Shizofrenia ,chory,opiekun,lekarz
Moderator: moderatorzy
Re: Shizofrenia ,chory,opiekun,lekarz
A gdzie tam można kliknąć, by odsłuchać to, co jest streszczone słowem pisanym 

To zdanie jest dowodem, że psychiatrzy oraz inne osoby zajmujące się schizofrenią żyją w jakimś Matriksie. I właśnie ten Matrix też badająJak mówimy o psychozie czy schizofrenii, to rzadko wspominamy o tym, że jeden chory wpływa na życie dziesięciu osób z jego najbliższego otoczenia, z którymi miał wcześniej relacje.

Albo inaczej...
Jak w starym dowcipie o statystyce:
Mówi dziadek: Ja mam lat 80, a mój wnuczek 10.
Statystycznie mamy po 45, ale jak trzeba
poswawolić z Maryną
to nie ma komu.
-
- zarejestrowany użytkownik
dowcip mi się podoba 

Wiesz Hvp2, jak przypomnę sobie pierwsze lata mojego leczenia to: moja najbliższa rodzina przeorganizowała sobie życie, siostry zamieszkały ze mną, czasem je prosiłam, żeby gdzieś po mnie przyjechały, bo dopadły mnie lęki. Jak się poczyta czasem wpisy rodzin na tym forum, to prawdą jest, że są pozostawieni sami sobie, bez psychoedukacji i bez wsparcia. Natomiast jestem bardzo zawiedziona tym tekstem.hvp2 pisze:To zdanie jest dowodem, że psychiatrzy oraz inne osoby zajmujące się schizofrenią żyją w jakimś Matriksie. I właśnie ten Matrix też badająJak mówimy o psychozie czy schizofrenii, to rzadko wspominamy o tym, że jeden chory wpływa na życie dziesięciu osób z jego najbliższego otoczenia, z którymi miał wcześniej relacje.![]()
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Ja w sumie znam nie wiele więcej niż 10 osób, a praktycznie mam do czynienia na co dzień jedynie z moimi Rodzicami, którzy mnie jak chorego nie traktują i np. nie wtrącają się do mojej farmakoterapii. Nikt im też nigdy w tej materii nie udzielał jakiegokolwiek wsparcia.
Mam nadzieję, że czujesz się zawiedziona podlinkowanym tekstem, a nie moją wypowiedzią.
Mam nadzieję, że czujesz się zawiedziona podlinkowanym tekstem, a nie moją wypowiedzią.
No chodzi mi o podlinkowany tekst.
I zgadzam się z tym co piszesz. Przypominam sobie tylko, że tuz po zachorowaniu potrzebowałam pomocy, ale na pewno nie opieki.

Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.