Test metody leczenia ziołami- wg sposobu O.Klimuszko
Moderator: moderatorzy
Re: Test metody leczenia ziołami- wg sposobu O.Klimuszko
Ja jestem katolikiem. Modlę się głównie odmawiając różaniec ale odmawiam też Koronkę do Miłosierdzia Bożego i modlę się też własnymi słowami. Ja używam imion Bóg Ojciec, Pan Jezus i Duch Święty lub po prostu Pan Bóg jak mam na myśli Trójcę Świętą.
Dlaczego katolicy nie uznają imienia Jahwe- Jah, skoro śpiewają Alleluja(wysławiaj Jah)?pawel534 pisze:Ja jestem katolikiem. Modlę się głównie odmawiając różaniec ale odmawiam też Koronkę do Miłosierdzia Bożego i modlę się też własnymi słowami. Ja używam imion Bóg Ojciec, Pan Jezus i Duch Święty lub po prostu Pan Bóg jak mam na myśli Trójcę Świętą.
Dzień 17 - 20.09.2016 wtorek
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- poniżej przeciętnej, Pamięć- słaba, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
*Na czerwono oznaczam to co najistotniejsze
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- poniżej przeciętnej, Pamięć- słaba, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
Moim zdaniem nie ma większego znaczenia jakim imieniem nazwiesz Boga. Najważniejsza jest modlitwa.
Dzień 18 - 21.09.2016 środa
Samopoczucie- osłabienie, apatyczność, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 3
Samopoczucie- osłabienie, apatyczność, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 3
Dzień 19 - 22.09.2016 czwartek
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 4.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
Ostatnio zmieniony ndz wrz 25, 2016 12:01 pm przez kruczy, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzień 20 - 23.09.2016 piątek
Ogólna ocena dnia- 4
Ogólna ocena dnia- 4
Ostatnio zmieniony ndz wrz 25, 2016 12:02 pm przez kruczy, łącznie zmieniany 1 raz.
- JudasHonor
- moderator
Piłem Melisę, łagodnie uspokaja.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Piję prawie codziennie melisę na sen ale nie wiem czy działa bo biorę też leki na sen. Lubię pić zioła. Wierzę że działają. Kupiłem czystek ostatnio, ponoć jego picie odstrasza od nas kleszcze i na wiele rzeczy jest dobry.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
hmm, a Melisa szybko uzależnia już po 1 szklance naparu na drugi dzień jej brakuje, człowiek jest niemrawy, itd.
Mnie melisa nie uzależnia. Wczoraj nie wypiłem i nie czuję się źle z tego powodu.
Dzień 21, 24.09.2016 sobota
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- wysoka(zwłaszcza rano), Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 3.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
Adnotacje: Od dzisiaj zacząłem brać Vitaral- 1 tabletkę na dzień (skład podany tu- https://www.doz.pl/apteka/p2516-Vitaral ... ane_60_szt.), ponadto rozpocząłem lekką aktywność fizyczną- zamierzam robić 22 pompki przez 22 dni(jako ze zostałem nominowany do akcji "22 pompki dla weteranów)- szczegóły akcji tutaj(http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -popularna).
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- wysoka(zwłaszcza rano), Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 3.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 4
Adnotacje: Od dzisiaj zacząłem brać Vitaral- 1 tabletkę na dzień (skład podany tu- https://www.doz.pl/apteka/p2516-Vitaral ... ane_60_szt.), ponadto rozpocząłem lekką aktywność fizyczną- zamierzam robić 22 pompki przez 22 dni(jako ze zostałem nominowany do akcji "22 pompki dla weteranów)- szczegóły akcji tutaj(http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -popularna).
Dzień 22, 25.09.2016 niedziela
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- wysoka, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 3.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 3
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- wysoka, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- o 3.00; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- brak.
Ogólna ocena dnia- 3
Moim zdaniem skuteczność ziół będzie można ocenić dopiero za kilka m-cy bo nawet jakbyś odstawił leki i nic nie brał mógłbyś kilka m-cy funkcjonować bez żadnych objawów. To że nie masz większych objawów to wcale nie oznacza że zioła działają choć może działają. Ja kilka m-cy funkcjonowałem bez leków i nie miałem psychozy.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
To może ty nie potrzebujesz leków, albo tylko jakieś doraźne. Ja przed każdą ustaloną porą brania leków (a biore z dokładnością co do minuty) czuje że powinienem je wziąć. Po lekach nie mam żadnych skutków ubocznych = Rispolept jest zajebisty
.
Pozdro

