akineton czy warto?
Moderator: moderatorzy
akineton czy warto?
Hej!
Mam ten lek na akatyzacje. Czy on jest dobry? Czy ktos go z was bierze????
Mam ten lek na akatyzacje. Czy on jest dobry? Czy ktos go z was bierze????
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Re: akineton czy warto?
Kiedyś go brałam, też inne podobne i na skutki uboczne neuroleptyków najbardziej mi pomogło odstawienie neuroleptyków.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Brałam ten lek na dyskinezy wczesne (uciekanie oczu do góry) i bardzo słabo na mnie działał, musiałam sobie dowalić jeszcze 5mg relanium żeby mnie puściło.
Akineton powinno się brać tylko doraźnie bo przy stałym przyjmowaniu wzrasta ryzyko wystąpienia dyskinez późnych.
Akineton powinno się brać tylko doraźnie bo przy stałym przyjmowaniu wzrasta ryzyko wystąpienia dyskinez późnych.
Melisa
Mnie pomaga, ale trzeba uważać, bo może po nim znacznie spadać tętno - u mnie tak się dzieje i nie jest to przyjemne.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
ja mam ten lek, ale go nie brałem bo sie bałem... 

Spowodował u mnie to, że nie mogłem wykrzesać myśli. Słowa mi się plątały i gubiłem wątek wypowiedzi. Zakłócał formułowanie zdań i myślenie w ogóle.
Beznadziejny lek.
Beznadziejny lek.
Królestwo moje nie jest z tego świata
To chyba go w takim razie nie wezme, szczegolnie ze teraz nauka przede mna....
Na jakie objawy dokladnie dziala akineton??? -> //czy tylko na "niespokojne nogi"//
Jakie skutki uboczne o ile są???
Jakie skutki uboczne o ile są???
Natalia Zdero pisze: Akineton powinno się brać tylko doraźnie bo przy stałym przyjmowaniu wzrasta ryzyko wystąpienia dyskinez późnych.
Czyli?
Czyli przyjmując stale np codziennie Akineton można się wcześniej dochrapać dyskinez późnych. Powiedziała mi o tym moja lekarka. Przyjmowałam akineton stale (codziennie) przez 3 miesiące, potem lekarka powiedziała że czas przejść na tryb doraźny bo dłuższe jego przyjmowanie jest niebezpieczne właśnie ze względu na te dyskinezy.
Melisa
a jak sie one przejawiaja?
Wystarczy w googlach wpisać "dyskinezy późne" i wszystko będzie jasne...
Melisa
- aux03ster03
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
bralem dobry lek
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
biorę już od 2 miechów, na sztywność, raczej jest skuteczny
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
jak działa?aux03ster03 pisze:bralem dobry lek
dzis wzialem 2 mg,
o rajuśku.... co to za cudo ?!
o rajuśku.... co to za cudo ?!

ja tez bralam akineton na uciekajace oczy bo bardzo mi taki objaw dokuczal i na niespokojne nogi ale na to znalazlam naturalne lekarstwo zaczelam brac ketrel tuz przed snem i szybko sie kladlam spac i wtedy nie czulam juz tego niepokoju w nogach bo spalam
ogolnie nie mam nic przeciwko akinetonowi jak mi te oczy uciekaly to tylko on byl ratunkiem ale w koncu zmniejszylam abilify do 15 mg/ dobe bo po co tyle lekow brac...
ogolnie nie mam nic przeciwko akinetonowi jak mi te oczy uciekaly to tylko on byl ratunkiem ale w koncu zmniejszylam abilify do 15 mg/ dobe bo po co tyle lekow brac...
...i znowu sie pogubilam...
a na latające nogi co Ci pomogło? Akineton? Czy moze cos jeszcze?
-
- zarejestrowany użytkownik
Weź akineton i sam/a oceń. Akinteon jest lekiem na parkinsona, zmniejsza działanie psycholeptyków i jest też łagodnym narkotykiem. Ciężką schizofrenie miałem 3,5 roku potem nastąpił okres pracy i naprawy. Przez te 3,5 roku walczyłem u psychiatry o Akineton i był on lekiem który uratował mi życie. Miałem kiedyś co 3-4 dni ataki psychozy, połączone ze skurczami ciała ( chyba oba zjawiska pochodziły od reakcji na psychotropy) męczyłem się strasznie po 8 godzin, koszmar tych chwil był nie doopisania. I odkryłem działanie akintnetonu.... Gdy mnie dopadały te stany, brałem akinusia i po 30 minutach trwająca zwykle 8 godzin męka psychiczna się kończyła a straszny psychiczny ogień był zastępowany światłem, byłem taki lekki, było mi przez 1,5 h tak dobrze ( wspomniane działanie narkotyczne). I brałem go codziennie, nie powstały żadne późne dyskinezy, akinuś dał mi wspaniałe chwilę ulgi, radości, i był pomocnikiem w mojej ogólnej pracy nad zdrowieniem. A gdy już stwierdziłem, że nie mam problemów, już nie biorę psychotropów rzuciłem go
Jednak z postów innych ludzi widzę, że nie wszyscy go polubili. Moja rada: weź go i stwierdź sam/a czy jest to dla ciebie fajne, przyjemne i czy nie przeszkadza ci to w pracy, zajęciach. Jeśli tak: bierz go, może być wspaniałym pomocnikiem.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ta ta bierz go nadal, to skonczysz z parkinsonizmem i nietrzymaniem moczu i kalu. Doigrasz sie, tym bardziej, ze masz sklonnosc do uzaleznien. Ciekawe czy juz nie jestes uzalezniony od tego leku. Pamietaj, odstawiac trzeba go stopniowo. Objawy takie jak zaniki pamieci i drzenie rak - to dopiero poczatek. Nic Ty o siebie nie dbasz chlopie! Porozmawiaj z lekarzem co masz robic jezeli sie od niego uzalezniles Ralf, bo to moze byc powazna sprawa.