Eden, przecież to są sprawy osobiste innego użytkownika, gdzie, kiedy i na jakim forum pisze. Czy to Cię jakoś dotyka, lub dręczy ? Chyba nie powinno !Eden pisze:... Musiałeś wrócić na Evot ...
Zaufani użytkownicy
Moderator: moderatorzy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Zaufani użytkownicy
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
To dobre pytania. Pozwól, że wyjaśnię pewien szczegół polemizując także w pewnym sensie z moi, która pisze:Mariii pisze:... nie wszyscy mają poglądy podobne do Twoich/Waszych, przez co traktowani są inaczej.I po co, skoro on nie zmieni swojego rozumowania!?zbyszek pisze:... Status Makarona zostanie niedługo przywrócony
Ma się gryźć w język i zastanawiać po 5 razy nad każdym napisanym zdaniem!?
O to chodzi, żeby pisać tylko to, co szanowna cenzura pozwala!?
A gdzie prawo do własnego myślenia!?
Oczywiście, że każdy może mieć własne uczucia, takie jakie ma. Może je też wyrażać ! Przykładowo, jeśli ktoś czuje nienawiść może informować o niej innych. W tym sensie forum nie gani ani nie zwalcza niczyich poglądów. Jednak nikt nie może celowo poniżać innych, bo wtedy dyskusja zamiera i forum traci sens. To jest warunek formalny, a mniej merytoryczny. Moderatorzy dbają nie o czyjeś poglądy, lecz o to, żeby dyskusja mogła się być prowadzona i się rozwijała.moi pisze:... nie zgadzam się na umieszczanie na forum postów pełnych nienawiści i pogardy.
Oczywiście cała sztuka, którą kultywujemy w naszej cywilizacji to wyrażanie własnych stanów emocjonalnych w sposób nie czyniący innym szkody. Jest to sztuka, lecz warto się jej uczyć i ją pielęgnować.
Makaron nie musi zmieniać poglądów. Wystarczy, że będzie wyrażał je nie czyniąc innym krzywdy.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Zgadzam się ze Zbyszkiem - to, co działo się na innym forum nie powinno rzutować na ocenę danego usera na tym forum. Przecież, Eden, to Wasze prywatne historie - po co je tutaj wywlekać?zbyszek pisze:Eden, przecież to są sprawy osobiste innego użytkownika, gdzie kiedy i na jakim forum pisze. Czy to Cię jakiś dotyka, lub dręczy ? Chyba nie powinno !Eden pisze:... Musiałeś wrócić na Evot ...
Mariii, każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy. Problem w tym jak to robi.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Staraj się, staraj -w końcu jesteś teraz zaufanym 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
- Słonecznik1
- bywalec
a ja mam pytanie , czemu jedne wątki są jak przypuszczam w tym dziale widoczne dla wszystkich a inni sobie je zastrzegają. To nie jest do końca sprawiedliwe bo jeśli ktoś sobie zastrzega dostęp do siebie to ja nie chcę mu pokazywać siebie , by czytał . Tu działa niewiedza funkcjonowania forum jak myślę , nie razi mnie to ani nie uwiera ale jest to trochę niesmaczne że ktoś zastrzega sobie xx % a czyta wszystkich. Ale czuję do czegoś takiego niechęć.
Powiem tak , ja nie chcę by osoba która przykładowo mnie nie odblokowała czytała moje wew. posty . Taki mam kaprys.
Powiem tak , ja nie chcę by osoba która przykładowo mnie nie odblokowała czytała moje wew. posty . Taki mam kaprys.
Możesz stworzyć własna grupę znajomych i tylko oni będą widzieli to, co piszesz.Słonecznik1 pisze:nie chcę by osoba która przykładowo mnie nie odblokowała czytała moje wew. posty . Taki mam kaprys.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- Słonecznik1
- bywalec
. bez sensu 

Ostatnio zmieniony śr gru 04, 2013 7:52 pm przez Słonecznik1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Słonecznik1
- bywalec
Jeśli ktoś przed tobą coś zakrywa to można by mieć opcję czy chcemy mu udostępnić własną treść, jakaś mikro tabelka np.
Możesz wybrać grupę osób, przed którymi się otworzysz, a reszta tego nie zobaczy
- Słonecznik1
- bywalec
W porządku , ale czemu taka osoba która zakryła się ma czytać czyjeś wewnętrzne rzeczy bez pytania tamtej osoby o zgodę lub choćby jej akceptacji . Rozumiesz o co mi chodzi Mariii ? tamta ooba jest jak kameleon a patrzy na wszystko za pozwoleniem opcji forum . Nie chcę się tu łapać konkretnych osób ale to jest niesprawiedliwe. Powinna być tabela osób zamykających dostęp tak by inne osoby również mogły to robić , lub ogólnie tabela typu + / - z zamknięciem dostępu dla zaufanych i z widocznością statusu innej osoby.
To, że Ty komuś ufasz, nie musi od razu oznaczać, że i on/a ma zaufanie do Ciebie.
Niczego nie musisz czytać, pisać też nie.
Masz wybór.
Jeśli się zdecydujesz, automatycznie coś akceptujesz.
Tak jest ze wszystkim, nie tylko z forum.
Niczego nie musisz czytać, pisać też nie.
Masz wybór.
Jeśli się zdecydujesz, automatycznie coś akceptujesz.
Tak jest ze wszystkim, nie tylko z forum.
- Słonecznik1
- bywalec
Ale nie uważasz że dobrze by było widzieć w tabeli wątki schowane dla ciebie , osoby które nie chcą ci ich ujawnić ,tak byś ty automatycznie mogła je wykluczyć ze swoich .
Tutaj prawa równości nie ma. Obie strony nie mają takiego samego orenża
Tutaj prawa równości nie ma. Obie strony nie mają takiego samego orenża
Nie ma, ale z innego powodu.Słonecznik1 pisze: Tutaj prawa równości nie ma
Nie ufasz nam to odejdź, proste.
- Słonecznik1
- bywalec
Wiesz co , czy ty w ogóle cokolwiek zrozumiałaś? nie wiem. Rozumiesz co to są równe prawa? a twój wpis można odebrać jako atak .
ps . a ty nie rozumiesz , to odejdź proste. Skomplikowana natura się wyłania.
i tak zrobie bo mam taaki charakter , na razie Mariii, nie ma soboty już.
ps . a ty nie rozumiesz , to odejdź proste. Skomplikowana natura się wyłania.
i tak zrobie bo mam taaki charakter , na razie Mariii, nie ma soboty już.
Chodzi mi o to, że wspólnota forum ma jakiś określony regulamin.
Wstępując decydujesz się na to.
To wszystko jest walką z wiatrakami.
Jeśli nie jesteś u siebie, musisz się dostosować.
Tyle.
To nie atak, tylko brutalna rzeczywistość.
Też jest mi przykro, że ludzie bawią się moimi uczuciami i
w zależności od nastroju wyrzucają mnie z wątków, lub dodają.
Jednak wiem, że nic z tym nie zrobię.
Nie ma po co marnować energii i psuć sobie humoru.
Jest, jak jest.
Tak być musi.
Wstępując decydujesz się na to.
To wszystko jest walką z wiatrakami.
Jeśli nie jesteś u siebie, musisz się dostosować.
Tyle.
To nie atak, tylko brutalna rzeczywistość.
Też jest mi przykro, że ludzie bawią się moimi uczuciami i
w zależności od nastroju wyrzucają mnie z wątków, lub dodają.
Jednak wiem, że nic z tym nie zrobię.
Nie ma po co marnować energii i psuć sobie humoru.
Jest, jak jest.
Tak być musi.
- Słonecznik1
- bywalec
Dobrze ja chciałem tylko ewentualnie poprzez niezadowolenie wskazać możliwość ulepszenia tego forum , sprawiedliwość , równość to dobro , a teraz prawa są nierówno rozdzielone. Nie gniewaj się Marii , twój wpis był jaki był.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Zamknięte działy prywatne są na wyjątkowe okoliczności, np. gdy ktoś chce przedyskutować jakiś intymny problem w na prawdę wąskim gronie. Zbyt często stosowane także moim zdaniem mijają się z celem.Słonecznik1 pisze:. bez sensu
Mam poważne wątpliwości co do tego, na jakich zasadach przyznawany jest na forum status zaufanego użytkownika. Właśnie zauważyłam, że otrzymała go osoba, która często pisze do innych i o innych nieżyczliwie, z nieskrywanym poczuciem wyższości, często szyderczo, a czasem nawet jeszcze gorzej.
Ta osoba - użytkownik HopeIsDead napisała niedawno do innej użytkowniczki (która na forum się już nie pojawia) coś takiego viewtopic.php?f=28&t=12242&p=293744#p293826 - moderatorzy nie tylko na post (i niektóre inne obraźliwe posty w tym wątku) nie zareagowali, ale nawet przyznali HopeIsDead status zaufanego !
