.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Status: Aktualnie się opierdalam
Gadu-Gadu: 42765946
Kontakt:

Re: Lekarz psychiatra - dlaczego należy omijać szerokim łuki

Post autor: Zabłąkany »

Nie wiem co Cię skusiło do pisania takich rzeczy. Jak dla mnie pomoc psychiatry jest potrzebna, bo to on wie jakie leki są odpowiednie. Co prawda, nie zawsze ma rację, ale od tego masz swój rozum i powinieneś zwrócić uwagę lekarzowi, że pewne leki nie są dla Ciebie, bo działają w nieodpowiedni sposób. Żaden z podpunktów, w moim przypadku nie ma miejsca. Dla mnie jest to wiedza wyssana z palca. Jeżeli uważasz że tak jest, to co robisz na tym forum? Jesteś chory, czy raczej zdrowy?
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

SongoSSJ pisze:1)
Jak dla mnie idąc do lekarza oddajemy swoją psychikę..do leczenia..tak jakbyśmy sami nie umieli sobie poradzić <żal>
Bo w sumie tak własnie jest.
Jak mam psychozę i nie umiem sobie z nią poradzić to idę do lekarza i jak sam napisałeś oddaje swoją psychikę do leczenia :auto-ambulance:
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
wade
zarejestrowany użytkownik
Gadu-Gadu: 9005519

Post autor: wade »

1)
Jak dla mnie idąc do lekarza oddajemy swoją psychikę..do leczenia..tak jakbyśmy sami nie umieli sobie poradzić <żal>
Nie uważam, że należy psychiatrę z tego powodu omijać szerokim łukiem. Prawda jest taka,
że nie jesteśmy w stanie sobie sami w całości poradzić z tą chorobą . Specjalista jest od tego,
żeby nam pomógł. Pomógł nam byśmy mogli 'ogarniać' naszą psychiką poprzez wyjaśnienie
pewnych rzeczy np. w urojeniach określenie co jest prawdą ponieważ schizofrenicy mają
właśnie z tym problem oraz dobór odpowiednich leków, które niwelują objawy chorobowe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „lekarze”