Kierownik
Moderator: moderatorzy
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Kierownik
Hej
Otóż musze sie poradzic.W pracy nie wiem jak sie zwracac do kierownika pan czy na ty.Pracownicy mowia do niego na ty ale maja juz tam pewien staz pracy ja dopiero zaczynam.W sumie kazdy jest na ty.Wiekowo kierownik jest w podobnym wieku co ja lub troche starszy.Kolega nie z pracy przed podjeciem pracy radzil mi bym byl powciagliwy wiec mowie kierownikowi na pan.Dobrze robie?Kierownik nic nie mowi,on raz tez powiedzial na pan jak dzwonil gdzie jestem jak pomylilem zmiany ale ogolnie na ty mowi.
Otóż musze sie poradzic.W pracy nie wiem jak sie zwracac do kierownika pan czy na ty.Pracownicy mowia do niego na ty ale maja juz tam pewien staz pracy ja dopiero zaczynam.W sumie kazdy jest na ty.Wiekowo kierownik jest w podobnym wieku co ja lub troche starszy.Kolega nie z pracy przed podjeciem pracy radzil mi bym byl powciagliwy wiec mowie kierownikowi na pan.Dobrze robie?Kierownik nic nie mowi,on raz tez powiedzial na pan jak dzwonil gdzie jestem jak pomylilem zmiany ale ogolnie na ty mowi.
-
- zaufany użytkownik
Re: Kierownik
Ja myślę, że jeżeli kierownik wali do Ciebie na "ty" to nie masz powodu, by go "paniować".
Skoro wszyscy pozostali pracownicy mówią mu na "ty", to może też zaryzykuj. Ja pracowałam w firmie, w której szef mówił wszystkim na "ty", ale odwrotnie nie było o tym mowy, więc to różnie bywa.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
To zależy jak długo już tam pracujesz. Myślę, że po pewnym czasie Ty lub on powinniście naturalnie przejść na "ty". Skoro on jeszcze zwraca się do Ciebie per "pan" to nie ryzykowałbym przejścia na inną formę jako pierwszy, ludzie na stanowiskach są różni i różnie mogą takie rzeczy odbierać.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Pracowalem w drukarni i jedna kierowniczka spytala sie czy moze mi mowic na ty,to sie zgodzilem ale ja jej mowil na pani,bo byla duzo starsza.I tam wszyscy kierownicy mowili na ty mi ale ja juz raczej do kazdego na Ty nie mowilem wrecz do wszystkich na pan bylem,bo byli starsi.Wracajac do mojej firmy obecnej.Pracuje tam Bardo niecaly miesiac.Jakos nie widze teraz tego mowienia do kierownika po imieniu.Ciezka sprawa,bo ostatnio taka kobieta-dziewczyna nie wiem ile ma dokladnie lat,nigdy nie umialem tego odgadnac 2 raz mnie widziala i mowi czesc,bo zostawiala zwolnienie a ja jej dzien dobry chyba pierwszy walnalem ,myslalem,ze moze to zona szefa
slyszalem akurat w ten dzien radia i bylo gosc w jakims wywiadzie opowiada,ze spotkal kolege 1 raz i on do niego czesc,no i smiechy
Reszta pracownikow w firmie ma 1 rok prawie i 2 lata tam pracy z tymi co jestem czesciej.

Jeśli kierownik Ci nie zaproponuje jako pierwszy, żebyście mówili per Ty, to zwracaj się do niego Panie, ewentualnie szefie...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
No ja myślę podobnie jak mariii. Kierownik powinien pierwszy wysunąć tą propozycję.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Też bym pozostała przy "pan", dopóki kierownik sam nie zaproponuje przejścia na "ty".
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
A to niby dlaczego? Szef to święta krowa na specjalnych prawach? Skoro wymaga, żeby go "paniować", to nikt go nie upoważnia do "tykania" podwładnych. Albo wszyscy mówią do siebie po imieniu, albo każdy jest panem i panią!think pisze:(...) szef mówił wszystkim na "ty", ale odwrotnie nie było o tym mowy
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Dzieki wszystkim za rady i odpowiedzi
Kiedys mialem taka smieszna sytuacje mialem z okolo 16-17 lat, spytalem sie dziewczyny o godzine zwrotem pani,na co ona sie oburzyla i mowi jak to ja pani 

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Marii nigdy do kierownika bym nie powiedzial szefie,szef to szef a nie kierownikMariii pisze:Jeśli kierownik Ci nie zaproponuje jako pierwszy, żebyście mówili per Ty, to zwracaj się do niego Panie, ewentualnie szefie...