Lekarze z powołania
Moderator: moderatorzy
Lekarze z powołania
Mam pytanie.
Zdarzają się jeszcze lekarze. którzy idą na studia również z powołania, a nie po to tylko, żeby wykonywać bardzo prestiżowy zawód ( plus jeszcze taki bonus dla lekarza- mężczyzny, że on jest bardzo pożądanym przez kobiety " towarem " na rynku matrymonialnym ) i kosić ciężką kasę na prywatnych praktykach ?.
Zdarzają się jeszcze lekarze. którzy idą na studia również z powołania, a nie po to tylko, żeby wykonywać bardzo prestiżowy zawód ( plus jeszcze taki bonus dla lekarza- mężczyzny, że on jest bardzo pożądanym przez kobiety " towarem " na rynku matrymonialnym ) i kosić ciężką kasę na prywatnych praktykach ?.
Re: Lekarze z powołania

Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2014 11:47 pm przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
A kiedy to niby było inaczej? Zawód lekarz był i jest wysoko ceniony i dlatego był wybierany. W myśl zasady, że występują wyjątki od reguły zdarzają się tacy z powołania i dzisiaj, jak byli kiedyś.
lekarze z powołania?
chyba tylko w literaturze
chyba tylko w literaturze
.
Ostatnio zmieniony sob gru 28, 2013 6:24 pm przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma już nic za ścianą powiek.
zdiagnozowanym lekarzem
.
Ostatnio zmieniony sob gru 28, 2013 6:26 pm przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
A na którym jesteś roku studiów lekarskich? I jaką w przyszłości specjalizację chciałabyś wybrać, Margareth?
.
Ostatnio zmieniony sob gru 28, 2013 6:25 pm przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
duzo ludzi robi cos czego nie kocha robic. Take zycie.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Jak to czytam to mnie rozwala na strzepy tak jakby logiczne uzasadnienie jakiegos skur....syna ktory udupil mnie pieklem w pracy ktorej nigdy nie chcialem ktora jest dlamnie uciazliwa ktora sprawia mi duzy klopot z ktorej nie moglem zwiac bo wowczas mi schizifrenia takie reemisje krecila po ktorych sie odechciewalo zyc. Po latach natworzyly mi sie tu niezle problemy i jak sie pojawia taki stan psychotyczny usprawiedliwiajacy to kipie wsciekloscia. Czuje sie jakbym musial chodzic do szkoly z tzm wszystkie przedmioty ktorych niecierpie polski, geografia it zamiast fizyki matematyki nagle polowa dnia w zyciu staje sie koszmarem.mamuska pisze:duzo ludzi robi cos czego nie kocha robic. Take zycie.
Lekarze z powolania nie istnieja! Proponuje pozabierac im pensje i niech sobie dorabiaja np sprzataniem po domach wtedy lapowki byly by tansze.
No cóż,nie znam.
Ostatnio zmieniony pn sie 08, 2016 9:22 pm przez fruzia, łącznie zmieniany 1 raz.
- grenadine
- bywalec
- Gadu-Gadu: 22162777
Lekarzem z powołania jest moja trzecia doktor Kama Katarasińska-Pierzgalska. Chodzę do niej już półtora roku i nie można jej nic zarzucić, w pełni profesjonalna, niesamowicie ciepła, wzór lekarza, wysoka kultura osobista, delikatność, uśmiech. Niestety przyjmuje tylko prywatnie, jeśli dla kogoś finanse nie mają dużego znaczenia to polecam z całego serca 

- Petrus2
- zaufany użytkownik
Trochę odgrzeję "kotleta" 
Myślę, że z lekarzami jest tak, jak i z innymi zawodami: są ludzie z powołania i są tacy, którzy "psują markę" danego zawodu. Nie należy według mnie uogólniać że wszyscy lekarze są źli albo wszyscy księża to pedofile itp.
Po prostu są ludzie dobrzy i źli, mądrzy i głupi, niezależnie od zawodu, trzeba tylko czasem trochę zachodu, żeby znaleźć tych właściwych.

Myślę, że z lekarzami jest tak, jak i z innymi zawodami: są ludzie z powołania i są tacy, którzy "psują markę" danego zawodu. Nie należy według mnie uogólniać że wszyscy lekarze są źli albo wszyscy księża to pedofile itp.
Po prostu są ludzie dobrzy i źli, mądrzy i głupi, niezależnie od zawodu, trzeba tylko czasem trochę zachodu, żeby znaleźć tych właściwych.
76746f6c64406a6162626572706c2e6f7267
- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Lekarze z powołania istnieją, ale czasem najpierw trafi się na takiego, co tylko zniechęci. Warto szukać, pytać.