Kilka próbek stylu HopeIsDead: "leszczu i tak dla wszystkich będziesz już tylko kiepskim błaznem." viewtopic.php?f=29&t=17113&p=295748#p295748
"jestem jest tak samo żałosny, smutny, wstydliwy, godny pożałowania, śmieszny jak większość tutaj. z tą różnicą - jestem tego świadomy." viewtopic.php?f=29&t=17113&p=295746#p295746
"nie wiem, jak ci grzecznie powiedzieć, że jesteś idiotą niezależnie od mniemania na swój temat, dokonań w życiu i ilorazu inteligencji itp.
mam też prośbę... nie pisz na trzeźwo, bo strasznie bredzisz. drobna sugestia, skoro odczuwasz taką potrzebe może zacznij prowadzić kącik porad psychologicznych w przyjaciółce albo pani domu. może to cie nie przerośnie. ale może najpierw posprzątaj na strychu, bo chyba się źle czujesz." (viewtopic.php?f=7&t=16910&p=295447#p295447)
HopeIsDead zarejestrował się tu bardzo niedawno, dopiero 26 marca. Nie zauważyłam, by dzielił się tu kiedykolwiek własnymi doświadczeniami i problemami, żeby wnosił na to forum COKOLWIEK poza wyzłośliwianiem się i "nabijaniem" z niektórych osób, które jemu samemu pewnie wydaje się bardzo pomysłowe i inteligentne. To, że ktoś taki na forum jest i nawet dostał status zaufanego, może wielu zniechęcać do wypowiadania się na forum, zwłaszcza na osobiste tematy. Nie jestem jedyną osobą, która zauważyła coś dziwnego i bardzo przykrego w postach HopeIsDead (viewtopic.php?f=29&t=17113&p=295661#p295661 - Gehenna ma świętą rację).
Jeśli cudze posty będą tu komentować jawnie nieżyczliwi i lekceważący wobec innych, uważający się za "super inteligentnych i dowcipnych" ludzie, wielu poczuje się tu niepewnie - i może już czuje się niepewnie, widząc, że nikt z moderatorów nie reaguje na "popisy" HopeIsDead.
Rozumiem, że HopeIsDead ma pewnie jakieś problemy ze sobą (inaczej szkoda byłoby mu czasu i energii na wyzłośliwianie się i popisywanie własną "inteligencją" i pseudofilozoficznymi uwagami na forum dla ludzi z diagnozą schizofrenii), ale to powinno być forum dla ludzi, którzy cierpią albo cierpieli, ludzi, którzy szukają wsparcia wśród tych, którzy mają za sobą podobne doświadczenia i przed którymi nie muszą ukrywać, że mają diagnozę psychiatryczną i (w bardzo wielu przypadkach) takie traumatyczne przejścia jak pobyt na oddziale zamkniętym czy cierpienie spowodowane skutkami neuroleptyków zażywanych w silnych dawkach. Ludzi, którzy często czują się samotni, a nawet jeśli się tacy nie czują, to o pewnych sprawach wolą nie rozmawiać z tymi, którzy psychozy nie przeżyli.
To nie jest forum dla nudzących się, sfrustrowanych facetów, którzy rozpaczliwie chcą przekonać sami siebie, że są tu najinteligentniejsi, najbardziej głęboko myślący i najlepiej potrafią każdemu "przyciąć". Są inne fora, gdzie HopeIsDead mógłby bardzo przyjemnie zabijać nudę i dowartościowywać swoje ego. Ja mu współczuję, ale uważam, że nie powinien w żadnym razie mieć statusu "zaufanego" i że moderatorzy dawno powinni przywołać go do porządku i ewentualnie zabanować ten IP (mam wrażenie, że osoba skrywająca się pod pseudonimem HopeIsDead już wcześniej była zarejestrowana pod innym nickiem - poznaję to po stylu i treści postów).
Ta osoba - użytkownik HopeIsDead napisała niedawno do innej użytkowniczki (która na forum się już nie pojawia) coś takiego viewtopic.php?f=28&t=12242&p=293744#p293826 - moderatorzy nie tylko na post (i niektóre inne obraźliwe posty w tym wątku) nie zareagowali, ale nawet przyznali HopeIsDead status zaufanego !
