Zloty/spotkania w Warszawie
Moderator: moderatorzy
Re: Zloty/spotkania w Warszawie
No to do zobaczenia w sobotę.
I wszystkiego dobrego dla Stasia.
Bezbłędny post, Zbyszekzbyszek pisze:Ralf wspominał coś o miejscu spotkania przed synagogą na Tłomackim.
....
Oj,sorry. Synagoga została wysadzona przez Juergena Stroopa w 1943.

- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Ja będę o 16:30, jak Ralf wyznaczył.
Może poda on w końcu informację, że synagoga to dziś błękity wierzowiec na placu Dierżyńskiego ....
Oj, sorry, pomnik Dzierżyńskiego zastąpiono w 2001 Słowackim, ale postać ma podobną posturę i rzuca podobny cień. Na oficjalne przemianowanie nazwy placu było w XXI w. chyba już zbytnio wstyd ! Dziś nazywa się on placem Bankowym, jak z początkiem XIX w, zwanym też poźniej po prostu "Platz vor der Bank" !
Plac jest duży i nie wiem na którym końcu mamy się spotkać. Może będziemy machać do siebie biało-czerwonym flagami to jakoś się znajdziemy.
Może poda on w końcu informację, że synagoga to dziś błękity wierzowiec na placu Dierżyńskiego ....
Oj, sorry, pomnik Dzierżyńskiego zastąpiono w 2001 Słowackim, ale postać ma podobną posturę i rzuca podobny cień. Na oficjalne przemianowanie nazwy placu było w XXI w. chyba już zbytnio wstyd ! Dziś nazywa się on placem Bankowym, jak z początkiem XIX w, zwanym też poźniej po prostu "Platz vor der Bank" !
Plac jest duży i nie wiem na którym końcu mamy się spotkać. Może będziemy machać do siebie biało-czerwonym flagami to jakoś się znajdziemy.
mysle za radą Antona PAwłowicza że podawanie publicznie dokłądnego miejsca spotkania byłoby zbyt otwarte. Po dokladne informacje zapraszam PW. Zbyszku juz Ci wyysłam dokaldne miejsce spotkania. Co do 16:30 to nie jest moje "wyanczenie" lecz kierowałem się informacjami które mi podałeś odnośnie Twoich wcześniejszych zajęć ze Stasiem. Będziemy w kontakcie kiedy będziesz mógł do nas dołączyć 
Spotkanie będzie kameralne.

Spotkanie będzie kameralne.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Dziękuję za miłe spotkanie 
Szkoda tylko, że pogoda nie była po naszej stronie...

Szkoda tylko, że pogoda nie była po naszej stronie...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Również dziękujeMariii pisze:Dziękuję za miłe spotkanie

Jeszcze raz chciałem podziękować wszystkim i każdemu z osobna za przybycie. Takie spotkania są dal mnie bardzo ważne z tego względu że jak człowiek całe życie nie ma znajomych, kolegów to stara się odpowiednio przygotować i celebrować spotkania czy to na mieście czy to w domu które akurat są bardzo rzadkie.
Niedługo będzie listopad, coraz jest deszczowo coraz chłodniej ale mam nadzieje że w tym roku forumowicze choć 1 raz jeszcze się spotkają? Co Wy na to drodzy użytkownicy forum?
Proponuje spotkanie świąteczno - wigilijne w grudniu. Moglibyśmy spotkać się w miłym towarzystwie, podzielić się opłatkiem i miło spędzić czas w ciepłym miejscu. Poczujemy że nie jesteśmy sami, nie jesteśmy samotni tylko coś warci i ten szczególny czas spędzimy razem. Szczególnie apeluje o odzew osób które na co dzień rzadko się spotykają lub czują się w jakiś sposób pominięci przez świat.
Tu w miłym i kameralnym towarzystwie obdarzymy was miłością i akceptacją, miłą rozmową.
Zapraszam więc na spotkanie w GRUDNIU w któryś weekend.
Proponuje spotkanie: 19-20 grudnia Warszawa
ZAPRASZAM
R.
Niedługo będzie listopad, coraz jest deszczowo coraz chłodniej ale mam nadzieje że w tym roku forumowicze choć 1 raz jeszcze się spotkają? Co Wy na to drodzy użytkownicy forum?
Proponuje spotkanie świąteczno - wigilijne w grudniu. Moglibyśmy spotkać się w miłym towarzystwie, podzielić się opłatkiem i miło spędzić czas w ciepłym miejscu. Poczujemy że nie jesteśmy sami, nie jesteśmy samotni tylko coś warci i ten szczególny czas spędzimy razem. Szczególnie apeluje o odzew osób które na co dzień rzadko się spotykają lub czują się w jakiś sposób pominięci przez świat.
Tu w miłym i kameralnym towarzystwie obdarzymy was miłością i akceptacją, miłą rozmową.
Zapraszam więc na spotkanie w GRUDNIU w któryś weekend.
Proponuje spotkanie: 19-20 grudnia Warszawa
ZAPRASZAM

R.
Dziękuję za spotkanie. Warto spotykać się ze znajomymi i poznawać nowe osoby.
Już nie jesteśmy dla siebie zbiorem tekstów na ekranie, tylko żywymi, realnymi ludźmi.
Już nie jesteśmy dla siebie zbiorem tekstów na ekranie, tylko żywymi, realnymi ludźmi.

wzruszające doprawdyRalf pisze:obdarzymy was miłością i akceptacją, miłą rozmową.
.
ładnie napisane cezary123cezary123 pisze: Już nie jesteśmy dla siebie zbiorem tekstów na ekranie, tylko żywymi, realnymi ludźmi.
Hejka,
Przypominam o spotkaniu w Warszawie.
Odbędzie się 19 grudnia - będzie to spotkanie świąteczne.
W celu większej informacji zapraszam na PW lub proszę pisać pod tym tematem.
Ralf
Przypominam o spotkaniu w Warszawie.
Odbędzie się 19 grudnia - będzie to spotkanie świąteczne.
W celu większej informacji zapraszam na PW lub proszę pisać pod tym tematem.
Ralf
Serdecznie przypominam że już za 11 dni spotkanie wigilijne z forum w Warszawie ;D 

Jeszcze 5 dni.
Jak na razie ma być 5 osób a 6 osoba się zastanawia. Osoby wahające się proszone są o zadawanie pytań! Rozwiążemy i odpowiemy na wszelkie wątpliwości

Jak na razie ma być 5 osób a 6 osoba się zastanawia. Osoby wahające się proszone są o zadawanie pytań! Rozwiążemy i odpowiemy na wszelkie wątpliwości

hej,
UWAGA,
Nie mogę odpisać na PW osobom które się pytają o spotkanie. Postaram się wysłać dziś PW ale jak nie da rady proszę pisać np. na moje GG 5365347
UWAGA,
Nie mogę odpisać na PW osobom które się pytają o spotkanie. Postaram się wysłać dziś PW ale jak nie da rady proszę pisać np. na moje GG 5365347
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2015 6:20 pm przez Ralf, łącznie zmieniany 1 raz.