Convulex

Moderator: moderatorzy

Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Convulex

Post autor: Chors »

Zmieniłem psychiatrę. Ten nowy zapisał mi stabilizator nastroju Convulex (wiem że to jest też lek przeciwpadaczkowy). Czy ktoś z was może wie cokolwiek o tym leku? Jak on się u was sprawdził? Proszę o opinie. :)
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

To inaczej depakine - stabilizator nastroju. Nigdy nie brałem.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Anna M.
zaufany użytkownik

...

Post autor: Anna M. »

ani mój brat nigdy nie miał czegoś takiego. Nigdy, oprócz leków na schizofrenię i uspokajających nic innego nie dostał. Już mu mówiłam, że coś takiego funkcjonuje, ale lekarz mu nigdy nie przepisał ...Nie wiem czemu ...
Pozdrawiam
zero
zaufany użytkownik

Post autor: zero »

ja biore depakine i najczesciej powoduje ona tycie ale nie zawsze! .skutecznie stabilizuje nastroj.mozna do depakiny dorzucic antydepresanta jak setaloft,asentra(sertralina) by zlikwidowac laknienie nadmierne.poza tym wypadaja wlosy niektorym.ja juz ich dawno nie mam tak wiec nie dbam o to.moze powodowac sennosc.w polaczeniu z neuroleptykami chyba moze zamulac intelekt ale spytaj sie lekarza.u mnie tak jest i biore 600mg powyzej tej dawki otepia mnie.
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Właśnie rzecz w tym że mam odstawiać stopniowo neuroleptyk i w jego miejsce stopniowo wprowadzać stabilizator więc nie powinienem mieć otępienia, zamulenia itp. objawów. Biorę ten lek 3 dni dopiero i nie widzę jakiejś specjalnej różnicy, myślę że dopiero jak dojdę do dawki 600 mg na dobę to poczuję różnicę a to potrwa miesiąc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”