Jak długo działa na was benzo?
Moderator: moderatorzy
Re: Jak długo działa na was benzo?
Remirte i ketrel ale od tygodnia gdzieś dopiero. Wycofali się z klozapolu i zmniejszyło mi abilify z 15mg do 7.5mg i zastrzyku rispolept nie dostałem w poniedziałek ostatni był od poniedziałku 2 tygodnie temu 37.5
- seebek
- zaufany użytkownik
To trochę Ci pozmieniali i organizm musi się przyzwyczaić. Nie brałem nigdy Ketrelu dlatego nie oceniam leku.
Odstawienie Klozapiny jest małym szokiem dla organizmu bo wpływa na wiele receptorów, dlatego benzo jest tu pomocne.
Odstawienie Klozapiny jest małym szokiem dla organizmu bo wpływa na wiele receptorów, dlatego benzo jest tu pomocne.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Gadałem z pielęgniarką mówiła że lekarz czuwa nade mną żeby było dobrze. Jest ogromnym szokiem odstawieniem klozapiny u mnie. Ze zapytam Cię, jestes lekarzem, że masz az taka wiedzę? Jestem podwrazeniem
- seebek
- zaufany użytkownik
Choruję na schizofrenię 22 lata, nie jestem lekarzem ale poczytałem trochę książek na temat choroby i leczenia, interesowała mnie ta wiedza tym bardziej że wiedziałem że będę się borykał z chorobą do końca życia, życzę Ci dużo zdrówka.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Dzięki za życzenia. Obawiałem się dzisiejszego dnia, bo minęło już 35h od wzięcia estazolum i jest ok. Także jestem spokojniejszy trochę jesli chodzi o to.
Jest problem. Estazolan działa max 24 h a mi się lęki poglebily po 40h brałem co 2 dni ten estazolan. Jak to możliwe?
Jest poprawa, ale nie wiem jaka bo jestem tylko z matka w domu i ciężko mi ocenić, ale wydaje się dobrze. Wygląda na to że benzo nie jest tu niczemu winne tylko odstawieniem klozapolu powoduje takie huśtawki.
Czy od remirty 30 mg i ketrelu 300 mg można dostać euforii? mam taki słowotok że ciągle gadam, jak jestem sam to potrafiłem przez pięć minut gadać ciągle do siebie szybko, jak oglądam filmiki ze śpiewem kibiców piłkarskich to mnie takie ciarki przechodzą jak nigdy. Czy to od leków taka euforia czy od tego, bo się lepiej czuję, po ciężkich stanach lękowych.
Czy jeśli od leków to czy lekarz będzie chciał mi zmniejszyć leki? Powiem że nigdy tak nie miałem jak teraz.
Nie wiem jak z moimi lękami bo, boję się wyjść do kogoś, bo się boję, że te lęki mnie jeszcze złapią co miałem rano.
Czy jeśli od leków to czy lekarz będzie chciał mi zmniejszyć leki? Powiem że nigdy tak nie miałem jak teraz.
Nie wiem jak z moimi lękami bo, boję się wyjść do kogoś, bo się boję, że te lęki mnie jeszcze złapią co miałem rano.
Pytanie do seebek. Brałem estazolan codziennie przez tydzień potem 3x co 2 dni i raz co 3 dni, a ostatnie 2 dni codziennie. Razem to wychodzi już ponad 2 tygodnie. Wiem ze pisałeś że już po 2 tygodniach można się powoli uzależnić, ale ostatni tydzień brałem to w kratkę. Najpierw nie mogłem spać z lęku , a teraz z pobudzenia które trwa od 3 do 5 h dziennie po remircie. Nie ma mojego lekarza, ani dzisiaj, ani jutro. Przypomnę że jestem w szpitalu, jak myślisz mogę jeszcze dzisiaj i jutro wziąć ten estazolan gdyby była taka potrzeba, boję się ze się uzależnie. Biorę 2 mg
Kiedyś brałem przez długi czas benzodiazepiny i w momencie zbyt szybkiego odstawienia pojawił się u mnie tzw. lęk z odbicia. Lęk o jeszcze większym nasileniu niż ten, który nimi wcześniej likwidowałem. Jakoś to przetrwałem, ale lekko nie było i nie polecam odstawiania benzo po dłuższym przyjmowaniu bez kontroli lekarza.
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
A jak długo brałeś to benzo?
- seebek
- zaufany użytkownik
Może warto zamienić benzo na dość bezpieczną hydroxyzynę, ma też działanie przeciwlękowe.
Hydroxyzyna mnie nie usypia. A brałeś kiedyś nasen tak się nazywa ten lek . Seebek odpowiedz mi na pytanie które zadałem na 2 stronie.
- seebek
- zaufany użytkownik
Wydaje mi się że możesz wziąć jeszcze ten estazolam z 3 - 4 dni ale trzeba być ostrożnym bo może się pojawić lęk z odbicia jak pisał onemanshero, wtedy będziesz zmagał się z lękiem spowodowanym odstawieniem benzo a nie odstawieniem klozapiny, a co do hydroxyzyny to może wziąłeś małą dawkę, można nawet brać dawkę 100mg na noc.
- seebek
- zaufany użytkownik
Leku nasen nie brałem.
Może rzeczywiscrzeczywiście spróbuje hydroxyzyne. Jak kiedyś wziąłem chyba 80 to czułem się jak pijany może wystarczy.
Brałem ponad rok ale znam takich co biorą wiele lat. Z podobnych leków brałem właśnie Hydroksyzynę, również pod nazwą Atarax i jeszcze Chlorprotixen. Ten ostatni był skuteczny ale powodował problemy z prawidłowym rytmem serca.leonidas pisze:A jak długo brałeś to benzo?
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
Chloropretixen w ogóle na mnie nie działał. Hydroxyzyna w większych dawkach. Gadałem z lekarzem mówił że jest zasada jak się bierze 4dni z rzedu benzo to 3 dni przerwy
Na mnie właśnie odwrotnie - Hydroxyzyna nie działała. Benzodiazepiny brałem bez żadnych przerw, bo wtedy nie dało się zrobić przerwy.
Czemu nie dało się zrobić przerw? Ciężko było odstawić benzo?