Msze charyzmatyczne są szkodliwe
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Msze charyzmatyczne są szkodliwe
We wtorek byłem na mszy charyzmatycznej i zaczęły się znowu nocne pobudki.
Wtorek/środa o 2, wczoraj/dzisiaj o 4. Wcześniej byłem na egzorcyzmie i nic się nie działo, to znaczy że to nie jest z wewnątrz mnie tylko z zewnątrz.
Jak coś we mnie chciało na mszy żebym krzyknął to uciąłem sobie z tym czymś krótką pogawędkę:
- Krzycz
- Jak krzyknę to cię wygonią, jesteś nielogiczny
I sobie poszło.
Wtorek/środa o 2, wczoraj/dzisiaj o 4. Wcześniej byłem na egzorcyzmie i nic się nie działo, to znaczy że to nie jest z wewnątrz mnie tylko z zewnątrz.
Jak coś we mnie chciało na mszy żebym krzyknął to uciąłem sobie z tym czymś krótką pogawędkę:
- Krzycz
- Jak krzyknę to cię wygonią, jesteś nielogiczny
I sobie poszło.
Ostatnio zmieniony czw wrz 19, 2013 8:09 pm przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Re: Msze charyzmatyczne są szkodliwe
Potrzebowałbym głębszych duchowo egzorcyzmów niż katolickie, na które wyraziłbym dobrowolną zgodę.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Czasami może wystarczy modlitwa o uwolnienie?
-
- zaufany użytkownik
Uważam, że trzeba być dość stabilnym emocjonalnie, by bez szkody dla siebie uczestniczyć w mszach charyzmatycznych. Sama byłam wczoraj na takiej mszy.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Jestem wystarczająco stabilny emocjonalnie do uczestnictwa (tak oceniła mnie rodzina po moim zachowaniu w domu), ale negatywne skutki które powodują u mnie tego typu msze są niewymierne w porównaniu do odnoszonych korzyści.
Dlatego do kościoła w niedzielę będę chodził, ze względu na udowodnione naukowo przedłużanie życia u mężczyzn przez chodzenie do kościoła.
Przy przechadzce księdza z tym czymś w którym jest opłatek po kościele, czułem od tego czegoś uczucie zimna. Nic przyjemnego.
Dlatego do kościoła w niedzielę będę chodził, ze względu na udowodnione naukowo przedłużanie życia u mężczyzn przez chodzenie do kościoła.
Przy przechadzce księdza z tym czymś w którym jest opłatek po kościele, czułem od tego czegoś uczucie zimna. Nic przyjemnego.
Czy kościół zaleca słuchania mszy św. przez radio tudzież oglądania jej w internecie lub TV?
Pytam, bo znana mi jest sytuacja w której osoba słuchająca przez radio odbiornik mszy o uzdrowienie została wyzwalana z mocy nieczystego. I trzeba było interweniować.
Pytam, bo znana mi jest sytuacja w której osoba słuchająca przez radio odbiornik mszy o uzdrowienie została wyzwalana z mocy nieczystego. I trzeba było interweniować.
-
- zaufany użytkownik
Co to znaczy: trzeba było interweniować?
Moim zdaniem jest możliwe, że podczas uczestnictwa we mszy za pośrednictwem radioodbiornika dokonało się uzdrowienie.
Moim zdaniem jest możliwe, że podczas uczestnictwa we mszy za pośrednictwem radioodbiornika dokonało się uzdrowienie.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
http://www.youtube.com/watch?v=6Blng5x1JV8
ks.Krzysztof Kralka - Modlitwa o uzdrowienie
Mnie bliskość religii o korzeniach judaistycznych nie sprzyja, widocznie za mało mam z wyznawcy Jahwe w sobie.
Przesyłam mszę księdza, od którego zaczęła się cała moja choroba. Jakby ktoś wiedział jak go wyegzorcyzmować aby uwolnił się od wpływu tego co nim kieruje to wiele osób które wpada w sidła tej religii będzie wdzięczne.
Ja również.
ks.Krzysztof Kralka - Modlitwa o uzdrowienie
Mnie bliskość religii o korzeniach judaistycznych nie sprzyja, widocznie za mało mam z wyznawcy Jahwe w sobie.
Przesyłam mszę księdza, od którego zaczęła się cała moja choroba. Jakby ktoś wiedział jak go wyegzorcyzmować aby uwolnił się od wpływu tego co nim kieruje to wiele osób które wpada w sidła tej religii będzie wdzięczne.
