Leki na urojenia skuteczne?!
Moderator: moderatorzy
- devil89
- zaufany użytkownik
- Status: Anioł Stróż
Leki na urojenia skuteczne?!
Witam, zdaje sobie sprawę że jeszcze dreczą mnie urojenia, już nie tak wielkie jak kiedyś ale jestem świadomy tego teraz. Moje pytanie brzmi jakie na to leki polecacie, wiem że lekarz moze decydować chcę tylko wiedzieć co wam pomaga??? Mam ketrel na noc 200mg ale czy to pomoże niewiem. ; ((((
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Re: Leki na urojenia skuteczne?!
Cześć
Ketiapina czyli np. ketrel to słabizna totalna... Brałem to gówno jeszcze w 2000 roku oryginał czyli seroquel i to w dawce 600 mg i nic nie pomagał. Wręcz przeciwnie miałem wrażenie że popadam w psychoze(i tak się w końcu stało). Lek ten jedyne zalety jakie ma to to że dobrze działa na depresje, dobrze aż za dobrze się śpi i jest lepiej z prolaktyną. A na urojenia słabo działa. Są to moje spostrzeżenia i słowa mojego lekarza. Z leków silnych na urojenia są to takie jak rispolept, olanza, solian, clopixol, haloperidol. Ale za to one mają swoje specyficzne skutki uboczne... Takie nasze przesrane życie
Ketiapina czyli np. ketrel to słabizna totalna... Brałem to gówno jeszcze w 2000 roku oryginał czyli seroquel i to w dawce 600 mg i nic nie pomagał. Wręcz przeciwnie miałem wrażenie że popadam w psychoze(i tak się w końcu stało). Lek ten jedyne zalety jakie ma to to że dobrze działa na depresje, dobrze aż za dobrze się śpi i jest lepiej z prolaktyną. A na urojenia słabo działa. Są to moje spostrzeżenia i słowa mojego lekarza. Z leków silnych na urojenia są to takie jak rispolept, olanza, solian, clopixol, haloperidol. Ale za to one mają swoje specyficzne skutki uboczne... Takie nasze przesrane życie

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Tomsul, na każdego dany lek działa inaczej. U mnie ketrel zlikwidował większość urojeń i leków, w tym bardzo silną fobie społeczną. Brałabym go nadal, ale spałam po tym leku po 16 godzin na dobę, a chciałam być aktywna zawodowo.tomsoul pisze: A na urojenia słabo działa. Są to moje spostrzeżenia i słowa mojego lekarza.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
OK skoro ci pomógł to bardzo się ciesze. Faktycznie masz racje że na każdego działa inaczej. Mam kumpla który właśnie na ketrelu czuje się bardzo dobrze a na mnie ketrel to ostatnie świństwo. Także masz racje.