Paliperydon ? lek z Ameryki, ktoś słyszał ?
Moderator: moderatorzy
Paliperydon ? lek z Ameryki, ktoś słyszał ?
Dzień dobry, od pól roku zażywam ten lek, dostaję go z Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie, usuwa on objawy negatywne i pozytynwe, ale tego do końca nie wiem, tak mi się wydaję, czuję się po nim w pełni władz umysłowych i fizycznych. Nic się nie dzieje, jest nijak, wcześniej brałem rispolept i może to dziwne chciałbym wrócić do niego w ostateczności. Chciałbym się skontaktować z kims to zażywa Paliperydon. Chciałbym rzucić te cholerne leki i leczyć się dobrymi słowami, dobrym natchnieniem, w końcu Schizofrenie glównie powinno leczyć się sensem i wsparciem.
Alan
Re: Paliperydon ? lek z Ameryki, ktoś słyszał ?
Z tego co słyszałem, to paliperydon - substancja czynna leku Invega - jest pochodną risperidonu: substancji czynnej Rispoleptu. A czy ma podobne działanie - tego nie wiem.
Ulotka informacyjna o Invega (paliperydon): http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDF ... 46-pl1.pdf
Ulotka informacyjna o Invega (paliperydon): http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDF ... 46-pl1.pdf

-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: adm europejska
bralem ten lek i osobiscie tak samo nie zrobil na mnie zadnego wrazenia:) wole juz Abilfy:) pozdrawiam
-
pragnolbym dodac iz impotencja jest po tym leku, nie polecam x 2
-
pragnolbym dodac iz impotencja jest po tym leku, nie polecam x 2, ogolnie moj poiom glupoty w latch 2004 - 2007 byl tak wysoki iz bbraem leki, anticol, amfe, trawe i extazy na raz i mialem podwyzszone cisnienie, tyle na ten temat a o alko juz nie wspomne:) zart