Test metody leczenia ziołami- wg sposobu O.Klimuszko

Moderator: moderatorzy

kruczy
zaufany użytkownik

Re: Test metody leczenia ziołami- wg sposobu O.Klimuszko

Post autor: kruczy »

pawel534 pisze:Moim zdaniem skuteczność ziół będzie można ocenić dopiero za kilka m-cy bo nawet jakbyś odstawił leki i nic nie brał mógłbyś kilka m-cy funkcjonować bez żadnych objawów. To że nie masz większych objawów to wcale nie oznacza że zioła działają choć może działają. Ja kilka m-cy funkcjonowałem bez leków i nie miałem psychozy.
Może rzeczywiście zioła nie zaczęły jeszcze działać, ale efekt placebo robi swoje. Do tej pory miałem jeden nawrót, więc nie mogę powiedzieć nic o regularności psychoz lub jej braku.
kruczy
zaufany użytkownik

Mniszek pisze:To może ty nie potrzebujesz leków, albo tylko jakieś doraźne. Ja przed każdą ustaloną porą brania leków (a biore z dokładnością co do minuty) czuje że powinienem je wziąć. Po lekach nie mam żadnych skutków ubocznych = Rispolept jest zajebisty :D :D :D .

Pozdro :D :D :D
Rozumiem tak chwalić narkotyk który daje ci odlot, ale psychotrop :D
kruczy
zaufany użytkownik

hvp2 pisze:
Mniszek pisze: Ale jak ludzie nie odczuwają zapotrzebowania, nie mają psychoz a odczuwają wiele skutków ubocznych leków to logiczne by było wprowadzenie leków doraźnych, np. pojawia się psychoza to wtedy podajemy zastrzyk lub lek, a nie lek przez cały czas. Po prostu tak podpowiada zdrowy rozsądek, ale to zawsze ostateczna decyzja należy do lekarza.
Kiedyś czytałem o takiej metodzie postępowania psychiatrycznego. Nie wiem czemu ta metoda nie zyskała na popularności. Czy się psychiatrom/psychologom nie chce dokładnie monitorować stanu pacjentów czy też są jednak jakieś poważniejsze obiektywne przyczyny...
Koncerny farmaceutyczne potrzebują stałych klientów hehe
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

Dokładnie. Nie ma znaczenia czy koncern farmaceutyczny czy diler narkotyków. Zasada jest ta sama.
blablabla
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 24, 27.09.2016 wtorek
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- ok. 4.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- zwiększone libido.
Ogólna ocena dnia- 4
*Na czerwono oznaczam to co najistotniejsze
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 25, 28.09.2016 środa
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 9h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 26, 29.09.2016 czwartek
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 9h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- pieczenie i pulsowanie w rejonach czakr- na dłoniach, u podstawy stóp.
Ogólna ocena dnia- 4
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

A próbował ktoś z Was przetestować taką "herbatkę": http://rumianek.sklep.pl/sklep/herbaty/ ... osc-mozgu/ ?

Cytat:
"¤ Odświeżająca herbatka zawierająca legendarne zioło Brahmi, nazywane „cudownym eliksirem życia“
¤ Wspomaga ukrwienie mózgu i pobudza zdolności intelektualne
¤ Wspomaga pracę mózgu, zdolność myślenia oraz poprawia pamięć
¤ Usuwa zmęczenie, umożliwia skupienie uwagi, zwiększa koncentrację, wspomaga medytację
¤ Uspokaja i przywraca równowagę psychiczną
BRAHMI suplement diety przeznaczony dla osób chcących wzmocnić pamięć i zdolność poznawczą. Zawarte w produkcie składniki roślinne tj.:
Glycyrrhiza glabra pomaga utrzymać silny układ nerwowy;
Glycyrrhiza glabra pomaga utrzymać spokój umysłu
Centella asiatica pomaga utrzymać dobrą zdolność poznawczą
Withania somnifera pomaga utrzymać stabilność emocjonalną;
Withania somnifera przyczynia się do optymalnego odprężenia;
Withania somnifera przyczynia się do równowagi emocjonalnej i ogólnego samopoczucia
Zingiber officinale przyczynia się do poprawy witalności/energii
Ocium sanctum pomaga utrzymać zdrowie fizyczne i psychiczne
Cinnamomum tamala sprawia, że czujesz się bardziej energiczny;
Cinnamomum tamala przyczynia się do zwiększenia zdolności psychicznych i fizycznych
"
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 27, 30.09.2016 piątek
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 9h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 28, 01.10.2016 sobota
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 9h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- problemy żołądkowe.
Ogólna ocena dnia- 4
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 29, 02.10.2016 niedziela
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- trudności z zaśnięciem, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 10h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 30, 03.10.2016 poniedziałek
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 10h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
kruczy
zaufany użytkownik

