Środki uspokajające na niewielkiej ilości alkoholu
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Środki uspokajające na niewielkiej ilości alkoholu
Witam
Czy ktoś z was korzystał ze środków uspokajających np. melisa czy coś tam od klimuszki na niewielkiej ilości alkoholu? Ja właśnie napiłem się kieliszek dopper herzta na serduszko. Stoi to u mnie a tata nie chce pić. Czy taka niewielka ilość w postaci jednego góra dwóch kieliszków dziennie mi zaszkodzi? Nie mam tu na myśli upijania się jak przysłowiowa świnia.
Czy ktoś z was korzystał ze środków uspokajających np. melisa czy coś tam od klimuszki na niewielkiej ilości alkoholu? Ja właśnie napiłem się kieliszek dopper herzta na serduszko. Stoi to u mnie a tata nie chce pić. Czy taka niewielka ilość w postaci jednego góra dwóch kieliszków dziennie mi zaszkodzi? Nie mam tu na myśli upijania się jak przysłowiowa świnia.
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Środki uspokajające na niewielkiej ilości alkoholu
Zaszkodzi. Będziesz robił głupoty (np. macał nieswoje panny), bełkocał, a później nic nie pamiętał. Doppel Herz na serduszko to zuo. 

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
-
- zaufany użytkownik
Żartujesz czy mówisz serio? Sory ale to mnie interesuje.
- antygratis
- zaufany użytkownik
Żartuję no. Jak mogłaby Ci zaszkodzić śladowa ilość alkoholu pod postacią kropelek na serce... Żeby alkomat wykazał 0,2 promila musisz wypić jedno piwo albo więcej - zależnie od masy ciała. W przypadku, który opisujesz jest to chyba 0,0002 promila, dawka w ogóle nie psychoaktywna. Już bardziej bym się przejmował pozostałym, poza alkoholem, składem kropli Doppel Herz.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
-
- zaufany użytkownik
Acha. Nie no bo na butelce od dopper hertza jest napisane że jeden kieliszek zawiera tyle co 70 ml piwa 5 % procentowego. A butelka piwa ma nie wiem ile ma ze 400 ml albo 300 ml?? Więc ja pije jakiś 1 %.
- antygratis
- zaufany użytkownik
Butelka 0,5 litra piwa około5cioprocentowego = 25 ml czystego alkoholu etylowego.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie zaszkodzi Ci. Przecież z ziół też się robi nalewki, czyli zioła na spirytusie. Wtedy niektóre zioła tylko mocniej działają.
A jedno piwo to 500 ml.
A jedno piwo to 500 ml.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
Dlaczego za przesade? Przecież alkohol wzmacnia działanie ziół.