W piątek Święto Purim. Czas cudów.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
W piątek Święto Purim. Czas cudów.
W ten piątek rozpoczyna się Święto Purim (wcześniej post) i będą dziać się cuda dla ludzi je obchodzących. Pewnie nie wszyscy ich doświadczą, ale należy oczekiwać cudów. W Święta Biblijne często spotyka mnie coś bardzo fajnego, czasem cuda. Święto Purim to inaczej Święto Estery i ma głębsze znaczenie (Księga Estery). Ja liczę na cud
Chwała JAHWE!

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: W piątek Święto Purim. Czas cudów.
a jutro dzień chorego 

Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Właśnie jest Święto Purim i moja religia nakazuje mi pomóc co najmniej 2 osobom w potrzebie lub ubogim. Dlatego proszę takie osoby, aby na priva przesłały mi numery kont swoich i odpowiednie dane do przelewu. Wspomogę je na tyle, na ile będą mógł. Prośba o zachowanie dyskrecji, jeżeli dostaniesz przelew.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ludzie, więcej odwagi. Co nie ma tu ludzi ubogich, czy co?
A to nie ta sama religia, która mówi:
nie płaczcie nade Mną; płaczcie raczej nad sobą
nie płaczcie nade Mną; płaczcie raczej nad sobą
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
nie on jest żydem. swoją drogą do niedawna byłem antysemitą i miałem dziwne inne poglądy ale Bóg mi wytłumaczył, że źle robię i rasizm jest pusty i bez sensu więc go posłuchałem i teraz modlę się za żydów wszak wierzymy w tego samego Boga! fajnie że masz święto i jesteś religijny to da Ci kiedyś wielką korzyść
CHWAŁA JAHWE!!!!

Bóg Cię kocha!!!
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jestem Mesjańskim Żydem. Czyli wierzę w JAHSZUA (JEZUSA CHRYSTUSA) też. Cały Nowy Testament też mnie obowiązuje. JAHSZUA był Żydem i nie założył nowej religii, tylko zawarł Nowe Przymierze na bazie Starego Przymierza. Wszystkie religie chrześcijańskie są w błędzie. Przez 2000 lat chrześcijaństwo zostało zdeformowane do pogańskiej formy. W Biblii jest wszystko napisane jak powinna wyglądać prawdziwa religia i do tego wróciłem.Karol87 pisze:nie on jest żydem. swoją drogą do niedawna byłem antysemitą i miałem dziwne inne poglądy ale Bóg mi wytłumaczył, że źle robię i rasizm jest pusty i bez sensu więc go posłuchałem i teraz modlę się za żydów wszak wierzymy w tego samego Boga! fajnie że masz święto i jesteś religijny to da Ci kiedyś wielką korzyśćCHWAŁA JAHWE!!!!
-
- bywalec
Żeby być żydem musiałaby cię urodzić żydówka.