Podsumowanie miesiąca- od 04.09.2016 do 03.10.2016

Wysoka senność towarzyszła mi 7 dni/30dni (04, 05,13, 14, 17(podwyższona), 24, 25).

Ilość snów to średnio 1 sen na dzień, wyjątkiem był 08.09 (2 sny).

Wybudzenia pojawiły się podczas 20 dni/30dni, 15.09(2 dnia głodówki) miałem potrójne wybudzenie. Budziłem się między 2.00 - 5.30, najczęściej ok. 4.00. Zauważyłem drobną korelację senności w ciągu dnia z wybudzeniami nocnymi- 4/6dni z sennością poprzedzały wybudzenia nocne. Przebieg wybudzeń wyglądał następująco (poczynając od 04.09): 2 dni wybudzenia-1 dzień brak-4 dni w.-3 b.-5 w.-1 b.-1 w.-1 b.- 4 w.- 1 b.- 1 w.- 1 b.-2 w.-1 b.-1 w.

Długość snu- tylko 2 dni/30 zmagałem się z bezsennością, średnia długość snu wynosiła 8h 45min.

Ogólna ocena dnia, mierzona od 13.09 przez 21 dni wynosi średnio 3,7, w skali 1-6. Najwyższa 13.09- "5", najniższa 15,18,21,25.09- "3".

Wyraźnie słabsze samopoczucie odczuwałem : 09.09, 10.09, 21.09.

Wysokie pobudzenie odczuwałem 11.09, 12.09, 16.09.

Zaniżony poziom skupienia odnotowałem podczas głodówki(14.09-15.09), oraz 19.09, 20.09(tutaj jednocześnie wystąpiło pogorszenie się pamięci).

Objawy wytwórcze (nocne, bo dzienne nie występowały)utrzymywały się na normalnym poziomie przez 28/30 dni, jedynie 13.09 odnotowałem, że pisk w nocy przycichł(nota bene, ogólna ocena tego dnia to 5) i 18.09 odczułem zwiększone natężenie głosów.

Inne objawy, które wystąpiły to: wzmożone pocenie się(04.09), ukłucia,pieczenie, pulsowanie u spodu stóp, dłoni, czubka głowy(07.09,11.09, 29.09), niesmak(09.09, 10.09), zw. apetyt podczas głodówki, zwiększone libido(26.09,27.09), problemy żołądkowe(01.10).

Podsumowując nie doszło do pogorszenia stanu sprzed rozpoczęcia terapii ziołowej, nie nastąpił nawrót. Nawrót zdarzył mi się do tej pory raz po odstawieniu leków i było to po ok. 1,5 miesiąca, teraz minął już 2 miesiąc od odstawienia i nic nie zapowiada nadchodzącej psychozy. Więc albo nawroty mają charakter nieregularny tj. występują po różnych okresach od odstawienia leków albo na zahamowanie, ew. opóźnienie nawrotu miały wpływ zioła.
Narazie jestem zadowolony, nie odczułem raczej wyraźnego zwiększenia witalności, polepszenia zdolności poznawczych ale liczy się to, że funkcjonuje bez otępiających leków i trzymam się.
Przez ten miesięczny okres, nie piłem alkoholu, kawy i nie paliłem papierosów, a miałem ku temu mnóstwo okazji, co świadczy, że zacząłem poważnie podchodzić do kwestii własnego zdrowia, udało mi się tym podejściem zarazić nawet przyjaciela z którym spędzam sporo czasu, zaczął ćwiczyć i dbać o własne serce.

