Nasze zdrowie

Moderator: moderatorzy

leonidas
zaufany użytkownik

Nasze zdrowie

Post autor: leonidas »

Kto robi regularne badania np na wątrobę, nerki, cokolwiek przez co leki mogą nam zaszkodzić? I jak wyglądają wyniki? Czy ktoś musiał odstawiać leki ze względu na zdrowie?
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Re: Nasze zdrowie

Post autor: amigo »

Ja mielem jakos 2-3 miesiece temu robione badania na krew.Wiem ze tam bylo na sprawdzenie poziomu cukru, cholesterolu, chyba jakos tak.Dobrze nie pamietam.
Biore neuroleptyki(2 lata) i od niedawna benzodizepiny i wyniki mam dobre.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Ja mialem badania watroby,trzustki i wyniki rewelacyjne jakies 2 lata temu.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Odkąd wyszedłem ze szpitala i biorę leki (około 3 lat z przerwami) 2 razy miałem robioną morfologię krwi. Dwa parametry miałem lekko poza normą ale to nic groźnego z tego co mówiła lekarka rodzinna.
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Leczę się już 11 lat, od 3 lat na olanzapinie. Robię badania krwi raz na rok. Kiedyś miałam bardzo zawyżone monocyty, lekarka nic z tym nie robiła. Rok temu miałam bardzo zawyżony cukier - i z tym lekarka nic nie zrobiła. Dostałam jedynie "fachową" poradę żeby "się nie napychać". Sama wdrożyłam dietę złożoną z artykułów żywnościowych o niskim indeksie glikemicznym (dzięki Arma za info ;) ) i cukier wrócił do normy.

Kolejne badania w grudniu, jestem ciekawa czy już np nie mam zjechanej wątroby, chociaż na razie nic nie dokucza... Ale gdyby nawet to już wiem że lekarka też nic z tym nie zrobi. Trzeba samemu myśleć o jakiejś osłonie. Spotkałam kiedyś w kolejce do lekarza starszą panią, która płakała że jest w dramatycznej sytuacji bo po wzięciu leków puchnie i boli ją wątroba a kiedy próbowała odstawić leki nie mogła poradzić sobie z urojeniami, głosami, lękami itp.
Melisa
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”