Test metody leczenia ziołami- wg sposobu O.Klimuszko
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Re: Test metody leczenia ziołami- wg sposobu O.Klimuszko
Tą mieszanke Klimuszki sprawdzało przed Tobą wiele osób, i nie było to coś czym by można zastąpić leki psychotropowe. Najlepiej brać leki i szukać jeszcze innych rozwiązań poprawy swego stanu zdrowia.
Dzień 38, 11.10.2016 wtorek
Pobudzenie- brak, Poziom skupienia- niski, Pamięć- normalna, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- długie monologi wewnętrzne i rozmowy z głosami przez 30% dnia, przed zaśnięciem- kilkugodzinne monologi wew. i rozmowy z głosami, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 6h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- bezsenność, towarzysząca napadom myśli suchość w gardle, uczucie bycia zszokowanym.
Ogólna ocena dnia- 2
*Na czerwono oznaczam to co najistotniejsze
Adnotacje: Wiem, że to ryzykowne i nierozsądne ale poobserwuje jeszcze siebie. Bywało dużo gorzej.
Pobudzenie- brak, Poziom skupienia- niski, Pamięć- normalna, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- długie monologi wewnętrzne i rozmowy z głosami przez 30% dnia, przed zaśnięciem- kilkugodzinne monologi wew. i rozmowy z głosami, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 6h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- bezsenność, towarzysząca napadom myśli suchość w gardle, uczucie bycia zszokowanym.
Ogólna ocena dnia- 2
Adnotacje: Wiem, że to ryzykowne i nierozsądne ale poobserwuje jeszcze siebie. Bywało dużo gorzej.
Na początku miałeś pojedyncze głosy jak pamiętam tylko przed zaśnięciem. Teraz pojawiły się głosy w ciągu dnia i "przed zaśnięciem - kilkugodzinne monologi wew. i rozmowy z głosami". Widać że wracają Ci objawy. Moim zdaniem czas uznać eksperyment za nieudany ale decyzja należy do Ciebie.kruczy pisze:Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- długie monologi wewnętrzne i rozmowy z głosami przez 30% dnia, przed zaśnięciem- kilkugodzinne monologi wew. i rozmowy z głosami, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Innymi slowy, zadowolonych z siebie i z zycia zdrowych, pewnych siebie ludzihvp2 pisze:...przy "leczeniu" schizofrenii neuroleptykami neutralizacji ulega dopamina - jeden z podstawowych neuroprzekaźników i w rezultacie otrzymujemy otyłych impotentów...

Kazdy lek leczy, po to jest i nie wmowisz mi, ze jest inaczej. Oczywiscie kazdy lek musi byc prawidlowo stosowany, zgodnie z przeznaczeniem i w odpowiedniej dawce, w innym przypadku, faktycznie moze sie stac trucizna.hvp2 pisze:Neuroleptyki niczego nie leczą, a jedynie uspokajają. Z żywych, oryginalnych ludzi robią półtrupy, czyli zombie.
Tia, z zywych oryginalnych ludzi.. czytaj raczej, potencjalnie niebezpiecznych (dla siebie badz innych), czesto bylych narkomanow lub mocno zwichrowanych jednostek, faktycznie w miare przystosowanych do zycia w spoleczenstwie obywateli, tworza, to fakt lub przynajmniej to maja za zadanie.
Jezeli lek zamula lub mocno usypia, to znak, ze cos jest nie tak i nalezy o tym poinformowac lekarza (!) koniecznie, czesto nawet jest o tym wzmianka w ulotce do leku. Przestarzale srodki, faktycznie dzialaja nasennie, mowie tu o lekach pierwszej generacji, ale sa juz coraz rzadziej stosowane i zazwyczaj wylacznie jako lek pierwszej szansy, aby stlumic silna agresje lub inne niebezpieczne objawy.
Uwazam, ze Kolega HVP powinien zalozyc wlasny osobny dzial, pod tytulem: Farmazony dziadka HVPhvp2 pisze:NIeodwracalne zmiany w mózgu powstają przede wszystkim od neuroleptyków. Jest udowodnione, że taki np. haloperidol uszkadza mózg![]()