Zamierzam trochę zmienić jakość wpisów w przyszłym miesiącu, popracować nad skrupulatnością, zdarzało mi się nie mierzyć dokładnie długości snu czy wpisywać niektóre parametry od ręki bez większego zastanowienia. Od teraz (tzn od jutra bo dzisiejszy wpis będzie miał jeszcze stary charakter jako że zrobię go późno)zamierzam przy każdym spożywaniu naparu (3 razy dziennie)zastanowić się jak się czuję w tym momencie. Poza tym skrócę nieco wpisy, bo o niektórych parametrach nie ma co wspominać gdyż nie zmieniają się(np rozmowność, poziom agresjii)będe o nich nadmieniał w "inne-". W nadchodzącym miesiącu chcę rozpocząć poranne bieganie ok. 30 min, medytację ok. 1h i planuję zrobić sobie 2-dniową głodówkę :icon-smile:
Pozdrawiam wszystkich śledzących wpisy :icon-smile:
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Moim zdaniem nawroty mają charakter nieregularny. Z jednej strony dobrze chyba jak codziennie robisz wpisy z drugiej strony jak niewiele się nie zmienia mógłbyś robić wpisy rzadziej np. co 3 dni chyba że chce Ci się codziennie pisać, mi by się chyba nie chciało. Trudno powiedzieć czy zioła działają, równie dobrze bez leków mógłbyś nie mieć nawrotu 2 m-ce. Mam nadzieję że Ci się uda. Jak długo zamierzasz kontynuować terapię ziołową ?
kruczy
zaufany użytkownik

pawel534 pisze:Moim zdaniem nawroty mają charakter nieregularny. Z jednej strony dobrze chyba jak codziennie robisz wpisy z drugiej strony jak niewiele się nie zmienia mógłbyś robić wpisy rzadziej np. co 3 dni chyba że chce Ci się codziennie pisać, mi by się chyba nie chciało. Trudno powiedzieć czy zioła działają, równie dobrze bez leków mógłbyś nie mieć nawrotu 2 m-ce. Mam nadzieję że Ci się uda. Jak długo zamierzasz kontynuować terapię ziołową ?
Też mi się tak wydaję, więc o skuteczności terapii póki co niewiele można powiedzieć. Chcę codziennie robić wpisy, bo wymusza to na mnie pewną dyscyplinę, którą trenuję. Terapię na pewno będę prowadził jeszcze przez 2 miesiące, co będzie później zobaczę, być może jeśli finanse pozwolą i nie będzie żadnych skutków ubocznych wprowadzę ją na stałe. Dzięki za wsparcie :)
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 31, 04.10.2016 wtorek
Pobudzenie- brak, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Senność- brak, Objawy wytwórcze: przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 10h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- kłucie w okolicach ujścia kanałów energetycznych u podstawy stóp, dłoni.
Ogólna ocena dnia- 4
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 32, 05.10.2016 środa
Pobudzenie- brak, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Senność- brak, Objawy wytwórcze: przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 10h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- kłucie w okolicach ujścia kanałów energetycznych u podstawy stóp, dłoni.
Ogólna ocena dnia- 4
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

A sranie jakie masz?
kruczy
zaufany użytkownik

Chłopiec Papuśny pisze:A sranie jakie masz?
:D Rzeczywiście nie notowałem tego, raz zanotowałem problemy żołądkowe. Wydaje mi się, że wypróżnienia są częstsze niż w okresie poprzedzającym terapię.
kruczy
zaufany użytkownik

Dzień 33, 06.10.2016 czwartek
Pobudzenie- brak, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Senność- wysoka, Objawy wytwórcze: przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.30; ilość godzin snu- 7h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- bezsenność.
Ogólna ocena dnia- 3,5
ODPOWIEDZ

Wróć do „metody alternatywne”