Strona o naturalnych metodach leczenia schizofrenii
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Strona o naturalnych metodach leczenia schizofrenii
Strona o naturalnych, alternatywnych metodach leczenia schizofrenii http://schizofrenie.pl/
Jest też o depresji, bezsenności i skutkach ubocznych leków i innych rzeczach. Miłego oglądania i życzę powrotu do zdrowia jak najszybciej.
Na wszystkie pytania, jeżeli będę w stanie odpowiedzieć, udzielam odpowiedzi na forum strony http://schizofrenie.pl/forum/
Jest też o depresji, bezsenności i skutkach ubocznych leków i innych rzeczach. Miłego oglądania i życzę powrotu do zdrowia jak najszybciej.
Na wszystkie pytania, jeżeli będę w stanie odpowiedzieć, udzielam odpowiedzi na forum strony http://schizofrenie.pl/forum/
Ostatnio zmieniony sob sty 10, 2015 4:29 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Strona o naturalnych metodach leczenia schizofrenii goto
Gratuluję pomysłu. Trochę się napracowałeś. 

nic
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
No, trochę w to włożyłem wysiłku, czasu i pieniędzy. Ale mam nadzieje, że stronka przyda się wielu osobom i pomoże wyjść z tego piekiełka.
Gratuluje, stronka na pewno się przyda osobom zainteresowanym. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
A na rzucenie palenia? Są jakieś odpowiednie zioła, żeby się nie truć nie wiadomo czym?
nic
Podoba mi się że strona jest przejrzysta choć nie wiem na ile wiarygodne i prawdziwe są te informacje. Nie przeczytałem wszystkiego. Napisałeś że jest udowodnione naukowo że schizofrenii towarzyszy zapalenie mózgu. Do tej pory myślałem że to tylko hipoteza. Możesz podać źródło tej informacji ? Poza tym napisałeś o toksoplazmozie, mogłeś też napisać o innych chorobach mogących powodować objawy psychiczne.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Oczywiście, że są zioła na rzucenie palenia i nawet działająkaruna pisze:A na rzucenie palenia? Są jakieś odpowiednie zioła, żeby się nie truć nie wiadomo czym?

http://schizofrenie.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=3
Przetłumaczyłem sobie w google translator i mniej więcej zrozumiałem. Szkoda że nie napisali jak to wykryli. Mnie ten artykuł do końca nie przekonuje. Ciekawe czy były robione jakieś badania na grupie ludzi i czy u wszystkich wykryto zapalenie mózgu ?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jeżeli ktoś by znał jakieś inne naturalne metody leczenia schizofrenii podparte badaniami naukowymi, to bym prosił o przesłanie mi linków.
Dzięki bardzo za stronę. Przypomniałem sobie kiedyś jak podejrzewano u mnie celiakię i nie wykryto jej, ale na diecie bezglutenowej jak próbowałem to czułem się dużo lepiej. Może mam nadwrażliwość na gluten. Dzięki tobie mam inspirację do zmiany diety i stosowania ziółek. Popytam w aptece Bonifratów o ziółka na schizo ewentualnie przyniosę wydrukowaną listę z tej twojej strony. Oprócz tego witaminki, omega-3. Do tego zdrowsza dieta i myślę, że okresowe głodówki też by były OK.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Żeby kupić zioła Bonifratrów, przynajmniej w Krakowie, to trzeba mieć receptę. A receptę dostaje się w poradni ziołowej obok apteki na Krakowskiej 50. W poradni zazwyczaj nie ma dużo osób i dość szybko to idzie.
napracowales sie, gratulacje 

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dziękuję za wszystkie gratulacje, mam nadzieję że strona się przysłuży wielu osobom.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dodam tylko, że stronę tą robiłem pod dużą presją, część osób co trochę naciskało, abym ja szybko zrobił. Strona nie jest jeszcze w 100% kompletna, powoli będę zamieszać nowe materiały.
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2014 11:20 am przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Zawsze zioła to zioła - naturalne.
I bardziej zaufane. Warto doceniać.

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Mati pisze:Zawsze zioła to zioła - naturalne.I bardziej zaufane. Warto doceniać.
http://www.poradnikzdrowie.pl/gazety/zdrowie/Drodzy Państwo
Rośliny mają wielką moc. Zawierają miliony substancji aktywnych, których właściwości i wpływ na organizm człowieka nauka dopiero zaczyna odkrywać. Supernowoczesne laboratoria zachodniego świata podążają dziś śladami kapłanów i uzdrowicieli starożytnego Babilonu, Egiptu czy Indii – biorą pod lupę gatunki ziół, którymi leczono już 5 tys. lat temu.
Japonia – lider nowoczesnych technologii – wydaje ogromne pieniądze na analizy fitochemiczne i farmakologiczne roślin pochodzących z różnych regionów świata. Wszystkie te badania potwierdzają, że nasi przodkowie się nie mylili – leki czerpane z ogrodów natury są skuteczne i naprawdę leczą.
Jednak ciągle w powszechnej świadomości fitoterapia, czyli ziołolecznictwo, trąci myszką, kojarzy się bardziej z babcinymi sposobami na gorączkę czy kaszel niż z poważną terapią uznaną przez akademicką medycynę. Sceptycznie do tej metody odnoszą się też lekarze. Coś jednak zaczyna się zmieniać, ale na razie jeszcze nie u nas. Na przykład w Stanach Zjednoczonych, we Francji czy w Szwajcarii w leczeniu blisko połowy pacjentów wykorzystuje się zioła, łączy się je z innymi terapiami, osiągając znakomite rezultaty.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do lektury,
Iza Radecka, redaktor naczelna
Żeby tylko, w zalewie informacji o ziołach, nie zaginęło to, co jest wymienione jako "Inne", tj.

PS. Ogólnie fajna, bardzo dopracowana stronka!Kontakt z ludźmi
Zadbanie o swój wygląd
Zajęcia w ciągu dnia
Praca, studia
Hobby
Kontakt z przyrodą
Przyjazne otoczenie