Nasze zdrowie
Moderator: moderatorzy
Nasze zdrowie
Kto robi regularne badania np na wątrobę, nerki, cokolwiek przez co leki mogą nam zaszkodzić? I jak wyglądają wyniki? Czy ktoś musiał odstawiać leki ze względu na zdrowie?
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Nasze zdrowie
Ja mielem jakos 2-3 miesiece temu robione badania na krew.Wiem ze tam bylo na sprawdzenie poziomu cukru, cholesterolu, chyba jakos tak.Dobrze nie pamietam.
Biore neuroleptyki(2 lata) i od niedawna benzodizepiny i wyniki mam dobre.
Biore neuroleptyki(2 lata) i od niedawna benzodizepiny i wyniki mam dobre.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja mialem badania watroby,trzustki i wyniki rewelacyjne jakies 2 lata temu.
Odkąd wyszedłem ze szpitala i biorę leki (około 3 lat z przerwami) 2 razy miałem robioną morfologię krwi. Dwa parametry miałem lekko poza normą ale to nic groźnego z tego co mówiła lekarka rodzinna.
Leczę się już 11 lat, od 3 lat na olanzapinie. Robię badania krwi raz na rok. Kiedyś miałam bardzo zawyżone monocyty, lekarka nic z tym nie robiła. Rok temu miałam bardzo zawyżony cukier - i z tym lekarka nic nie zrobiła. Dostałam jedynie "fachową" poradę żeby "się nie napychać". Sama wdrożyłam dietę złożoną z artykułów żywnościowych o niskim indeksie glikemicznym (dzięki Arma za info
) i cukier wrócił do normy.
Kolejne badania w grudniu, jestem ciekawa czy już np nie mam zjechanej wątroby, chociaż na razie nic nie dokucza... Ale gdyby nawet to już wiem że lekarka też nic z tym nie zrobi. Trzeba samemu myśleć o jakiejś osłonie. Spotkałam kiedyś w kolejce do lekarza starszą panią, która płakała że jest w dramatycznej sytuacji bo po wzięciu leków puchnie i boli ją wątroba a kiedy próbowała odstawić leki nie mogła poradzić sobie z urojeniami, głosami, lękami itp.

Kolejne badania w grudniu, jestem ciekawa czy już np nie mam zjechanej wątroby, chociaż na razie nic nie dokucza... Ale gdyby nawet to już wiem że lekarka też nic z tym nie zrobi. Trzeba samemu myśleć o jakiejś osłonie. Spotkałam kiedyś w kolejce do lekarza starszą panią, która płakała że jest w dramatycznej sytuacji bo po wzięciu leków puchnie i boli ją wątroba a kiedy próbowała odstawić leki nie mogła poradzić sobie z urojeniami, głosami, lękami itp.
Melisa