forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Może jest ktoś na forum kto brał te dwa leki i moze je porównąć na którym sie lepiej czuł ? Ja osobiście mysle że abilify jest lepszy ( tyle czytałem pozytywmych opinii )ale zeldox jest o wiele droższy od abilify ( ale droższy to nie znaczy lepszy ) Mi moja panid doktopr obiecała że przepisze zeldox.Ale słyszałem że trzeba brać dawke 2x40 mg a refundowane jest tylko 80 mg i to w kapsułkach. i tu jest problem jak te 80 mg podzielić ? Chyba że można brać jeden raz 80 mg raz wieczorem i to wystarczy ?
Ja miałam brać dwa razy dziennie po 80, jednak niezbyt dobrze się z tym czułam, i bałam się że będę musiała zażywać dwie 40... Na szczęście lekarka powiedziała, że mogę zażywać jedną 80 wieczorem. To było miesiąc temu i mam wrażenie, że jest już trochę lepiej ze mną:) Zeldox w takiej dawce nie powoduje u mnie tycia i nie jestem prawie wogóle śpiąca:)
Dzięki wszystkim za informację ! A chciałbym si e zapytać Ciebie Traktorku to bierzesz tylko raz dziennie wieczorem 80 mg zeldoxu i dobrze sie czujesz ? To jednak można brać zeldox raz dziennie - to mnie ucieszyłaś
Lecz przecież...
mogłam być kimś dużo mniej szczęśliwym
hodowanym na futro
na świateczny stół
czymś co pływa pod szkiełkiem
drzewem uwięzłym w ziemi do którego zbliża się pożar