brał ktoś kwetiapinę?
Moderator: moderatorzy
brał ktoś kwetiapinę?
Co możecie mi o tym leku powiedzieć - tyje się po nim jak po olanzapinie i jest sie przytłumionym?
Ja docelowo mam brać 300mg, obok 30mg abilify i troszke sie martwie, że przytyje i bede nie do życia a mam pracować....będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Ja docelowo mam brać 300mg, obok 30mg abilify i troszke sie martwie, że przytyje i bede nie do życia a mam pracować....będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: brał ktoś kwetiapinę?
Nie jest to jakaś duża dawka strasznie. Ja brałem podobnie, ale nie mam dużych problemów ze snem.
Myślę, że lekarzowi chodziło o brak głębokiego snu. Nie jest dawka przeciwpsychotyczna.
Możesz poczuć duże uczucie senności po zażyciu. Ale to trochę przechodzi po czasie.
Głód będzie po tym, ale jak będziesz wytrwała to sobie poradzisz.
Abilify z ketrelem, powinno być okej, tudzież lajtowo.
k
Myślę, że lekarzowi chodziło o brak głębokiego snu. Nie jest dawka przeciwpsychotyczna.
Możesz poczuć duże uczucie senności po zażyciu. Ale to trochę przechodzi po czasie.
Głód będzie po tym, ale jak będziesz wytrwała to sobie poradzisz.
Abilify z ketrelem, powinno być okej, tudzież lajtowo.
k
nic
-
- zaufany użytkownik
Biorę 15 abilify i 100 kwetiapiny. Max brałem 150. na mnie działa usypiająco stąd biorę ją na noc.
Stosuję te połączenie od paru lat. 30 abilify brałem wcześniej, ale w porozumieniu z doktorkiem obniżyliśmy dawkę do 15tki.
o olanzapinie proszę nie wspominać bo utyłem po tym leku.
Stosuję te połączenie od paru lat. 30 abilify brałem wcześniej, ale w porozumieniu z doktorkiem obniżyliśmy dawkę do 15tki.
o olanzapinie proszę nie wspominać bo utyłem po tym leku.

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Po kwetiapinie też się tyje(biore 600 mg tyle że xr).
.
Ostatnio zmieniony czw wrz 21, 2017 7:21 pm przez Dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Nie zmieniaj jak masz remisje. Nic to ci nie da a będzie być może gorzej.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:03 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Ja też nie jestem za abilify. Gówno totalne. Wpakowałem się przez ten shit do szpitala i miałem tam jeden z gorszych moich pobytów.
ja brałam przez jakiś czas, strasznie słaby lek, nie likwidował lęków i "dołków", czułam się na nim źle mimo braku innych skutków ubocznych
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
-
- zaufany użytkownik
Ja to dostałem po abilify dużej psychozy i w ogóle dziwnie się po nim zachowywałem(teraz to widze).
Dla mnie to najlepszy lek.
- Nie podnosi prolaktyny jak inne
- utrzymuję stałą wagę
z skutków ubocznych to tylko zespół niespokojnych nóg
Nie jestem senna w ciągu dnia, nie mam problemów z koncentracją, uczeniem się, pracą czy jakąkolwiek codziennością ( ale tego żadne leki mnie nigdy nie pozbawiły)
Są huśtawki nastroju i stany depresyjne.
Nie ma objawów psychotycznych.
(dawka 400mg)
- Nie podnosi prolaktyny jak inne
- utrzymuję stałą wagę
z skutków ubocznych to tylko zespół niespokojnych nóg
Nie jestem senna w ciągu dnia, nie mam problemów z koncentracją, uczeniem się, pracą czy jakąkolwiek codziennością ( ale tego żadne leki mnie nigdy nie pozbawiły)
Są huśtawki nastroju i stany depresyjne.
Nie ma objawów psychotycznych.
(dawka 400mg)
-
- zaufany użytkownik
Ja na kwetiapinie 600 tyje i mam stany psychotyczne. Jest też depresja. Do dupy.
A próbowałeś kwetiapina z sulpiryd w dawce przeciwpsychotycznej?tomsoul pisze:Ja na kwetiapinie 600 tyje i mam stany psychotyczne. Jest też depresja. Do dupy.
Ja na tym zestawie ciągnę już prawie 9 lat,z przerwą.Pisałeś,że brałeś kiedyś lorafen.Chwalę sobie Cloranxen najniższą dawkę.
A w ogóle jaki zestawik teraz zażywasz?
-
- zaufany użytkownik
Biore teraz solian 800, kwetaplex xr 600, pregabalin 150, 3 x 1 lorafen no i praktycznie zszedłem z akinetonu.
Brawo Tomsoul,że odzwyczaiłeś się od Akineton.To prawdziwy syf.
coś dużo tego lorafenu bierzesz... czy to konieczne?
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
-
- zaufany użytkownik
Narazie tak. Pamiętaj że właśnie odstawiłem akineton, organizm troche wariuje. Ten lorafen trójke biore od 4 dni tymczasowo do max dwoch tygodni. Potem wracam do jedynki rano.
ale sam sobie dawkujesz, czy w porozumieniu z lekarzem?
Dawno temu brałam 150 mg jakiejś pochodnej kwetiapiny.
Niedawno brałam 150 mg kwetaplex xr i 30 abilify, ale nie czułam się zbyt dobrze. Lepiej sypiałam niż na samym abilify, ale byłam zbyt zamulona.
Od niedawna biorę 100 mg kwetaplex i nadal 30 abilify, nadal na noc i nie wiem czy chudnę... Głupia waga nam się zepsuła, albo moja Mama kupiła badziewną baterię i nie mogę się zważyć.
Abilify zmniejsza mi apetyt, a kwetaplax ponoć spowalnia metabolizm, ale nie mogę brać tylko abilify.
Skutków ubocznych chyba na razie nie odczuwam, oprócz senności za dnia i niemożności zaśnięcia w ciągu dnia i tego, że rzadko chodzę spać o 22. No ale ponoć senność za jakiś czas minie lub się zmniejszy... Czekam na to...
Niedawno brałam 150 mg kwetaplex xr i 30 abilify, ale nie czułam się zbyt dobrze. Lepiej sypiałam niż na samym abilify, ale byłam zbyt zamulona.
Od niedawna biorę 100 mg kwetaplex i nadal 30 abilify, nadal na noc i nie wiem czy chudnę... Głupia waga nam się zepsuła, albo moja Mama kupiła badziewną baterię i nie mogę się zważyć.

Abilify zmniejsza mi apetyt, a kwetaplax ponoć spowalnia metabolizm, ale nie mogę brać tylko abilify.
Skutków ubocznych chyba na razie nie odczuwam, oprócz senności za dnia i niemożności zaśnięcia w ciągu dnia i tego, że rzadko chodzę spać o 22. No ale ponoć senność za jakiś czas minie lub się zmniejszy... Czekam na to...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.