(Pieniądze a bycie forumowiczem.)

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: [praca] za kilka lat będę bogaty, zamożny, jak Evotowicz

Post autor: moi »

Eden pisze:Ach, EVOT. To tutaj, ludzie, którzy nigdy nie chorowali psychicznie mają renty na schizofrenię. Renta jako kieszonkowe i jeszcze rodzice dorzucą.

Przed EVOT-em siedziałem na forum komputerowym. Wszyscy się licytowali, kto ma lepsze samochody. Ale i EVOT robi wrażenie. Ludzie opowiadają - mają perfekt nowoczesne komputery, najlepsze konsole do gier i najlepsze sprzęty audio HI-FI, do słuchania muzyki.

Prawie wszyscy tak zamożni, ale i ja się staram :) Na tym drugim forum komputerowym proszą o wklejenie zdjęcia samochodu - a ja nie mam. Lubię poczytać, kto z was ma jaki sprzęt komputerowy i muzyczny.
Trochę mi łyso, że wszyscy byli na zlotach i wczasach, a ja nie.

Udawać schizofrenika, to żyć, nie umierać. Starzy dadzą kasę, ZUS dorzuci 620 zł kieszonkowego. :dance: VIVAT SCHIZOFRENIA. Niech żyje psychiatria :P

Nie wiem, Eden, wydaje mi się, że przemawia przez Ciebie zazdrość. No i co z tego, że komuś się lepiej powodzi. Niech mu będzie na zdrowie!
Na forum sa różni ludzie: jedni mają dobrą pracę i dużo zarabiają, innym ledwo starcza do pierwszego - muszą żyć z tych 500, czy 700 złotych renty, której tak im zazdrościsz. Nie wiem, na jakiej podstawie wyciągasz swoje wnioski, że wszyscy tu użytkownicy to naciągacze i oszuści, żyjący na koszt państwa i rodziny. Wielu z nich ma nie tylko chorobę psychiczną, ale także nabawiło się od leków nadciśnienia, cukrzycy i innych chorób, na które wydają masę kasy.l Chciałbyś się z nimi zamienić?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ja mam inne wrażenie odnośnie forum: większość osób żyje bardzo skromnie, nieliczni maja dobrą płace i płacę. A jestem an tym forum trochę dłużej od Ciebie, Eden.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Eden, ale pierniczysz. Kogo to obchodzi co kto ma?

Jakoś nie widzę tu na forum, aby ktoś się czymś chwalił.

Sam nie mam renty. Nie mam nawet schizy i nie dostanę renty.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ja też nie mam renty. Nieliczni tu mają rentę. Nie wiem, w ogóle, o czym Ty piszesz, Eden. Odsetek wyłudzających rentę na tym forum jest pewnie taki sam , jak w społeczeństwie - raczej niewielki. Obecnie dość trudno uzyskać rentę. I są to naprawdę skromne pieniądze.

Sama też nie mam renty. Nigdy się o nią nie ubiegałam, a choruję od '98 roku.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Re: .

Post autor: kara83 »

Ja tez nie mam renty. aktualnie pracuje ale chyba nie dam rady po lekach. jak mozna wkladac wszystkich do jednego worka? Poza tym czesto jest tak ze ktos ma epizod jeden drugi potem szpital i dostaje rente np na 3 lata i w przeciagu roku na lekach dochodzi do jako takiej formy, podejmuje prace i jego status materialny sie poprawia. taki ktos tez wyludza rente? odnosze wrazenie ze ten eden to taki zakompleksiony czlowiek ktory zamiast samemu poprawic swoja sytucje to woli krytykowac innych i wypominac ze kupili sobie sprzet czy konsole za pieniadze z renty to jest szczyt zenady. Widze tez ze jak sie mu odpowiada na posty to koniecznie trzeba je cytowac bo ten zaraz potem je wymazuje i udaje niewinatko.
Я завжди хочу бути поряд з тобою
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Eden pisze:Bo ja wiem, czy szczyt żenady :?: 600 zł renty to malutko. O to chodzi, aby z tych groszy sobie kupić sprzęt - muzyczny, komputerowy, do gier.
pisales ze nie chorujesz a po tej odpowiedzi widac ze jestes niepelnosprytny skoro jej nie zrozumiales wiec 600 zl renty sie tobie nalezy.
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Eden pisze:
kara83 pisze: po tej odpowiedzi widac ze jestes niepelnosprytny skoro jej nie zrozumiales wiec 600 zl renty sie tobie nalezy
Eden choruje na NIEPEŁNOSPRYTNOŚĆ, więc należy mu się 600 zł renty. LOL, dzięki za rencinkę :D 8)

(Nasze TABU: ktoś potrzebuje renty, choć tych malutkich pieniążków. Na to, na co choruje nie chcą nawet skierowania na Komisję wypisać. Sprytny człowiek, przy wielkim zrozumieniu swojego psychiatry ściemnia, że ma schizę - i renta jest.
Zaprzeczamy, że nikt nie wie o takich przypadkach sprytnych osób. No bo jeśli tak "naganny" proceder ma miejsce, to zapewne jest to znikomo mały procent, a na pewno takich rencistów nie spotkasz na Evocie, naszym świętym miejscu, gdzie pocieszamy i leczymy tak chorych.

