Jakiś bardzo silny lek na uspokojenie
Moderator: moderatorzy
Jakiś bardzo silny lek na uspokojenie
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś mógłby mi polecić jakiś bardzo silny lek na uspokojenie z wyjątkiem clomanzapenu? Słyszę głosy, leki które biorę ich nie niweleują i mam taki problem, że głosy te potrafią doprowadzić mnie do paniki, jakiegoś stanu psychotycznego bardzo nieznośnego. Pomocy!
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Głosy to dość ogólny objaw. Trzeba ogólnie wyleczyć stan ostry psychozy, wtedy one ustępują. Głosy są dość przykre - łagodnie mówiąc !
Sam lek na uspokojenie tu chyba nie wystarczy, choć oczywiście warto samemu starać się o możliwie duży spokój, brak obciążenia, po prostu zignorować wszelkie smutki i stresy, bo na prawdę nikt nie może od Ciebie wymagać, żebyć zajął się w takim stanie czymkolwiek.
Dlatego według mnie: właściwe uzgodnione z lekarzem leki i spacery, najlepiej w naturze, trochę bardzo lekkiej klasycznej muzyki, przyjazne bezstresowe i życzliwe otoczenie rodziny i nic więcej - spokój. Unikałbym wręcz wyjazdów do centrum miasta, obciążających zakupów, lektury, etc. lecz kieruj się przede wszystkim własną przyjemnością. Prawodłowo rozumiana przyjemność to ocena własna dokonana przez Twój organizm.
Z głosami nie polemizuj, staraj się je ignorować. Ja sobie powiedziałem, że mam je gdzieś.
Sam lek na uspokojenie tu chyba nie wystarczy, choć oczywiście warto samemu starać się o możliwie duży spokój, brak obciążenia, po prostu zignorować wszelkie smutki i stresy, bo na prawdę nikt nie może od Ciebie wymagać, żebyć zajął się w takim stanie czymkolwiek.
Dlatego według mnie: właściwe uzgodnione z lekarzem leki i spacery, najlepiej w naturze, trochę bardzo lekkiej klasycznej muzyki, przyjazne bezstresowe i życzliwe otoczenie rodziny i nic więcej - spokój. Unikałbym wręcz wyjazdów do centrum miasta, obciążających zakupów, lektury, etc. lecz kieruj się przede wszystkim własną przyjemnością. Prawodłowo rozumiana przyjemność to ocena własna dokonana przez Twój organizm.
Z głosami nie polemizuj, staraj się je ignorować. Ja sobie powiedziałem, że mam je gdzieś.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Jasne, proszę nie podawać publicznie swoich numerów telefonów, ani adresów mailowych. Forum umożliwia bezpośredni kontakt przez PM lub email bez podawania innym swojego adresu. Proszę także o podawanie rozmówcy swojego wieku.Anonim pisze:...Ale to już na zasadzie prywatnych wiadomości.
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2008 9:33 pm przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Hej!
Ja mieszkam w Pile 80km od Bydgoszczy. Napisz na priwie dokładnie z jakiego miasteczka jesteś. Odległość nie jest daleka, jeśli chcesz moglibyśmy się spotkać. Mogłabym dojechać. Niedługo kończę 22lata. :0
Ja mieszkam w Pile 80km od Bydgoszczy. Napisz na priwie dokładnie z jakiego miasteczka jesteś. Odległość nie jest daleka, jeśli chcesz moglibyśmy się spotkać. Mogłabym dojechać. Niedługo kończę 22lata. :0
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia