Rzucenie palenia - korzeń kudzu

Moderator: moderatorzy

Orzeł

Rzucenie palenia - korzeń kudzu

Post autor: Orzeł »

Probował juz ktoś z was herbaty z korzenia kudzu na rzucenie palenia?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Rzucenie palenia - korzeń kudzu

Post autor: Bright Angel »

Ja nie próbowałem, ale próbowałem mieszanki korzenia lubczyku, ziela owsa i kozłka. Działa bardzo dobrze.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

A ja próbowałem papierosa elektronicznego 3 miesiące temu i od tej pory nie palę śmiedziuchów tylko elektronika. Moim zdaniem najlepszy sposób.
Orzeł

Próbuję palić elektronika ale to na mnie nie działa a ten korzeń leczy uzależnienia od nikotyny i alkoholu z dużą skutecznością.
Ja zacząłem palić ponieważ to w liceum uspokajało mój umysł, teraz tego nie potrzebuje ponieważ mam leki.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Czytałem, że na początek były palacz potrzebuje liquidów o mocy 36mg. Masz chociaż 24-ki ?
Z medykamentów dobry jest Tabex i Desmoxan (obecnie obydwa bez recepty) ale tutaj trzeba oprócz łykania ich trochę silnej woli mieć.
Po Desmoxanie udało mi się nie palić przez kilka miesięcy ale wróciłem do nałogu. Jestem w dużym stopniu nawykowym palaczem i elektroniczny mnie zaspokaja, nawet w małych dawkach nikotyny.
Orzeł

Elektroniczny papieros nie ma tego smaku i mnie tylko denerwuje. Już wolę rzucić całkiem.
Tabex można brać przy schizofrenii, Desmoxan nie.
Dałem 55zł za 250g korzenia kudzu, ma mnie wyleczyć z nałogu i już.
Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Status: Aktualnie się opierdalam
Gadu-Gadu: 42765946
Kontakt:

Post autor: Zabłąkany »

Orzeł pisze: Tabex można brać przy schizofrenii, Desmoxan nie.
Dałem 55zł za 250g korzenia kudzu, ma mnie wyleczyć z nałogu i już.
Dlaczego desmoxanu nie można brać przy schizofrenii? I w jaki sposób spożywa się ten korzeń, to się pije jak herbatkę? I mam nadzieję że napiszesz w tym temacie jak działa ten korzeń.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Orzeł

Na ulotce Desmoxanu jest tak napisane.
Pije się jak herbatkę, bierze się dziennie dawkę 2,4g (poszukaj wagi kieszonkowej Orion) i pewnie będę mielił w młynku do kawy na proszek.
Na temat nikotyny nie ma badań, są na temat alkoholu.

Podnosi poziomy dopaminy i serotoniny, więc radzę poczekać aż przetestuję na sobie i napiszę czy nie miałem pobytu w psychiatryku. Dla mnie ewentualne korzyści przemawiają nad zagrożeniami.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Tabex i Desmoxan to ta sama substancja. Obydwa nie są zalecane w "niektórych przypadkach schizofrenii" jednak co to oznacza... :P
Ja brałem jedno i drugie i nic mi nie było, nawrotu nie miałem.
Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Status: Aktualnie się opierdalam
Gadu-Gadu: 42765946
Kontakt:

Post autor: Zabłąkany »

schizo11 jak często wymieniasz atomizer, lub grzałkę w swoim e papierosku?
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Orzeł

Papierosy po tym korzeniu kudzu smakują jak katar z nosa w czasie przeziębienia.
Pierwszy dzień stosuję.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Zabłąkany,
Większość obecnie dostępnych clearomizerów/atomizerów ma wymienne grzałki i samego parownika nie trzeba wymieniać tylko grzałeczkę. Jak często? Hm... Jak się dba o grzałkę (myje, przepala) to potrafi wytrzymać ponad tydzień lub dwa, a niektórym co mało palą nawet i dłużej. To zależy. Ale przyjmijmy, że starczy na tydzień.

Dodatkowo, nauczyłem się samemu nawijać grzałki do Vivi Nova więc ponoszę koszty jedynie sznurka i drucika, wychodzi mi to jeszcze kilka razy taniej niż kupowanie gotowych grzałek.
Orzeł

Silnie aktywizuje i równocześnie ochota na zapalenie następnego przychodzi później.
Orzeł

Stosuję już przez pewien czas i mogę już stwierdzić na co działa a na co nie działa.
Nie działa na palenie wcale, ale za to działa na podniesienie inteligencji i łatwiej zmagać się z chorobą kiedy nie jest się aż tak zablokowanym lekami. Nie wiem czy wpływa na metabolizm leków czy na częściowe odblokowanie dopaminy w mózgu ale mogę już teraz stwierdzić że pomimo tego objawy choroby nie wracają, a nawet są mniejsze niż były przed stosowaniem korzenia kudzu.
To co pisałem o podniesieniu aktywności to też prawda, nie mam już tego że nic mi się nie chce tyko siedzę przed komputerem cały dzień.
Wróciła mi chęć do czytania książek i nauki webmasteringu.
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

Chyba kupię kudzu kapsułki i po testuję na sobie bo z tego co piszesz Iskrzak to preparat bardzo dobry na odmulenie po neuroleptykach.
http://www.doz.pl/apteka/p3893-Kudzu_kapsulki_90_szt w opisie jest napisane że "reguluje stan emocjo-nalny przez podniesienie poziomu serotoniny i dopaminy w mózgu". Dlatego tak jak piszesz ma się więcej energii i ochoty do życia.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Orzeł

1 kapsułka: kudzu (sproszkowany korzeń Pueraria lobata) 345 mg, kudzu (ekstrakt z korzenia Pueraria lobata) 150 mg, stearynian magnezu, kapsułka pochodzenia roślinnego (hydroksypropylometyloceluloza). 1 kapsułka zawiera 80 mg izoflawonów roślinnych.
Ja biorę tego 2,4g dziennie, wątpię żeby stężenie w kapsułkach było wystarczające.
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

Czyli kudzu proszek - mielony korzeń
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Orzeł

Ja też zaparzam mielony z młynka do kawy starej sowieckiej konstrukcji, 150mg ekstraktu, tylko nie napisali razy ile ekstrakt.
ODPOWIEDZ

Wróć do „metody alternatywne”