Brak koncentracji i napędu.

Moderator: moderatorzy

jordan458
zarejestrowany użytkownik

Brak koncentracji i napędu.

Post autor: jordan458 »

Mam stwierdzone zaburzenia schizotypowe, pierwszy raz zdiagnozowano mnie tak w 2007 roku. 1,5 roku leczenia, potem przerwa parę lat, od prawie trzech lat się znowu leczę. Brałem rispolept, kwetiapinę, ostatnio razem sulpiryd i fluoksetynę biorę. Problemy z koncentracją, rozkojarzeniem, motywacją do działania przybierają u mnie takie rozmiary, że skłania mnie to do przypuszczenia iż oprócz schizotypii dotyka mnie jeszcze jakieś inne schorzenie, zaburzenie. Próbuję to zaznaczyc mojej lekarce, ale ona daje mi tylko do zrozumienia, że tak to już ze mną jest przez schizotypię. Jeśli chodzi o suplementy diety to próbowałem już prawie wszystkiego: gotu kola, brahmi, omega 3, Alcar, rhodiola rosea, ginko bilboa, schisandra, eleuhero, inne żeń-szenie, aschwagandha, astragalus, andrographis, itp.. Miałem też do czynienia z Nootropilem. To "niemyślenie" sprawia, że czuję się fatalnie, nie widzę dla siebie nadzieji na prowadzenie jakiegoś sensownego życia, ponieważ wiem (tak czuję), że powinieniem pracować w życiu twórczo, jednakże w tych warunkach jest to niemożliwe. Moje pytanie do was brzmi: jakie mogą być(oprócz schizotypii) przyczyny mojego rozkojarzenia, niemyślenia. Czy powinieniem wykonać jakieś badania dotyczące mózgu. Z tego co pamiętam to w szpitalu psychiatrycznym robiono mi bodajże tomografię głowy (wjeżdżałem do takiej komory). Myślałem też o metylofenidacie - może to okazało by się zbawienne. W tej chwili na tych lekach nie mogę pić alkoholu, ale wcześniej jakieś tam odczuwanie, napęd uzyskiwałem po wypiciu piwka czy dwóch. O czym to może świadczyć. Zaznaczam, że alkoholu nigdy nie nadużywałem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizotypowe”