zauważyłem, że osoby dotknięte chorobami takimi jak schizofrenia, wszędzie widzą zło, mataczenia i często narzekają.
dlatego jako przeciwwagę zakładam temat o pozytywnych zmianach w Polsce, które mają miejsce w kraju obecnie i mocno nas dotykają.
Jak wszyscy wiecie rządy się zmieniły i nowi władcy robią bardzo wiele, aby naprawić stan państwa.
Co już się wydarzyło, wydarzy i co jest dla nas ważne?
1. program 500+ spowodował wzrost popytu wewnętrznego w czerwcu 2016 o 11% w stosunku do analogicznego okresu roku ubiegłego .
tutaj trzeba pamiętać, że nie wszyscy otrzymali już kasę z tego programu - część rodziców otrzyma finansowanie w najbliższej przyszłości, nie wszyscy też zdążyli złożyć wnioski od czerwca! Oznacza to, że w kolejnych miesiącach korzyści z 500+ będą jeszcze wyższe.
2. nastąpił wzrost urodzeń, podobno ogromny - ciąża trwa co prawda dłużej niż czas wprowadzenia 500+, jednak PIS obiecywał wsparcie rodzin już na początku - stąd ludzie decydowali się na dzieci.
3. powyższe spowodowało spadek bezrobocia do poziomu nienotowanego od 25 lat! poprzednio tak dobrze było w 1991. Pamiętam te czasy - ludzie mieli kasę i pracę, nie było natomiast za bardzo na rynku towarów.
4. już głośno mówi się o tym, że zostanie zlikwidowany ZUS oraz Fundusz Zdrowia. Będzie to rzecz niebywała i niesamowita . Odbije się to wręcz gigantycznie na całym rynku pracy i powstanie masa polskich firm, które będą zatrudniały na potęgę.
5. Renty i emerytury najniższe wzrosną od stycznia 2017 do poziomu 1000 zł netto. Nie muszę chyba pisać, co to oznacza? Jest to możliwe, ponieważ PIS zaczyna zabierać zbyt wysokie świadczenia grupom do tej pory uprzywilejowanym (ostatnio zabrał się za funkcjonariuszy SB). Od razu napiszę, że wiem to od znajomego prawnika, który śledzi najnowsze wydarzenia z tej dziedziny.
6. Wszystkie grupy parlamentarne mówią zgodnie, że dla rencistów i emerytów nie powinno być limitów zarobków. Wierzę, że zostaną one zniesione. Jestem takim optymistą, ponieważ PIS robi to, do czego został powołany i co powinno być już dawno zrobione.
7. Wszystko, co wyżej opisałem powoduje, że rosną płace i coraz mniej jest wolnych ludzi do pracy.
Oznacza to, że firmy chętniej będą nas zatrudniały a wynagrodzenia będą wyższe (z tego, co mi wiadomo to już są). Bieżąca korzyść jest taka, że limit zarobków idzie w górę i po prostu możemy dorobić więcej, pracę znaleźć po prostu łatwiej.
Tyle na szybko przyszło mi do głowy. Uważam, że myśląc pozytywnie przyciągamy do siebie pozytywne wydarzenia, dlatego właśnie piszę tego posta. Podsumuję: jest dobrze.
Pozdrawiam
"dobra zmiana" - jest dobrze, będzie lepiej
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Re: "dobra zmiana" - jest dobrze, będzie lepiej
Oczywiście, że jest. Ten rząd jest o rząd lub dwa lepszy od poprzedniego, chociaż nie idealny. Tak się sprawy układają, taka jest sytuacja geopolityczna i lider ugrupowania, że lepiej się nie da.
blablabla
Re: "dobra zmiana" - jest dobrze, będzie lepiej
Należy też wspomnieć o tym, że obecny rząd nie przyjmuje imigrantów islamskich. Nieoficjalnie wspominano, że PO/PSL oraz Komorowski godzili się na przyjęcie 100.000 islamistów (ta liczba pomnożona przez 33 - kolejni kuzyni, żony, itd) dałaby masę 3.000.000 potencjalnych terrorystów, żyjących w gettach, dyszących żądzą oderżnięcia głów gospodarzom.