Co zrobić z sulpirydem?

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Co zrobić z sulpirydem?

Post autor: Miś Uszatek »

Witam

Biore sulpiryd 700 mg i clopixol 10 mg. Po tym sulpirydzie jestem bardzo przymulony i nic mi się nie chce. Konsultowałem się z lekarką i ta zgodziła się żebym zmniejszył sulpiryd do 600 mg. Urojeń i nerwów na razie nie mam i bardzo się boje czy jak zmniejsze sulpiryd to że to wróci. Co mam zrobić? Poradzcie.
leonidas
zaufany użytkownik

Re: Co zrobić z sulpirydem?

Post autor: leonidas »

Spróbuj a się przekonasz jak będzie. Jak będę urojenia to wrócisz do starej dawki wybierając mniejsze zło.
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik
Status: pracuję

Post autor: Mickey »

tomsoul pisze:Witam

Biore sulpiryd 700 mg i clopixol 10 mg. Po tym sulpirydzie jestem bardzo przymulony i nic mi się nie chce. Konsultowałem się z lekarką i ta zgodziła się żebym zmniejszył sulpiryd do 600 mg. Urojeń i nerwów na razie nie mam i bardzo się boje czy jak zmniejsze sulpiryd to że to wróci. Co mam zrobić? Poradzcie.
Sulpiryd ma słabe działanie antypsychotyczne, także powrotu urojeń raczej się nie bój. Natomiast dziwne jest że ten lek cię przymula, przede wszystkim jest lekiem aktywizującym i działającym przeciwdepresyjnie. No chyba że w takich dużych dawkach przymula.
Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

Sulpiryd jest do bani.
Wszyscy, którzy go brali z mojego otoczenia narzekają.

PS
i ja również, ale z innego powodu ;)
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik

Eden pisze:
Mickey pisze: przede wszystkim jest lekiem aktywizującym
Co by wam nie podać, zawsze zachwalacie, jakie wszystko aktywizujące.
Mi tak kilku psychiatrów powiedziało.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Dla mnie sulpiryd jest niezłym lekiem na urojenia. Na moje urojenia działa. Niestety biore bardzo dużą dawke bo prawie maksymalną i podejrzewam że z tąd to przymulenie. Próbowałem dzisiaj zmniejszyć o 100 ale po 4 godzinach poległem...
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Sulpiryd jest swietnym lekiem, bardzo mocno aktywizującym, prędzej bym myslal, ze przymulenie jest od tego drugiego.
Sam takiej wysokiej dawki nie bralem, bralem 400. Dla jest znakomitym lekiem, jednym z lepszych i bez skutkow ubocznych, wyciagnal mnie ze strasznego bagna. A i działa jeszcze antydepresyjnie, radykalnie porpawia nastroj.
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik

AntonPawlowicz pisze:Sulpiryd jest swietnym lekiem, bardzo mocno aktywizującym, prędzej bym myslal, ze przymulenie jest od tego drugiego.
Sam takiej wysokiej dawki nie bralem, bralem 400. Dla jest znakomitym lekiem, jednym z lepszych i bez skutkow ubocznych, wyciagnal mnie ze strasznego bagna. A i działa jeszcze antydepresyjnie, radykalnie porpawia nastroj.
Niestety w moim przypadku nie zdał egzaminu. Ani jako lek aktywizujący ani jako lek przeciwpsychotyczny.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

