski. Takiego już nie ma. Zbuduj sobie ołtarzyk w mieszkaniu, chódź do kościoła, pomagaj ludziom - pomogę i ja Tobie. Nie mam nic przeciwko temu byś się modlił i odczuwał Jezusa Chrystusa, bo może się zdziwisz - ale też go szanuję i uznaję za świętego. Może nie tak jak go niektórzy malują, ale jednak. Lecz tu nie chodzi o wiarę tylko o dyrdymały i fiu bździu. Jak chcecie tronów, to obejrzyjcie Grę o Tron, a jak Jezusa, to polecam otworzyć Biblię.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”