Zapewne. Na EVOT-cie sprytnych osób z rentami - nie ma :) I już.
)
tak wlasnie obserwuje co robisz stale odswiezajac strone. najpierw cos napiszesz, potem zmienisz, potem skasujesz i napiszesz cos innego potem rozwiniesz swa wypowiesz. dobre, zal mi ciebie. chcialbys komus zaimponowac ale w sumie nie ma czym. piszesz jakies bajki o sobie na wiekszosci to nie robi wrazenia. taki nasz evotowy wesoly goguś.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

moi pisze:Odsetek wyłudzających rentę na tym forum jest pewnie taki sam , jak w społeczeństwie - raczej niewielki.
Prosze o edycje tego posta. Obraża on moje uczucia oraz uczucia innych czytającyh. Nieładnie Pani moderator. Kolejna wpadka. Facepalm. :roll: Na tym forum nikt racej nie wyłudza renty. Po prostu nie chce mi się w to wierzyć by byli tacy bezczelni evotowicze. :auto-ambulance:
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

eden kasuj kasuj swoje posty dalej :/
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2014 4:23 pm przez kara83, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Eden pisze:
kara83 pisze:eden kasuj kasuj swoje posty dalej :/
Są tematy tabu, pewne rzeczy się widzi, pomija milczeniem i nie rozpowiada o nich na głos. Możesz kogoś urazić, obrazić, są delikatne materie. Nasi lekarze nie koloryzują, w skierowaniu na komisję jest tylko szczera prawda, bez ubarwiania. Stajemy na komisji i szczerze opowiadamy o sobie - że leków nie zażywamy i nie planujemy. Szczerze spowiadamy się komisji, jakie objawy, bez ubarwiania. Renta jest uczciwa. Nie ma to tamto, ja tą rentę muszę otrzymać. Mi te 600 zł jest niezbędne. Nie ważne, jakie mam luksusy, jakie sprzęty, psychiatra potwierdzi. My się do pracy nie nadajemy. Dwie lewe ręce - stan jest nieuleczalny. Nikt nie zaprzeczy - renta się należy każdemu, kto o nią wystąpi.
biedaczysko. wszystko potrafisz robic zdjecia, strony, nawet forum sam mozesz napisac lepsze niz to a musisz brac rentke. :lol:

Obrazek
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2014 4:47 pm przez kara83, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Re: . . .

Obrazek
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Eden pisze:Fałszerstwo. Kto uwierzy.

sam to napisales. jeszcze powiedz ze to sama namalowalam ja zrobilam zrzut ekranu, bo ktos w koncu powinien cos z tym zrobic nie pierwszy raz obrazasz kogos piszesz glupoty w poscie i potem kasuje i udajesz ze wszystko ok. moderatorzy tutaj sa za dobrzy naprawde.
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

jasne. najpierw napisales glupote a potem to zmieniles tak jak wyzrj napisalam manipulujesz. ja tylko poprawiam jak poprzestawiam litery zeby mozna bylo odczytac a ty zmieniasz sens posta lub kasujesz czesc albo calosc tekstu.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Eden pisze:Fałszerstwo. Kto uwierzy.

Ja wierzę Karze. Mnie tak samo oszukiwałeś kasując i zmieniając posty. Teraz wiem, że każdą Twoja wypowiedź trzeba cytować, bo potem się wszytskiego wyprzesz.

Ralf - nie wiem czym się oburzyłeś? To forum dobrze odzwierciaedła relacje społeczne. I tu, tak jak wszędzie, są naciągacze i oszuści. Nie wiem, czym poczułeś się dotknięty? Czy to było skierowane do Ciebie? - nie. Więc o co Ci chodzi?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

moi pisze: To forum dobrze odzwierciaedła relacje społeczne. I tu, tak jak wszędzie, są naciągacze i oszuści. Nie wiem, czym poczułeś się dotknięty? Czy to było skierowane do Ciebie? - nie. Więc o co Ci chodzi?
Myslisz ze to forum odzwierciedla? Okey, jak tak to spoko. Coś źle przeczytałem. Zdawało mi się że poparłaś Edena i że mówisz że tu są sami oszuści.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Dokładnie, źle przeczytałeś mój post. Eden napisał, że większość forumowiczów wyłudza renty, a ta pozostała część siedzi na garnuszku u rodziców. Ja napisałam, że odetek wyłudzajacych renty jest taki sam jak w społeczeństwie - niewielki, bo teraz cięzko dostać rentę.
Po prostu nei wczytałeś się dokadnie.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
krzysiek1
zaufany użytkownik

Post autor: krzysiek1 »

Nie rozumiem żali Edena :-) Ja np. będąc na komisji, byłem na 9.00 zapisany do lekarza orzecznika. Przede mną wszedł jego kolega i dostał rentę od razu - Eden nawet nie udawał schizy:D Ja musiałem jechać do innego lekarza na koniec miasta i nic :)

Mając f20 też można dobrze zarabiać, ja skończyłem licencjat i miałem 1700 (netto) na miesiąc. Przehulałem te pieniądze. A później przyszedł nawrót choroby i mi odbiło i się zwolniłem... I od tego czasu nic nie mogę znaleźć:( Naprawdę warto czasem docenić to, co się ma ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”