Nieodwracalne zmiany w mozgu powoduja np. narkotyki, jak rowniez nasza choroba, w wypadku gdy nie jest leczona.
Co do innych krajow, mniej rozwinietych, to schizofrenia jest na liscie chorob smiertelnych, jedynie przypominam i nie ma nawet wiarygodnych danych jaka jest umieralnosc. Podejrzewam, ze bardzo wysoka, stad takie, a nie inne wykresy. Po prostu choroba zatacza smiertelne zniwo, a jak faktycznie wyjatkowo komus uda sie wykaraskac, to moze stanowic o statystyce.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Nawet jedna torebka. Piolun dziala mocno pobudzajaca na OUN, a wiadomo, co w naszym wypadku znaczy pobudzenie mozgu - schizy. Dlatego osobiscie odradzam.pawel534 pisze:Co do piołunu działa on przeciwpasożytniczo a schizofrenia może być ponoć spowodowana zarażenia pasożytami. viewtopic.php?f=5&t=6193 Poza tym nie chce mi się wierzyć aby jedna torebka herbaty z piołunu dziennie była trująca, w końcu jest sprzedawany jako zioło i herbatki do picia.
Moze powodowac nerwowosc i halucynacje, odretwienia, manie i tiki takze. Byl tez przez wiele lat na liscie srodkow zakazanych. Moze, w malych ilosciach, na pasozyty, dla osob zdrowych, ale na pewno nie dla nas.
Piję piołun maksymalnie jedną torebkę dziennie i nie zauważyłem niepokojących objawów u siebie. Skoro jest sprzedawany to moim zdaniem można go pić.
Tak, jeśli regularnie stan zacznie się pogarszać to przerwę terapię. Narazie widać oznaki polepszenia patrząc na kolejny wpis..pawel534 pisze:Na początku miałeś pojedyncze głosy jak pamiętam tylko przed zaśnięciem. Teraz pojawiły się głosy w ciągu dnia i "przed zaśnięciem - kilkugodzinne monologi wew. i rozmowy z głosami". Widać że wracają Ci objawy. Moim zdaniem czas uznać eksperyment za nieudany ale decyzja należy do Ciebie.kruczy pisze:Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- długie monologi wewnętrzne i rozmowy z głosami przez 30% dnia, przed zaśnięciem- kilkugodzinne monologi wew. i rozmowy z głosami, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie
Dzień 39, 12.10.2016 środa
Pobudzenie- brak, Poziom skupienia- niski, Pamięć- normalna, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- pojedyncze głosy, przed zaśnięciem- standardowy cichy jednostajny pisk w głowie Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak
Ogólna ocena dnia- 3
Adnotacje: Rozpocząłem bieganie, nie poddając się i chcąc walczyć o silniejszego ducha i ciało. 20 minutowe przebieżki będę odbywał co 2 dni.Wyjątkowo dobrze spałem, obudziłem się pełen sił.
Pobudzenie- brak, Poziom skupienia- niski, Pamięć- normalna, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- pojedyncze głosy, przed zaśnięciem- standardowy cichy jednostajny pisk w głowie Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak
Ogólna ocena dnia- 3
Adnotacje: Rozpocząłem bieganie, nie poddając się i chcąc walczyć o silniejszego ducha i ciało. 20 minutowe przebieżki będę odbywał co 2 dni.Wyjątkowo dobrze spałem, obudziłem się pełen sił.
No moim zdaniem zioła już nie zadziałają jak nie zadziałały do tej pory. W porównaniu z początkowym okresem jest nie lepiej a gorzej. Na początku miałeś głosy tylko w nocy a teraz pojawiają się w ciągu dnia. Moim zdaniem zioła albo nie działają albo działają za słabo w Twoim przypadku.
Pomaga to, ale jest za bardzo kosztowne, bo od razu trzeba zmienić całą dietę.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
To czy pomaga mozna bedzie stwierdzic, tak na oko, po 9 miesiacach minimum, bo ponoc tyle najdluzej wytrzymuje sie bez lekow po odstawieniu. Prawie zawsze w tym okresie przychodzi nawrot. Dlatego w zadnym wypadku na tym etapie nie jest to miarodajne.
Dzień 40, 13.10.2016 czwartek
Pobudzenie- wysokie, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- pojedyncze głosy, przed zaśnięciem- długie monologi wew. z głosami nie dające zasnąć, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- brak; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 7h; pobudka- niewyspany. Inne obserwacje- bezsenność
Ogólna ocena dnia- 2
Pobudzenie- wysokie, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- pojedyncze głosy, przed zaśnięciem- długie monologi wew. z głosami nie dające zasnąć, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- brak; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 7h; pobudka- niewyspany. Inne obserwacje- bezsenność
Ogólna ocena dnia- 2
Czy Ty jakoś nie demonizujesz nadmiernie tego pisku w głowiekruczy pisze:standardowy cichy jednostajny pisk w głowie

Mnie często też tak piszczy jak jest całkowita cisza i nie uznaję tego za objaw czegokolwiek

Może rzeczywiście niepotrzebnie zwracam uwagę kiedy jest już słaby. Na źródło tego pisku miałem różne teorię i przywiązywałem do tego na początku choroby dużą wagę i tak mi po prostu zostało.hvp2 pisze:Czy Ty jakoś nie demonizujesz nadmiernie tego pisku w głowiekruczy pisze:standardowy cichy jednostajny pisk w głowie![]()
Mnie często też tak piszczy jak jest całkowita cisza i nie uznaję tego za objaw czegokolwiek
Test zakończył się niepowodzeniem. Przez kilka ostatnich dni czułem się tak słabo, że postanowiłem przerwać terapię ziołami i wrócić do leków.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
A pisałem już o tym. Warto sprawdzać, szukać wzmocnienia dla swojego Zdrowia, ale nie rezygnując z leków.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127