czy neardertalczycy zostali zbawieni ?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
czy neardertalczycy zostali zbawieni ?
tak nie mam innych problemów
a poza tym lubie ich
a poza tym lubie ich
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Re: czy neardertalczycy zostali zbawieni ?
Nie było Neandertalczyków bo bóg stworzył świat w 7 dni i pierwszymi ludźmi był Adam i Ewa.
Kości Neandertali podrzucił do ziemi żeby testować naszą wiarę w Biblię.
Bóg jest wszędzie nawet w pupce mojego kota!
Kości Neandertali podrzucił do ziemi żeby testować naszą wiarę w Biblię.
Bóg jest wszędzie nawet w pupce mojego kota!
Mickey rozmijają się drogi porozumienia pomiędzy wierzącymi a niewierzącymi jeżeli w ten sposób sie rozmawia.
Wierzący nie wierzą w to co sądzą niewierzący a niewierzący nie zastanawiają się nad tym nad czym zastanawiają się naprawdę wierzący.
Oni o gruszce a oni o pietruszce.
I nigdy nie będzie wspólnego mianownika.
Wierzący nie wierzą w to co sądzą niewierzący a niewierzący nie zastanawiają się nad tym nad czym zastanawiają się naprawdę wierzący.
Oni o gruszce a oni o pietruszce.
I nigdy nie będzie wspólnego mianownika.
Biedni nasi przodkowie. Wyparły ich małpy człowiekowate z rodzaju homo sapiens.piotr 84 pisze:tak nie mam innych problemów
a poza tym lubie ich
Po prostu jeszcze jeden przypadek wymarłego gatunku. Przez pewien czas ta forma utrzymywała się na naszym świecie, rozmnażała, świadomością odkrywała istnienie, ale czas im się skończył.
W sumie takimi neandertalczykami a nawet mniej, jesteśmy wszyscy dumni my z naszą całą cywilizacją w porównaniu do istot, które rozwiną się za 100 milionów lat na tej planecie korzystając z podstawy genów naszego całego biologicznego świata.
Kto wie o ile bardziej skomplikowane to będą istoty od organizmu naszego. I jaką będą mieli wiedzę o istnieniu i duchowość.
I jaką nadzieję.
A już neandertalczyk opłakiwał swoich zmarłych i układał ich specjalnie w grobach.
takim nowym gatunkiem jest homo-invitrus jest to mężczyzna wysoki z trójkątną caską taki klineferter każda chce mieć z nim dzieci ale on nie może jej zapłodnić więc wymyślił sztuczne zapłodnienie jeszcze musi wymyślić zapłodnienie z siebie chociaż by we własnym ejakulacie nie miał nawet jednego plemnika to jednak ma na tyle inteligencji by zapłodnić w sposób czysto naukowy acz z siebie partnerkę albo zdobyć materiał do zapłodnienia a nowego potomka sam wychowa wraz z partnerką
wiele o tym myślałem i wymyśliłem tę teorie podczas 22 pobytu w zakładzie odosobnienia
wiele o tym myślałem i wymyśliłem tę teorie podczas 22 pobytu w zakładzie odosobnienia
Cezary czy zrażam do siebie takimi postami ?
Mnie nie.piotr 84 pisze:Cezary czy zrażam do siebie takimi postami ?
Przecież to sama prawda

Istoty rozumne przecież kiedyś wezmą tę całą ewolucję genów naszej planety we własne ręce.
Zamiast tego rozpłodu i rozrodu milionów gatunków pożerających się nawzajem, sprawiających cierpienie i śmierć, cały biologiczno-genetyczny dorobek naszej planety może zostać uregulowany, kontrolowany i udoskonalany.
A przynajmniej nastąpi autoewolucja naszych form - istot rozumnych, jeżeli zechcemy pozostawić resztę gatunków Naturze jako skansen.
Ale myślę, że coś z tym też da się zrobić na pwenym poziomie wiedzy i techniki.
Teraz jeszcze jest tak jak mówisz: kieruje rozwojem puli genetycznej całego świata przyrody to coś, co na naszym gatunkowym najwyższym poziomie znane jest nam osobiście pod postacią "chęci posiadania z takim/taką dziecka"

Potem być może odkryjemy większą głębię i możliwości i zaczniemy racjonalnie sterować ewolucją.