Pozdro

Myślę że nie jestem wyjątkiem. Brak psychozy przez kilka m-cy bez leków to moim zdaniem nie świadczy o tym że ktoś nie potrzebuje leków bo nigdy nie wiadomo kiedy psychoza się pojawi. Jojo chyba też pisała że odstawiła leki i kilka m-cy nie miała nawrotu. Nie wiem jak Ty to odczuwasz że nie potrzebujesz leków, może to Twoje subiketywne odczucie lub jakiś lęk przed brakiem leku. Mi się czasem zdarzało że danego dnia zapomniałem wziąć leku i brałem np. dopiero za kilka h i nie odczuwałem tego specjalnie.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Czytaj uważnie co Ci pisze a później odpowiadaj. Po prostu u mnie jest tak, że czuje zapotrzebowanie na lek już 20 minut przed codzienną godziną brania leku. A mam na to wyznaczony czas co do minuty. Codziennie dokładnie ta sama godzina. W takim wypadku logiczne jest branie leku codziennie bo jest na to zapotrzebowanie, nie ma skutków ubocznych i ja grzecznie Rispolept biore i sobie chwale ten lek
, dzięki niemu żyje prawie szczęśliwie i jest SUPER
Ale jak ludzie nie odczuwają zapotrzebowania, nie mają psychoz a odczuwają wiele skutków ubocznych leków to logiczne by było wprowadzenie leków doraźnych, np. pojawia się psychoza to wtedy podajemy zastrzyk lub lek, a nie lek przez cały czas. Po prostu tak podpowiada zdrowy rozsądek, ale to zawsze ostateczna decyzja należy do lekarza.

Ale jak ludzie nie odczuwają zapotrzebowania, nie mają psychoz a odczuwają wiele skutków ubocznych leków to logiczne by było wprowadzenie leków doraźnych, np. pojawia się psychoza to wtedy podajemy zastrzyk lub lek, a nie lek przez cały czas. Po prostu tak podpowiada zdrowy rozsądek, ale to zawsze ostateczna decyzja należy do lekarza.
Mi lekarka raczej nie odstawi leku w najbliższym czasie. Jak rok temu chciano mi zmienić lek pojawiły się silne, dokuczliwe objawy choć nie była to psychoza moim zdaniem. U mnie do tej pory nawet na małych dawkach pojawiały się pewne objawy choć bardzo rzadko. Ja też jestem zadowolony ze swojego leku teraz ale sam sobie obniżyłem trochę dawkę.
Kiedyś czytałem o takiej metodzie postępowania psychiatrycznego. Nie wiem czemu ta metoda nie zyskała na popularności. Czy się psychiatrom/psychologom nie chce dokładnie monitorować stanu pacjentów czy też są jednak jakieś poważniejsze obiektywne przyczyny...Mniszek pisze: Ale jak ludzie nie odczuwają zapotrzebowania, nie mają psychoz a odczuwają wiele skutków ubocznych leków to logiczne by było wprowadzenie leków doraźnych, np. pojawia się psychoza to wtedy podajemy zastrzyk lub lek, a nie lek przez cały czas. Po prostu tak podpowiada zdrowy rozsądek, ale to zawsze ostateczna decyzja należy do lekarza.
Dzień 23, 26.09.2016 poniedziałek
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- zwiększone libido.
Ogólna ocena dnia- 4
Samopoczucie- normalne, Pobudzenie- brak, Poziom agresji- niski, Rozmowność- normalna, Poziom skupienia- normalny, Pamięć- normalna, Apetyt- normalny, Senność- brak, Objawy wytwórcze: w ciągu dnia- brak; przed zaśnięciem- sporadyczne pojedyncze głosy, standardowy cichy jednostajny pisk w głowie. Jakość snu: głębokość- normalna; ilość snów- jeden; wybudzenie- brak; ilość godzin snu- 8h; pobudka- wyspany. Inne obserwacje- zwiększone libido.
Ogólna ocena dnia- 4