Co lepsze? Olanzapina czy klozapol?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Co lepsze? Olanzapina czy klozapol?
Co jest lepsze olanzapina czy klozapol? Ja biore obecnie klozapol 75 mg. I czuje się kiepsko. Mam szanse przejść na jakąś olanzapina tylko niewiem czy warto? Jak z libido po tych lekach? Jak się czuliście na tych lekach?
Re: Co lepsze? Olanzapina czy klozapol?
Tomsoul, ja w zasadzie czułam się dobrze, na olanzapinie, ale bardzo długo spałam i bardzo dużo przytyłam. Ponoć jak się bierze zalastę rozpuszczalną w jamie ustnej, to się nie tyje, ale ten lek w szpitalu dawał mi niezłego kopa- czułam jasność umysłu i miałam problemy z zaśnięciem.
Tomsoul zapytaj się psychiatry. Mój nowy psychiatra, nim przepisał mi lek, zapytał się czego oczekuję po leku na schizofrenię i w efekcie przepisał mu zeldox. (Mówiłam mu, że nie chcę tyć na leku i chcę krócej spać.)
Tomsoul zapytaj się psychiatry. Mój nowy psychiatra, nim przepisał mi lek, zapytał się czego oczekuję po leku na schizofrenię i w efekcie przepisał mu zeldox. (Mówiłam mu, że nie chcę tyć na leku i chcę krócej spać.)
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

- lea
- zaufany użytkownik
Witaj,
Ja brałam Zalastę rozpuszczalną w jamie ustnej i tyłam i to bez różnicy czy brałam 5mg dziennie czy 30mg. Na szczęście mam teraz zastrzyki, po których nie mam żadnych skutków ubocznych.
Po prostu na każdego dany lek działa inaczej musisz po prostu wypróbować.
Pozdrawiam
Ja brałam Zalastę rozpuszczalną w jamie ustnej i tyłam i to bez różnicy czy brałam 5mg dziennie czy 30mg. Na szczęście mam teraz zastrzyki, po których nie mam żadnych skutków ubocznych.
Po prostu na każdego dany lek działa inaczej musisz po prostu wypróbować.
Pozdrawiam
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Różnica polega na szkodliwości dla organizmu.Klozaopol jest o wiele bardziej szkodliwy.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
-
- zaufany użytkownik
Klozapol żle działa na serducho i podwyższa białe krwinki, olanza za to zwiększa cukier, cholesterol, trójglicerydy i prolaktyne.
Kiedyś ładnych parę latek łykałem leponex i z perspektyw czasu stwierdzam, że było mi na nim najlepiej po mimo że była senność ale i tak brałem na noc to lepiej spałem, no i to że co jakiś czas było trzeba robić badani krwi, ale za to, waga w normie libido super. Było na tyle dobrze ze miałem odstawkę na ładnych parę lat. Ale niestety schiza wróciła znienacka w czasach refundowanego zeldoxu no i po czasie przyjmowania go rozczarowałem się, bo libido zerowe, co sprawiało że i samopoczucie było też do dupy. Zacząłem namawiać szeryfa na zmianę leku by z powrotem wrócić do leponexu, ale, szeryf się nie zgodził i zaproponował zalaste bo to niby nowszy wynalazek od leponexu. Można by powiedzieć że zalasta lek super, bo tak jakbym brał placebo żadnych senności samopoczucie w normie, gdyby nie to ze waga plus dziesięć kilo więcej to bym nie wiedział ze biorę jakieś leki, no i też minus libido trochę zwichrowane
-
- zarejestrowany użytkownik
Przepraszam, że odgrzebuję ten temat ale mam właśnie takowy problem. Możecie mi doradzić co się aktualnie stosuje. Zaznaczam, że mam bardzo wysoki cholesterol 

Pozdrawiam,
Ilonka
Ilonka
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Cześć
Stosuje się oba leki, zależy co lekarz przepisze. Też mam wysoki cholesterol, ale tu trzeba dietę wprowadzić odpowiednią.
Stosuje się oba leki, zależy co lekarz przepisze. Też mam wysoki cholesterol, ale tu trzeba dietę wprowadzić odpowiednią.
nic
- amigo
- zaufany użytkownik
Zdecydowanie polecam Ci olanzpine, biore w dawce 35 mg i zero urojen i glosow, poza tym biore 20 mg asenapiny.Klozapol Ci odradzam poniewaz obniza poziom bialych krwinek we krwi i trzeba robic badania.Mi nawet lekarz powiedzial ze na swiecie byl jeden przypadek smiertelny !!tomsoul pisze:Co jest lepsze olanzapina czy klozapol? Ja biore obecnie klozapol 75 mg. I czuje się kiepsko. Mam szanse przejść na jakąś olanzapina tylko niewiem czy warto? Jak z libido po tych lekach? Jak się czuliście na tych lekach?

Z libido to kiepska sprawa, ale to po wiekszosci lekow tak jest, taka ich natura.
dla mnie lepszy klozapol ale biorę 3 razy po 100mg
-
- zaufany użytkownik
amigo Klozapol chyba podwyższa białe krwinki? Bo istnieje ryzyko białaczki. Pozatym piszesz że bierzesz 35 mg olanzy. Mi lekarze mówili że maksymalna to 20 mg.
- amigo
- zaufany użytkownik
@up
Tak podwyzsza, pomylilem sie.A jednak widocznie mozna brac 35 mg jak zalecil mi lekarz.
Tak podwyzsza, pomylilem sie.A jednak widocznie mozna brac 35 mg jak zalecil mi lekarz.
-
- zaufany użytkownik
Niewiem. Nie będe się mądrował bo po prostu się na tym nie znam. Skoro tak ci lekarz zalecił to tak widocznie musi być.amigo pisze: A jednak widocznie mozna brac 35 mg jak zalecil mi lekarz.
---
Dodam tylko że 35 mg to dla mnie kosmiczna dawka.
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja jestem ciezkim przypadkiem chyba 

Ja też jak brałem olanzapine to max 20mg na dobę.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.