Ankieta - jaka jest Twoja religia
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Ankieta - jaka jest Twoja religia
Ciekawi mnie jakie religie reprezentują użytkownicy forum. Zrobiłem ankietę. Zagłosujcie z jaką religią się identyfikujecie lub jaka jest wam najbliższa. Może już był kiedyś taki temat nie wiem. Ciekawi mnie jaki jest rozkład na forum
Edytowałem ankietę a ktoś już zagłosował. Poproszę o zagłosowanie jeszcze raz.

Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2014 4:16 pm przez pawel534, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Ankieta - jaka jest Twoja religia
Karuna zagłosuj jeszcze raz poproszę
Dodałem jeszcze opcję "identyfikuje się z więcej niż jedną religią" może komuś się przyda taka opcja.

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Taka ankieta już była na forum. Zaznaczyłem inna religia, bo mojej tu nie ma, czyli judeochrześcijaństwa. Inaczej Mesjański judaizm
.

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Słowianie i Asatryjczycy - z tymi ludźmi się identyfikuję i zasadami życiowymi, ale nie należę do żadnej religii.
Wierzę w Boga, nie obchodzę żadnych świąt, a jeżeli już uczestniczę w jakiś to po to by miło spędzić czas
.
Wierzę w Boga, nie obchodzę żadnych świąt, a jeżeli już uczestniczę w jakiś to po to by miło spędzić czas

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
Zaznaczyłem protestantyzm bo jest najbliższy moim przekonaniom, choć de facto póki co jestem katolikiem.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Już znowu zaznaczyłem tę zmienianą kilka razy ankietę.
Myślę, że buddyzm czy Islam można też podzielić na kilka kategorii. Różnią się z lekka.
Myślę, że buddyzm czy Islam można też podzielić na kilka kategorii. Różnią się z lekka.

- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
chyba chce nalezec do swiadkow jehowych jako najbardziej ida w strone bibli chwalmy Pana Amen.
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Agnostycyzm w sprawach boga.
A w życiowych to chyba stoicyzm i buddyzm zen.
A w życiowych to chyba stoicyzm i buddyzm zen.

Maniek, Świadkowie to zło, wierz mi. W stronę Biblii najbardziej idą protestanci. ŚJ co prawda też, ale oni mają wszystko przekręcone na swój sposób i wierzą w tą mocno nagiętą "prawdę".
- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
no niestety tak nie jest pogadaj sobie z pierwszym lepszym swiadkiem jehowym i porownaj to z biblia wszystko sie zgadza
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jedynie judeochrześcijanstwo jest zgodne w 100% z Biblią. Najdalej od Pisma Świętego odszedł Kościół katolicki.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Chyba tylko zgodne z "ich Biblią", która jest tłumaczona dwa razy zanim ukażę się po polsku. Wierzą w dziwne rzeczy, nie pozwalają sobie na transfuzję krwi, w to, że Jezus umarł na palu a nie krzyżu. w swojej Biblii przesuwają przecinki, żeby zmienić znaczenie zdania i mają obsesje, że czasy ostateczne to już teraz (a nikt tego nie wie kiedy będą). Uważają, że zdobywanie wykształcenia jest złe, jak już się do nich dostaniesz to potem jak odejdziesz to się nie będą do ciebie odzywać itp. To sekta jest.maniek123 pisze:no niestety tak nie jest pogadaj sobie z pierwszym lepszym swiadkiem jehowym i porownaj to z biblia wszystko sie zgadza
To są naciągacze. Ale jak tam chcesz...
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
W mieście na każdym rogu wystają i handlują biblią za 20zł i rozdają swoje pisma jak Strażnica i inne.. Po domach też chodzą ale nie udało mi się z nimi porozmawiaćmaniek123 pisze:no niestety tak nie jest pogadaj sobie z pierwszym lepszym swiadkiem jehowym i porownaj to z biblia wszystko sie zgadza

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~