forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Ja gdy muszę brać antybiotyki zawsze zachowuję odstęp czasowy min. 2 godz., nigdy nie biorę jednocześnie.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Mozna internecie sprawdzic, jakie interakcje moze dac dane polaczenie. Jest taka strona, ale nie pamietam nazwy. Antybiotykow daaawno nie bralam, ale biore inne leki i sprawdzam.
Mam mocniejsze antybiotyki niz moja mama po operacji.Pewnie trafie do szpitala normalnego.I wlasnie biore mniej lekarstw teraz w zasadzie nic wiec jak powiem,ze biore mniej niz lekarz kaze to oni sa w stanie to sprawdzic?
Tak sobie mysle czy by nie sklamac,ze nic nie biore i na nic nie choruje,bo to tylko bedzie zabieg a nie wiem czy bede wracal do lekow,czuje duza ulge nie biorac ich i wlasciwie nic sie nie dzieje.
Na ulotkach leków zawsze jest wypisane, z jakimi innymi substancjami wchodzą w interakcje. Jak mój lekarz rodzinny wypisuje mi antybiotyki, to zawsze sprawdza, żeby nie było interakcji z innymi.