A jakie miałeś dawki?
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Ch... z tym sulpirydem. W ogóle nie działa. Biore już prawie 4 miesiące te 700 mg i nadal są bardzo silne urojenia i nie moge się uspokoić. Szpital mnie czeka...
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Czekaj czekaj dam Ci swietna rade - ten lek ma jedna wade trzeba go zazywac osobno od jedzenia. 2h przed posiłkiem i druga dawke wieczorna najlepiej tez 2-3h po ostatnim posiłku. Jest to dosyć kłopotliwe, ale wtedy działa naprawde rewelacyjnie. On po prostu z jedzieniem prawie wcale się nie wchłania lub w małych ilościach - z tych 700mg to jakies 11%, czyli jakbys bral setke, a to bardzo mało, bo zakładam, ze nie zważasz na to akurat.
Z drugiej strony, jeżeli faktycznie Ci nie pomaga (nie twierdze, ze i tak się nie może zdarzyć), to co za problem, poprosc lekarza o Solian, to nowszy wzmocniony Sulpiryd - Amisulpiryd, nowsza generacja tego samego leku. Tylko to już siekiera przeciwpsychotyczna jakich mało. Ten lek ma woogromny potencjal!
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Wiem o tym że trzeba bez jedzenia... Ale myślisz że na przykład rano to jest tak łatwo? Budze się jem śniadanie i naturalnie musze wziąść leki a nie czekać 2 godziny. Tak samo wieczorem kolacja i brać leki a nie czekać 2 godziny. A dodam że mam jeszcze inne leki na nerki, na krew, potas. I co mam zrobić? W ch... z takim czymś...Ide ponownie dzisiaj do lekarza i niech ona myśli. Nie będe jej sugerował solianu ale jak da to wezme...
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

No to faktycznie bardzo problematyczne z tym lekiem jest.
Dlaczego nie możesz zasugerować lekarzowi, ja bym wprost poprosil o Solian.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Nie chce sugerować bo nie chce aby myślała że próbuje wejść jej na głowe. A już tak miałem z innymi lekarzami. Ja bardzo szanuje doktor Przybył i dlatego nic nie mówiłem. Przepisała mi zolafren swift. Na zwykłym zolafrenie czułem się bardzo dobrze nie wiem jak będzie na swift. Jak mówie czułem się bardzo dobrze ale boje się tycia.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

To jest nowsze, czyli będziesz się czul lepiej :)
Żeby nie tyc, nie jedz ziemniakow, pieczywo wyłącznie ciemne, pełnoziarniste, a na obiad kasze gryczana na przemian z ryzem i kasza jaglniana i platkami owsianymi, do tego dowolny rodzaj miesiwa. Jedzenie koncz o godzinie 18, później wyłącznie plyny. Waga zacznie spadac regularnie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

AntonPawlowicz pisze:Jedzenie koncz o godzinie 18, później wyłącznie plyny
Byleby nie chmiel i winogrona w formie płynnej, tudzież bardziej ogniste trunki ;)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

moi pisze:
AntonPawlowicz pisze:Jedzenie koncz o godzinie 18, później wyłącznie plyny
Byleby nie chmiel i winogrona w formie płynnej, tudzież bardziej ogniste trunki ;)

Pozdrawiam.m.
Swiete słowa!
Piwo tez bardzo tuczy, sa tam drozdze i slod jęczmienny, brzuch rosnie jak balon. Wino znowuz ma mase cukru, poza tym zdecydowanie nie jest dobre laczenia alko z lekami.
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Odpowiedz jest prosta.Przynajmniej u mnie.Biorę kefrenex,cloranxen i właśnie sulpiryd w dawce przeciwpsychotycznej.Odpowiedz brzmi:muszę go brać! :think:
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Wziąłem kwetiapine dawkę przeciwpsychotyczną i sulpiryd niską dawkę antydepresyjną.Biorę jeszcze cloranxen najniższą dawkę.Na tym zestawie świat stał się jakiś kolorowy,jakby zaczarowany i wesołkowaty.Fajne doświadczenie.Myślę,że przed psychozą broni mnie kwetiapina,sulpiryd rozwesela świat i mnie.Cloranxen uspokaja. :lol:
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Chyba odwrotnie... Kwetiapina ma w sobie działanie antydepresyjne, sulpiryd w małych dawkach troche też ale to dobry lek na urojenia. Co do kwetiapiny poczytaj sobie ulotke od tego leku jest tam informacja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „sulpiryd”