Asentra czy asertin?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Status: Aktualnie się opierdalam
Gadu-Gadu: 42765946
Kontakt:

Asentra czy asertin?

Post autor: Zabłąkany »

Na ostatniej wizycie u psychiatry prosiłem o przepisanie asentry, a lekarka przepisała mi asertin, i stąd bierze się moje pytanie: Jaka jest różnica między tymi lekami? Czy jeden z nich jest mocniejszy w działaniu a drugi słabszy? Ile potrzeba czasu aby lek przeciwdepresyjny zaczął działać? Proszę o Wasze wsparcie.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Asentra czy asertin?

Post autor: miś wesołek »

Nie ma różnicy. Jedz ten Asertin z radością - to bardzo dobry lek. :)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Brałem głównie Asertin. Trochę też Stimuloton. Jedno i to samo, jak i pewnie Asentra.

Nie pytasz dla jaj, prawda?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik
Status: pracuję

Post autor: Mickey »

Same shit. Asentra, Asertin, Sertralina, Sertagen. Nie ma różnicy, brałem już wszystkie.
Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Kontakt:

przegłosowany pisze: Nie pytasz dla jaj, prawda?
Pytam poważnie :)
Mickey pisze:Same shit. Asentra, Asertin, Sertralina, Sertagen. Nie ma różnicy, brałem już wszystkie.
To w takim razie, jaki polecasz lek na depresję?

Co do samego działania asertinu, to jak na razie nie widzę różnicy. Łykam sobie po 25mg, nie czuję poprawy nastroju, czuję się zwyczajnie, może muszę odczekać jakiś czas zanim lek zacznie działać, po tygodniu zwiększę dawkę do 50mg. Czytałem tu na forum, że po asentrze jest około godzinny błogostan, a tutaj nie ma tego efektu... Szkoda.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Post autor: Necro »

Ja brałem asentre i teraz asertin i niema po miedzy tymi lekami dla mnie różnicy u ciebie pewnie tez nie będzie ;)
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Zabłąkany pisze:Czytałem tu na forum, że po asentrze jest około godzinny błogostan, a tutaj nie ma tego efektu... Szkoda.
Błogostanów raczej nie oczekuj. To leki, a nie heroinka. ;)

Niemniej, Asertin jest naprawdę skutecznym lekiem. 25 mg bierzesz? A jak to robisz? Dzielisz 50-tkę na pół?

50 mg to chyba minimalna dawka terapeutyczna... 50 mg powinno już działać odczuwalnie po tygodniu.

Zazdroszczę Ci, że możesz brać ten lek. Ja nie mogę, bo chyba od niego boli mnie kręgosłup czy coś w tym stylu.
Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Kontakt:

przegłosowany pisze:
Błogostanów raczej nie oczekuj. To leki, a nie heroinka. ;)
A przydałby się taki lek, co by tak delikatnie, podkręcał :D
przegłosowany pisze: Niemniej, Asertin jest naprawdę skutecznym lekiem. 25 mg bierzesz? A jak to robisz? Dzielisz 50-tkę na pół?
Tak mi lekarka powiedziała, abym brał połówkę 50tki, ale mam zamiar samemu zwiększyć sobie dawkę po tygodniu, bo jak na razie nic nie czuję.
przegłosowany pisze: 50 mg to chyba minimalna dawka terapeutyczna... 50 mg powinno już działać odczuwalnie po tygodniu.
Dzięki za info :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „antydepresanty, stabilizujące nastrój”