Sposób na akatyzje?

Moderator: moderatorzy

comandos
zarejestrowany użytkownik

Sposób na akatyzje?

Post autor: comandos »

mnj
Ostatnio zmieniony wt sie 30, 2016 8:11 pm przez comandos, łącznie zmieniany 3 razy.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Sposób na akatyzje?

Post autor: the end »

Nie wierzę, żeby to było od kwetiapiny. Idź do lekarza, żeby zdjął Ci sertalinę jak myślę.

Tutaj masz szczegóły tego leku. Jest napisane, że mogą często występować zaburzenia ruchowe. Po kwetiapinie to raczej jak już by się chciało jeść i spać.

http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=718
nic
comandos
zarejestrowany użytkownik

Post autor: comandos »

p
Ostatnio zmieniony wt sie 30, 2016 8:03 pm przez comandos, łącznie zmieniany 1 raz.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Może to jakieś interakcje. Nie wiem.
nic
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

comandos pisze:Witam, ostatnio już nie wytrzymuję tej akatyzji, np w tej chwili siedzę przy kompie a pozycję nóg zmieniam co hmm 2 sekundy :shock:
Nie wiem już jak to ogarnąć, kiedyś nie było to aż takie dokuczliwe, teraz nie ważne czy leże czy siedzę, nogi muszą się ruszać :(
W skrajnych momentach problem dotyczy też mięśni twarzy.

Leczę się neuroleptykami i ssri od kilku lat, gdyby nie ta akatyzja to by było na prawdę OK no ale niestety.
Nie chcę zmieniać leków, wolałbym dołożyć np coś co by złagodziło ten stan.

Aktualnie jestem na kwetiapinie i sertalinie 100mg/50mg rano i 200mg/100mg z godzinę przed snem.
Spróbuj propranololu. On uspokaja nogi. Od razu pisze że to lek na serce ale uspokaja on i działa właśnie na nogi. Ja biore clopixol i sulpiryd czyli dwa leki po których jest silna akatyzja ale jak biore propranolol to nie mam z nią problemów.
Newt
zaufany użytkownik

Post autor: Newt »

Po miksie sertraliny z kwetiapiną miałam jeszcze gorzej niż ty, pobudzenie ruchowe było okropne (całego ciała) plus skurcze mięśni :/ Po samej kwetiapinie u mnie nie występuje akatyzja. Nie wiem jak przy samej sertralinie. Myślę, że to jest jakaś interakcja między tymi lekami. Porozmawiaj z lekarzem.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”