Kawa
Moderator: moderatorzy
Re: Kawa
Z ciekawości pytam
To ja jak nie mam treningu i wypoczywam w dzień to boję się pić z obawą, że mi tolerancja za bardzo skoczy ale póki co jeszcze działa 

Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
W sumie kofeina to kofeina i zawsze działają te same receptory no ale rzeczywiście tolerancja się nie rozwija tak bardzo szybko.
Ale znam ludzi, którzy piją codziennie po 8 filiżanek kawy

Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Po trzech dniach bez kawy dostaję bólu głowy, który przechodzi tylko po kawie. Więc różnie jest z tą tolerancją. Ja dnia bez kawy nie tolerujękaruna pisze:Przy kawie to nie ma co się zbyt obawiać o tolerancję moim zdaniem.
Ale przynajmniej dzień, może dwa, bez kawy też się przyda.

Pozdrawiam.m.
Nie zauważyłam wcześniej nowego tematu o kawie.
Dlaczego kofeina na mnie nie działa? Tak samo jest z ziołami uspokajającymi. Ani stymulanty, ani uspokajacze. Kiedyś jak nie miałam jeszcze schizofrenii to wręcz nie mogłam pić kawy, bo byłam po niej roztrzęsiona. Teraz tak samo jak i lek nie działa, tak nic nie działa. A piję ją okazjonalnie, więc nie jestem uzależniona.
Dlaczego kofeina na mnie nie działa? Tak samo jest z ziołami uspokajającymi. Ani stymulanty, ani uspokajacze. Kiedyś jak nie miałam jeszcze schizofrenii to wręcz nie mogłam pić kawy, bo byłam po niej roztrzęsiona. Teraz tak samo jak i lek nie działa, tak nic nie działa. A piję ją okazjonalnie, więc nie jestem uzależniona.
- Necro
- zaufany użytkownik
Ja dziennie wypijam se 2-3 kawki jestem smakoszem kawy kiedyś tylko herbata kawa jakoś mi nie podchodziła a teraz jest zupełnie inaczej smakuje i to bardzo a do tego czasem jeszcze yerbe wypije 

Śmierć Wrogom Ojczyzny
Nie wiadomo kiedy przyjemność staje się niszczącym człowieka nałogiembartek1 pisze:W sumie kofeina to kofeina i zawsze działają te same receptory no ale rzeczywiście tolerancja się nie rozwija tak bardzo szybko.

Przed zachorowaniem nie piłem nigdy kawy, nie smakowała mi. W szpitalu zaczęli podawać mi rispolept, po którym człowiek zamienia się w zombi z włączonym slow motion. Siła wyższa, kawa mi nie smakowała, ale piłem ją żeby myśleć choć trochę szybciej.
Nawyk został do dziś, bo raz wzięty psychotrop chyba klepie już do końca życia.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Ciekawe ile mg miał ten rispolept? Bo ja po 2mg czuję się w zupełności normalnie, z tym że wycisza mi urojenia.fuKs pisze: W szpitalu zaczęli podawać mi rispolept, po którym człowiek zamienia się w zombi z włączonym slow motion.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja podobnie, tez 2-3 kawki.Ostatnio bardzo mi posmakowala kawa, wczesniej to tylko herbata.Necro pisze:Ja dziennie wypijam se 2-3 kawki jestem smakoszem kawy kiedyś tylko herbata kawa jakoś mi nie podchodziła a teraz jest zupełnie inaczej smakuje i to bardzo a do tego czasem jeszcze yerbe wypije
Dziala na Was kawa ? bo na mnie srednio, czasem w ogole nie zadziala.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Teraz piję ale to raczej dla przyjemności. Rozrusza się układ krążenia leciutko.amigo pisze:Dziala na Was kawa ? bo na mnie srednio, czasem w ogole nie zadziala.