Zioła na schizofrenię wg Marii Treben

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Zioła na schizofrenię wg Marii Treben

Post autor: Bright Angel »

Podaję ziołowe kuracje na schizofrenię wg austriackiej, znanej zielarki Marii Treben. Warto wspomóc się ziółkami, są tanie, nieszkodliwe, mają pozytywne "skutki uboczne" i dobrze dobrane niezwykle skuteczne. Tylko najlepsze są zioła świeżo zerwane, a jak nie można takich uzyskać, to najlepiej kupić w sklepie zielarskim, reszta jest bezwartościowa.

1 Pokrzywa zwyczajna
Czubatą łyżeczkę pokrzywy zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami od czterech do sześciu filiżanek herbatki w ciągu dnia.

2 Mieszanka ziołowa
W równych proporcjach wymieszać: pokrzywę, krwawnik, skrzyp i rdest ptasi. Czubatą łyżeczkę ziół zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami osiem filiżanek herbatki w ciągu dnia, tj. 2 l napoju.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Re: Zioła na schizofrenię wg Marii Treben

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Fajnie, dzięki, a może ktoś napisze jakie wrażenia po tej mieszance. Odpędza schizofrenie i życie staje sie prostrze ?
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Hm 2 litry napoju dziennie to troche za dużo chyba, ja nie wypijam nawet tyle mineralnej. Poza tym są różne pokrzywy z tego co wiem, gdybym zbieral sam to jaka ma być i chyba trzeba ja wysuszyc?
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

zalew pisze:Hm 2 litry napoju dziennie to troche za dużo chyba, ja nie wypijam nawet tyle mineralnej. Poza tym są różne pokrzywy z tego co wiem, gdybym zbieral sam to jaka ma być i chyba trzeba ja wysuszyc?
Gdybyś zbierał to najlepiej, aby to była pokrzywa zwyczajna. I nie trzeba suszyć, np. mięta świetnie się parzy świeża. Z pokrzywą świeżą dopiero będę próbował, ale przypuszczam, że też dobrze się zaparzy. Nadmienię tylko, że pokrzywa jest świetnym afrodyzjakiem :)
Ja piję mieszankę na urojenia czyli pokrzywa, skrzyp i krwawnik. Dostałem po niej niezłego kopa :)
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

44 pisze: Ja piję mieszankę na urojenia czyli pokrzywa, skrzyp i krwawnik. Dostałem po niej niezłego kopa :)
44 pisze: 2 Mieszanka ziołowa
W równych proporcjach wymieszać: pokrzywę, krwawnik, skrzyp i rdest ptasi. Czubatą łyżeczkę ziół zalać filiżanką gorącej wody, parzyć przez pół minuty, odcedzić. Pić małymi łykami osiem filiżanek herbatki w ciągu dnia, tj. 2 l napoju.
A możesz opisać dokładniej odczucia po tej mieszance ? A co do zaparzania świeżych ziół - nie lepiej przepuścić je przez maszynkę do mięsa/sokowirówke i pić sok ? Każda witamina ma określoną temperature w której umiera ? Kwas foliowy -foliany, podobno giną już w temperaturze pokojowej - teoretycznie sok ze świeżych ziół powinien być bardziej wartościowy niż zioła zaparzane. No chyba, że właśnie o to chodzi, żeby niektóre witaminy i inne składniki wyeliminować ?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Mniszek pisze:
A możesz opisać dokładniej odczucia po tej mieszance ? A co do zaparzania świeżych ziół - nie lepiej przepuścić je przez maszynkę do mięsa/sokowirówke i pić sok ? Każda witamina ma określoną temperature w której umiera ? Kwas foliowy -foliany, podobno giną już w temperaturze pokojowej - teoretycznie sok ze świeżych ziół powinien być bardziej wartościowy niż zioła zaparzane. No chyba, że właśnie o to chodzi, żeby niektóre witaminy i inne składniki wyeliminować ?
Po tej mieszance dostałem sporą dawkę energii, przestałem być taki zmęczony i apatyczny. Poczułem w głowie taki spokój, jakby mózg zaczął normalnie pracować. Ogólnie to duży krok w kierunku zdrowia.
Dobrze kombinujesz, pija się soki z ziół, tylko trzeba wiedzieć z jakich, bo niektóre mogą być za mocne i można dostać jeszcze jakiejś alergii, albo podrażnić przewód pokarmowy.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Aha, jeszcze jedno, aby zioła były efektywne, to trzeba wierzyć w ich skuteczność. To podobnie jak np. z zastrzykiem, jak ktoś się zablokuje przed nim i napnie mięśnie to nici z zastrzyku.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