Ja również.
Również nie rozumiem tej religii i jest mi dalece obca. Wiesz, ludzie modlą świeckimi modlitwami, niby rozmawiają z Bogiem. A jak ON do nich przemawia "w rożny sposób" i przemówi, to znak że trzeba odwiedzić najbliższy szpital psychiatryczny.Złota Łza pisze:Mnie bliskość religii o korzeniach judaistycznych nie sprzyja, widocznie za mało mam z wyznawcy Jahwe w sobie.
Dziwne to trochę.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Jahwe chce coś mi udowodnić przez chorobę, a ponieważ Ja nie lubię i nie muszę nikomu nic udowadniać, to idę dalej w moich poszukiwaniach religijnych.
JAM JEST PEWNOŚCIĄ SIEBIE. Taką mantrę będę dzisiaj stosował przed zaśnięciem.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Mantra podziałała, pozbyłem się wpływu mszy charyzmatycznej na siebie i wyspałem się.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Od tego nie zaklniesz rzeczywistości a będziesz dalej trwał w złudzeniach. Programowanie umysłu to wyrabianie zdrowych nawyków - kształtowanie silnej woli, próba bardziej świadomego wglądu w siebie, zmiana swojego charakteru, wyrozumiałość dla siebie i innych, wybaczanie - odcięcie się od przeszłości i parę innych.Dolphin pisze: . Można się programować, powtarzając sobie codziennie po wiele razy w myślach - np. "wyzdrowieję", "będzie lepiej", "mój stan zdrowia się niedługo poprawi", "głosy to bzdura i znikną".
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Piękne, niezawinione cierpienie . Nie słuchaj głosów "przyjaciół", którzy przy spotykających Cię nieszczęściach radzą Ci, abyś uznał swoją winę, bo są przekonani, że tragedie które Cię dotknęły są karą za grzechy. Bądź przekonany o swojej prawości i broń jej odważnie. Wierząc w istnienie Sprawiedliwego.Złota Łza pisze:Jahwe chce coś mi udowodnić przez chorobę, a ponieważ Ja nie lubię i nie muszę nikomu nic udowadniać, to idę dalej w moich poszukiwaniach religijnych.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Skończyłem definitywnie z chodzeniem do kościoła.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Byłam na takiej mszy kilka lat temu i pamiętam ją jak przez mgłę, odprawiali nade mną modlitwę wstawienniczą i te osoby mnie ostrzegały przed jakimś nieszczęściem, chorobą, dokładnie nie pamiętam, bo byłam w jakimś transie. Nie poprawiłam po tej mszy relacji z Bogiem, przepowiednia się spełniła. Może to kara z niebios?
- Słonecznik1
- bywalec
iv to wstrzykiwanie w żyłę 
walimy w żyłę pl. dobra strona , ludzie by to kupili w tym łajnie. Wszystko już kupują . Zasrany kraj.

walimy w żyłę pl. dobra strona , ludzie by to kupili w tym łajnie. Wszystko już kupują . Zasrany kraj.
- Słonecznik1
- bywalec
Irmina a ty słyszałaś / wiesz o karmie , intuicji itd. Jak się komuś wyspowiadaliście , zobaczyli taką bidę to jaką diagnozę mieli wystawić? strzeżcie się to chyba najprędzej. Opisz swoją sytuację może.
Ponosi mnie...................................................................................................................................................
Ponosi mnie...................................................................................................................................................
Ani ja się tam nie spowiadałam, ani oni nie wierzą w karmę :]
Były na tej mszy przypadki, gdzie trzeba było egzorcyzmować, słyszałam jak ludzie krzyczeli, ale nadal zastanawiam się, czy to opętanie, czy sobie po prostu wkręcili po tym kazaniu.. nie wiecie jak to jest w innych religiach?
Były na tej mszy przypadki, gdzie trzeba było egzorcyzmować, słyszałam jak ludzie krzyczeli, ale nadal zastanawiam się, czy to opętanie, czy sobie po prostu wkręcili po tym kazaniu.. nie wiecie jak to jest w innych religiach?
- Słonecznik1
- bywalec
to niezłe szaleństwo Irmina ..
Myślę że lepiej mieć sporo dystansu do osób które chcą się jawić jako przewodnicy. Ciekawy avatar
Myślę że lepiej mieć sporo dystansu do osób które chcą się jawić jako przewodnicy. Ciekawy avatar