Kilka próbek stylu HopeIsDead: "leszczu i tak dla wszystkich będziesz już tylko kiepskim błaznem." viewtopic.php?f=29&t=17113&p=295748#p295748
"jestem jest tak samo żałosny, smutny, wstydliwy, godny pożałowania, śmieszny jak większość tutaj. z tą różnicą - jestem tego świadomy." viewtopic.php?f=29&t=17113&p=295746#p295746
"nie wiem, jak ci grzecznie powiedzieć, że jesteś idiotą niezależnie od mniemania na swój temat, dokonań w życiu i ilorazu inteligencji itp.
mam też prośbę... nie pisz na trzeźwo, bo strasznie bredzisz. drobna sugestia, skoro odczuwasz taką potrzebe może zacznij prowadzić kącik porad psychologicznych w przyjaciółce albo pani domu. może to cie nie przerośnie. ale może najpierw posprzątaj na strychu, bo chyba się źle czujesz." (viewtopic.php?f=7&t=16910&p=295447#p295447)
HopeIsDead zarejestrował się tu bardzo niedawno, dopiero 26 marca. Nie zauważyłam, by dzielił się tu kiedykolwiek własnymi doświadczeniami i problemami, żeby wnosił na to forum COKOLWIEK poza wyzłośliwianiem się i "nabijaniem" z niektórych osób, które jemu samemu pewnie wydaje się bardzo pomysłowe i inteligentne. To, że ktoś taki na forum jest i nawet dostał status zaufanego, może wielu zniechęcać do wypowiadania się na forum, zwłaszcza na osobiste tematy. Nie jestem jedyną osobą, która zauważyła coś dziwnego i bardzo przykrego w postach HopeIsDead (viewtopic.php?f=29&t=17113&p=295661#p295661 - Gehenna ma świętą rację).
Jeśli cudze posty będą tu komentować jawnie nieżyczliwi i lekceważący wobec innych, uważający się za "super inteligentnych i dowcipnych" ludzie, wielu poczuje się tu niepewnie - i może już czuje się niepewnie, widząc, że nikt z moderatorów nie reaguje na "popisy" HopeIsDead.
Rozumiem, że HopeIsDead ma pewnie jakieś problemy ze sobą (inaczej szkoda byłoby mu czasu i energii na wyzłośliwianie się i popisywanie własną "inteligencją" i pseudofilozoficznymi uwagami na forum dla ludzi z diagnozą schizofrenii), ale to powinno być forum dla ludzi, którzy cierpią albo cierpieli, ludzi, którzy szukają wsparcia wśród tych, którzy mają za sobą podobne doświadczenia i przed którymi nie muszą ukrywać, że mają diagnozę psychiatryczną i (w bardzo wielu przypadkach) takie traumatyczne przejścia jak pobyt na oddziale zamkniętym czy cierpienie spowodowane skutkami neuroleptyków zażywanych w silnych dawkach. Ludzi, którzy często czują się samotni, a nawet jeśli się tacy nie czują, to o pewnych sprawach wolą nie rozmawiać z tymi, którzy psychozy nie przeżyli.
To nie jest forum dla nudzących się, sfrustrowanych facetów, którzy rozpaczliwie chcą przekonać sami siebie, że są tu najinteligentniejsi, najbardziej głęboko myślący i najlepiej potrafią każdemu "przyciąć". Są inne fora, gdzie HopeIsDead mógłby bardzo przyjemnie zabijać nudę i dowartościowywać swoje ego. Ja mu współczuję, ale uważam, że nie powinien w żadnym razie mieć statusu "zaufanego" i że moderatorzy dawno powinni przywołać go do porządku i ewentualnie zabanować ten IP (mam wrażenie, że osoba skrywająca się pod pseudonimem HopeIsDead już wcześniej była zarejestrowana pod innym nickiem - poznaję to po stylu i treści postów).
Popieram Joannę_s, czytając wątek viewtopic.php?f=29&t=17113 przy okazji aby mieć pełniejszy pogląd przeczytałam też inne posty użytkownika
HopeIsDead, dla mnie to co pisze ta osoba jest bardzo przykre.
HopeIsDead, dla mnie to co pisze ta osoba jest bardzo przykre.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Status zostaje automatycznie przyznany po penym okresie aktywnego uczestnictwa na forum. W tym wypadku, jak widać, na wyrost. Napisałam już o tym do Zbyszka. Pozostaje czekać na jego interwencję, bowiem to od Zbyszka, jako oadministratora forum, zależy nadawanie i odbieranie statusów na forum.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.