44 pisze: Po tej mieszance dostałem sporą dawkę energii, przestałem być taki zmęczony i apatyczny. Poczułem w głowie taki spokój, jakby mózg zaczął normalnie pracować. Ogólnie to duży krok w kierunku zdrowia.
Dobrze kombinujesz, pija się soki z ziół, tylko trzeba wiedzieć z jakich, bo niektóre mogą być za mocne i można dostać jeszcze jakiejś alergii, albo podrażnić przewód pokarmowy.
44 pisze: 2 Mieszanka ziołowa
W równych proporcjach wymieszać: pokrzywę, krwawnik, skrzyp i rdest ptasi. (..)

No a jakby tak te ziółka do sokowirówki i wycisnąć soczek, albo nawet przerzuć dobrze i wyssać soki, jak piepszona pijawka :lol: :lol: :lol: . To nie będzie lepiej ? Innymi słowy : czy te zioła z polecanej przez Ciebie mieszanki są bezpieczne w formie świeżo wyciśniętego soku ?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Raczej tych ziół nie można przepuścić przez sokowirówkę, tam gdzie można, to ta zielarka pisze, żeby wycisnąć sok z ziół.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Same te zioła może nie uwolnią nas od schizofrenii, ale świetnie wspomagają lekoterapię. Szybciej się dochodzi do siebie po psychozie.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Próbowałem pokrzywe, samą pokrzywe. Ma żelazo i w ogóle :roll: . No ale cóż, na mnie źle działa. Niemniej życzę: owocnych poszukiwań ,wielkich odkryć i szczęśliwego życia :D :D :D Jak coś odkryjesz to daj znać. Mniszek :D :D :D
Ostatnio zmieniony wt lut 18, 2014 11:03 pm przez DZIECKO ZDROWIE, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Mniszek pisze:Próbowałem pokrzywe, samą pokrzywe. Ma żelazo i w ogóle :roll: . No ale cóż, na mnie źle działa. Niemniej życzę: owocnych poszukiwań ,wielkich odkryć i szczęśliwego życia :D :D :D Jak coś odkryjesz to daj znać. Mniszek :D :D :D
A jakie leki bierzesz? Prawdopodobnie u Ciebie pokrzywa wchodzi w konflikt z lekami. Tak, pokrzywa to bardzo zdrowe i wszechstronne zioło. Św. Hildergarda z Bingen uważała nawet, że jest to panaceum.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Rispolept...... Pokrzywa w szamponie do mycia włosów tylko na mnie dobrze działa. Pita niestety, nie, hmm. Może przez zwężanie naczyń krwionośnych, nie wiem. Znasz jeszcze jakieś sposoby przeciw schizie oprócz leków i psychoterapii ?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Mniszek pisze:Rispolept...... Pokrzywa w szamponie do mycia włosów tylko na mnie dobrze działa. Pita niestety, nie, hmm. Może przez zwężanie naczyń krwionośnych, nie wiem. Znasz jeszcze jakieś sposoby przeciw schizie oprócz leków i psychoterapii ?
Na rispolepcie nie próbowałem żadnych ziół oprócz dziurawca, z tego co pamiętam. No, trochę znam. Znam prawdziwe teorie na schizę, ale chyba nikt w nie nie wierzy.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Teorie, chętnie posłucham, poczytam, hmm :) Ciekaw jestem co nowego wnosisz do tematu: leczenia schizofrenii. :roll:
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Mi sie wydaje ze te wszystkie ziolka to dzialaja na granicy placebo.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Pamiętajmy: żadne zioła nie zastąpią farmakoterapii. Nie zlikwidują objawów wytwórczych. A niektóre zioła należy brać z dużą ostrożnością (np.dziurawiec).

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „metody alternatywne”